علیرضا خزائلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: بهدنبال استعلام ادارهکل بنیاد مسکن و انقلاباسلامی استان در خصوص اعلام محدوده تپه تاریخی گیلزور برای اعمال طرح هادی، اقدامات اولیه و موافقت با اجرای گمانهزنی برای تعیین وضعیت حریم این محوطه از سوی ادارهکل صورت گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین ادامه داد: باتوجه به عدم وجود نقشه دقیق از عرصه و حریم تپه و اطلاعات کافی از چگونگی گسترش لایههای فرهنگی در زیر بافت با اجرای عملیات گمانهزنی امکان جلوگیری از تخریب بخش¬های باقیمانده از تپه فراهم میشود.
وی افزود: همچنین با توجه به اجرای طرح هادی و دیگر عوامل آسیبرسان، استناد به نقشه دقیق عرصه و حریم تپه برای مواجهه با درخواست های مکرر ساختوساز اهالی روستا و فعالیت های عمرانی دستگاههایی نظیر بنیادمسکن و دیگر نهادها ضروری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین با بیان اینکه قدمت این محوطه به دوران اسلامی مربوط میشود، افزود: در این عملیات با حضور تیم کاوش ۱۶ گمانه در محوطه ایجاد شده که پس از یک دوره کاوش یکماهه و تعیین محدوده عرصه و حریم درجه یک اثر، اقدامات حفاظتی در دستورکار قرار گرفته و با اعمال ضوابط، مجوز ساختوساز برای اهالی و مالکین اراضی صادر میشود.
وی اظهار کرد: در همین راستا عملیات گمانهزنی در ۲ تپهمحوطه تاریخی نودوز و عبدلآباد واقع در شهرستان آبیک نیز پس از صدور مجوز بهزودی آغاز خواهد شد.
این مسوول خاطرنشان کرد: محوطه های تاریخی نقش مهمی در پیشبرد مطالعات باستان شناسی و شناخت ما از گذشتگان دارند و با ثبت ملی آنها زمینه صیانت و حفاظت بهتر از آنها ایجاد می شود.
به گزارش ایرنا، تاکنون بیش از هزار محوطه تاریخی در استان ثبت ملی شده و مورد حفاظت قرار گرفته است.
در کنار محوطه ها، چهار بافت تاریخی و ۲۵۸ بنای تاریخی قزوین نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است
نظر شما