۱۸ مرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۲۲
کد خبرنگار: 3118
کد خبر: 85193962
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سه هزار هکتار از نخیلات شهرستان خور و بیابانک آفت‌زُدایی شد

اصفهان_ایرنا_ مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از عملیات آفت‌زُدایی علیه "سُوسک سَرخُرطومی" در سطح سه هزار هکتار از باغات خُرمای شهرستان خور و بیابانک خبر داد.

به گزارش ایرنا، منصور شیشه‌فروش، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه پیشگیری و کنترل آفت زنجیره‌ درختان خُرما در خور و بیابانک در ۲ سطح هزار و۵۰۰ هکتار از باغات این شهرستان در حال اجراست، گفت: اقدامات لازم به منظور پیشگیری از حمله سُوسک سَرخُرطومی در وسعت سه هزار هکتار از باغات خرمای این شهرستان در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: با توجه به آفت موجود در منطقه، ممنوعیت انتقال پاجوش درختان خرما از خور و بیابانک به سایر نقاط استان به باغداران اعلام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه آفت "مَگس مدیترانه‌ای میوه" یکی از زیانبارترین آفات کشاورزی به حساب می‌آید، تصریح کرد: این آفت بدلیل تنوع در میزبانی انواع گیاه و بسته به شرایط آب و هوای هر منطقه به یک یا چند نوع میوه آسیب می‌زند به نحوی که حتی می‌تواند به بیش از ۲۵۰ گونه گیاه از انواع میوه‌های درختی، بوته‌ای تا سبزی و صیفی حمله کند.

شیشه‌فروش افزود: مگس میوه مدیرانه‌ای چند میزبانه است و مرکبات، سبزیجات و میوه‌هایی همچون زردآلو، خرما، سیب، گوجه، شلیل، انار و انجیر را از اواخر بهار تا ابتدای پاییز تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه از اوایل مرداد میوه‌هایی همچون هلو، خرمالو و نارنگی مورد حمله این حشره قرار می‌گیرد، تصریح کرد: تاکنون گزارش هایی در باره ردیابی سه هزار و ۹۰۰ هکتار از باغات استان از تهدید این حشره گزارش شده که ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن مربوط به شهرستان کاشان و بقیه مربوط به باغات ۱۴ شهرستان از جمله خمینی‌شهر، نجف‌آباد، لنجان، مبارکه، کوهپایه، شهرضا، اردستان، فلاورجان بوده است.

وی ادامه داد: در این راستا عملیات ردیابی، نصب تله‌ و مقابله با طعمه‌پاشی مسموم با این آفت توسط جهاد کشاورزی و نیز رعایت مسائل قرنطینه‌ای شامل جلوگیری از نقل و انتقال میوه‌ها از باغ‌های آلوده به سایر مناطق در دستور کار قرار گرفته و آموزش‌های لازم نیز به کشاورزان ۱۴ شهرستان داده شده است.

شیشه‌فروش بیان داشت: سال گذشته پنج میلیارد تومان برای مقابله با آفات و حشره سِن گندم و ملخ در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفت و امسال نیز اختصاص اعتباراتی به این منظور برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش ایرنا، اصفهان بیش از ۵۵ هکتار باغ دارد که هر سال با فرا رسیدن فصل تابستان در معرض هجوم آفت‌های تابستانی و حشرات قرار می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha