به گزارش ایرنا، «اقبال شاکری» عصر یکشنبه در آیین اختتامیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان اظهار داشت: با متخلفان در بازار مسکن برخورد می کنیم با حضور در پردیس و رسیدگی به وضعیت مسکن، قیمت پایین آمد.
وی افزود: در این دولت با طرح های مختلف از جمله قانون مالیات بر خانه های خالی و مالیات بر عابدی سرمایه، محتکران و مافیای بازار مسکن را بیرون می اندازیم.
شاکری با بیان اینکه از تولید کنندگان و تعاونی ها حمایت می کنیم، گفت: با محتکران زمین و مسکن برخورد می کنیم و در مقابل سیاست های تشویقی را برای تولید کنندگان ارائه خواهیم کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آماده دریافت پیشنهاد تعاونگران از سوی اتاق تعاون هستیم و از ظرفیت تعاونی ها در عرصه های مختلف بخصوص در طرح نهضت ملی مسکن و بافت فرسوده استفاده خواهیم کرد.
وی بیان داشت: بافت فرسوده ای با وسعت بسیار زیاد داریم که در برنامه هفتم پیشنهاد شده که تا ۱۰ تا ۱۵ درصد از این بافت کم شود؛ در همین راستا طرح احیای بافت فرسوده را داریم و از سرمایه گذاران و سازندگان در این طرح ها حمایت خواهیم کرد.
شاکری تاکید کرد: ساخت و سازها در بافت های فرسوده و طرح نهضت ملی مسکن منجر می شود تا از تجهیزات نوآورانه انبوه سازان نیز استفاده کنیم ضمن اینکه ساختمان را از لحاظ کیفیت، استاندارد و مصرف انرژی رتبه بندی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم بر موضوع صنعتیسازی بسیار تاکید شده است گفت: همچنین در حوزه واگذاری زمین و انواع روشهای قراردادی با وزارت راه و شهرسازی اقدامات خوبی صورت گرفته و به وزارتخانه اجازه دادیم از انواع روشهای قراردادی نظیر روش مشارکت در ساخت استفاده کند لذا طی پنج سال آینده و در برنامه هفتم ساخت مسکن تسهیل شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس باید در قلب نظاماتی که بین سازنده و کارفرما، تولیدکنندگان و تامین کنندگان وجود دارد، قرار گیرد و از فعالان صنعت در قالب قراردادها حمایت کند.
ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز شده است
نایب رییس کمیسیون عمران مجلس نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: دولت سیزدهم ساخت چهار میلیون واحد مسکونی را در نظر گرفته است که رویکردی که در مجلس دنبال میکنیم این است تا هزینههای مسکن را کاهش بدهیم و زمین یکی از راهکارهاست. در حال حاضر ساخت ۱.۵ میلیون واحد مسکونی آغاز شده که ۴۰۰ هزار واحد را بنیاد مسکن شروع کرده است. انبوه سازان و نیروهای مسلح نیز بخشی از کار را عهده دار شدهاند.
احمد دنیامالی افزود: امسال رئیس جمهوری در جلسات به صورت پیوسته حضور یافتند و تلاش زیادی انجام شد که بتوانیم خلاها را در راستای اجرای قانون جهش مسکن جبران کنیم. بر اساس قانون باید سالانه یک میلیون واحد مسکونی تولید شود که این کار ، کار سختی است ولی ما تجربهای از مسکن مهر داریم که امیدواریم به کمک بیاید.
وی گفت: سرجمع زمینی که اکنون در اختیار قرار گرفته، ۳۵ هزار هکتار است که ۲۰ هزار هکتار دیگر را کارسازی کنیم با ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار هکتار باید پروژه را جمع کنیم. مشکل ما تسهیلات بانکی است و طبق آنچه تصویب شده بانکها به جز بانک مسکن باید ۲۰ درصد تسهیلات خود را در هر سال به تولید مسکن اختصاص بدهند که انتظار داریم به تعهد خود عمل کنند. البته در قانون بانکهایی که این کار را انجام ندهند باید جریمه شوند و ما این مسأله را پیگیری میکنیم.
نظر شما