به گزارش خبرنگار ایرنا، "یحیی رمضانی" روز جمعه در نشست مدیریت بحران آب کرج در جمع اعضای این شورا افزود: افزایش تاب آوری و پایداری خدمات یکپارچه آب شرب از طریق مدیریت بهینه مصرف خانگی میسر خواهد شد.
وی گفت: بازسازی، ارتقای تاسیسات و کاهش هدر رفت، تکمیل طرحهای آبرسانی و اولویتدار، اجرای پروژههای ارتقای کیفیت آب، افزایش ظرفیت تامین آب و مدیریت مصرف و افزایش ظرفیت ذخیرهسازی آب از جمله محورهای مهمی است که باید اجرایی شود.
رمضانی با اشاره ضرورت تدوین برنامههای کلان مدیریت تنش آبی در سه سرفصل کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، ادامه داد: برنامه کوتاهمدت شامل اجرای پروژههای اضطراری مدیریت تنش آبی، ترویج استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب، ارتقای کیفی منابع آبی خارج از مدار تولید، تجهیز ناوگان آبرسانی سیار و تامین مولدهای برق اضطراری، اجرای برنامههای فرهنگی و عملیات مدیریت مصرف در بخش شرب باید اجرایی شود.
وی بیان کرد: ذخیره سازی، هدایت و انتقال، نیازمند زیرساختهایی همانند سدهای ذخیرهسازی، سدهای انحرافی، خط انتفال و توزیع برای جامعه مصرف کننده از کشاورزی، صنعتی و خانگی است.
رمضانی با اشاره به اینکه در وضعیت تنش آبی تمامی دستگاه ها باید پای کار باشند گفت:افزایش جمعیت و افزایش تقاضای آب، گرم شدن جوی و تغییرات اقلیمی و کاهش باراندگی نیز بر تنش آبی تاثیرگذار است.
سرپرست معاونت استانداری البرز عدم اجرای اقدامات جهت کنترل آبهای سطحی و مدیریت در توزیع را از عوامل مهم تشدید وضعیت دانست و یادآورشد: خشک شدن چشمهها، کاهش حجم آب سدها، کاهش آورده رودخانهها و همچنین کاهش ذخیره آب بندانها بر افزایش تنش آبی تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه منابع آبی محدود باید مدیریت شود تا تنش آبی کاهش یابد، تصریح کرد: صدا و سیما با فرهنگسازی و آموزش صحیح الگوهای مصرف آب به خانواده ها در این زمینه نقش قابل توجهی ایفا می نماید.
رمضانی با اشاره به اینکه برای مسائل خاص تنش آبی هر شهرستان نیز راهکار تهیه شود، خاطرنشان کرد: کاهش آب موجب آسیب به کشاورزی، صنعتی و شرب میشود و همچنین برای سدهای مختلف که کم آب شدند راهکار برون رفت آن باید بررسی و اجرا شود.
سرپرست فرمانداری کرج بیان کرد: افزایش ظرفیت مخازن آب، حفر، تجهیز و بازسازی چاه ها، پروژههای ارتقای کیفی و احداث و بازسازی خطوط انتقال، توزیع و ایستگاه پمپاژ از جمله مواردی است که در این حوزه پیگیری و اجرایی میشود.
نظر شما