سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود

شیراز-ایرنا- معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: ۴۱۱ پروژه کلان در کشور شناسایی شده که طی سه دهه گذشته ساخت آن آغاز اما مجوز محیط زیست برای آن اخذ نشده است و تکلیف این طرح ها حداکثر تا ۲ ماه آینده مشخص می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه روز پنجشنبه در جمع فعالین و تشکل‌های مردم نهاد حفاظت از محیط زیست استان فارس در شهر کازرون با تاکید بر ضرورت حفظ منابع محیط زیست افزود: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۴۱۱ کلان پروژه در کشور شناسایی شده که فاقد مجوز محیط زیست بوده است.

وی اضافه کرد: از سال ۷۲ تاکنون عملیات اجرایی این طرح های کلان در کشور آغاز شده که مجوز محیط زیستی برای آن اخذ نشده است و این مساله دغدغه دولت سیزدهم بود، بر همین اساس به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور نامه نگاری شد تا دیگر به این پروژه‌ها اعتبار و بودجه سنواتی اختصاص داده نشود.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور اظهار کرد: سه روز پیش جلسه‌ای با حضور رییس دفتر رییس جمهور و وزرای نیرو و راه و شهرسازی که ۶۴ درصد این پروژه ها در این 2 وزارتخانه است برگزار شد تا مشکلات زیست محیطی این طرح‌ها برطرف شود.

سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود
معاون رییس جمهور: هیچ پروژه ای در دولت سیزدهم بدون اخذ مجوز زیست محیطی اجرایی نشده است

سلاجقه اظهار کرد: دولت سیزدهم متعهد شده که دیگر هیچ کلنگ زنی در پروژه های عمرانی و توسعه‌ای کشور بدون اخذ مجوز محیط زیست صورت نگیرد و طی ۲ سال گذشته نیز این امر به جد دنبال شده و هیچ طرحی بدون مجوز محیط زیستی آغاز نشده است.

وی با اشاره به دغدغه های محیط زیستی فعالین این حوزه در فارس افزود: امروز هر بخشی از فارس گنجینه ارزشمند زیستی در تراز ملی و بین المللی است که ظرفیت بارزی برای کشور دارد.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه در بعد اجرایی، محیط زیست کشور باید در کنار همه پازل‌های موجود دیده شود، ادامه داد: در مقابل همه متعرضان به محیط زیست محکم خواهیم ایستاد.

وی با اشاره به تغییرات اقلیمی در جهان گفت: در ۵۰ سال اخیر بیش از ۷۵ درصد تالاب های دنیا از بین رفته و در کشور ما نیز بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری با مشکل انقراض مواجه شده است.

سلاجقه شنیدن دغدغه فعالان حوزه محیط زیست را تکلیف مسئولان کشوری و استانی دانست و ادامه داد: در این مدت بخش زیادی از منابع آبی ایران نیز از دست رفته است و در این شرایط خشکی و نیمه خشکی کشور سوء مدیریت نیز بر تشدید وضعیت بحرانی زیست محیطی دامن زده است.

ضرورت جذب نیروهای متخصص در محیط زیست

وی در ادامه بر افزایش سطح دانش در سازمان محیط زیست تاکید کرد و گفت: جذب نیروهای توانمند به این بخش مدنظر قرار گرفته است.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور عنوان کرد: مدیریت جامع حوزه آبخیز اگر مدنظر باشد ۵۰ درصد مشکلات استانها حل خواهد شد اما توجه جدی طی سالیان گذشته به این مساله نشده است.

ارژن و پریشان؛ شاخص محیط زیست ایران

وی در ادامه مناطق پریشان و ارژن را یکی از زیست گاه های مهم کشور عنوان کرد و گفت: این ۲ محل بعنوان مناطق شاخص در سطح کشور شناخته شده‌اند که از نظر اکوسیستم دارای اهمیت بالایی بوده و هم به لحاظ زیبایی شناختی نیز ارزشمند است و باید احیاء این مناطق با جدیت دنبال شود.

سلاجقه در خصوص تالاب پریشان گفت: سازمان محیط زیست مکلف است که طرح جامع این تالاب را تهیه کرده و اعتباراتی برای ساماندهی این منطقه از صندوق ملی محیط زیست اختصاص دهد.

وی ادامه داد: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی سال اقتصادی نامگذاری شده است و فرای از این نامگذاری رهبری همواره مساله محیط زیست را اولویت اول کشور عنوان کرده اند که باید این مساله نیز مدنظر قرار گیرد.

هیچ بن بست محیط زیستی وجود ندارد

معاون رییس جمهور اضافه کرد: در مباحث محیط زیستی هیچ بن بستی وجود ندارد و علم به جایی رسیده است که می توان با درنظر گرفتن ضوابط محیط زیستی، تولید بالا و اقتصاد پویایی داشت و صنعت مکلف است ضوابط محیط زیست را رعایت کند.

وی عنوان کرد: پایش زیست محیطی اکنون قبل ،حین و بعد از اجرای تمام پروژه های عمرانی و توسعه‌ای در کشور به جد پیگیری و دنبال می شود و در موضوع جلوگیری از تخلفات هچ گونه چشم پوشی وجود ندارد.

سلاجقه تاکید کرد: معیشت مردم اکنون با مشکل مواجه شده است و باید مسایل توسعه ای و اقتصادی با رعایت اصول زیست محیطی به جدیت دنبال شود اما هرگز اجازه نخواهیم داد که حقوق عامه در این مسیر نادیده گرفته شود.

سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود
مسئولان استانی مسایل محیط زیستی را مانع کار ندانند/سلامت خط قرمز است

وی در ادامه با اشاره به گلایه های عنوان شده در ابتدای این نشست از سوی فعالین محیط زیستی فارس درباره هوای آلوده زرقان به دلیل فعالیت بعضی کارخانجات آلاینده، گفت: این مساله باید از سوی مسئولان ارشد استان فارس و شهرستان تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری شود و سازمان محیط زیست نیز در این زمینه هرنوع اقدامی که لازم باشد را انجام خواهد داد.

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور تاکید کرد: اگر مسئولان استانی به مسایل محیط زیستی به عنوان مانع بنگرند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود

وی تاکید کرد: مقرر شده که داده های محیط زیستی و آلودگی هوا زرقان رصد شود زیرا سلامت مردم خط قرمز است.

سلاجقه گفت: هر روز موضوع آلودگی هوای زرقان در سطح کشور دنبال می شود و تا حصول نتیجه نیز این مساله پیگیری خواهد شد.

ابلاغ جدول حقابه تالاب‌های کشور به وزارت نیرو

وی در ادامه به موضوع حقابه تالاب ها اشاره کرد و گفت: دنبال حقابه ۲۰ میلیون مترمکعبی تالاب پریشان هستیم که جدول حقابه تالاب های کشور به وزارت نیرو ابلاغ شده است و به جد نیز تحقق آن دنبال خواهد شد.

سلاجقه تاکید کرد: وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در حقابه تالاب های کشور مستقیم وظیفه دارند که باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی ادامه داد: جاده سازی باید انجام شود اما خسارتی که از این طریق به محیط زیست وارد شده نیز باید پرداخت شده و صرفا برای محیط زیست نیز هزینه شود و در این زمینه هرگز کوتاه نخواهیم آمد.

حذف پلاستیک طی پنج سال

وی با بیان اینکه بسیاری از ضوابط استقرار اصلاح شده است اظهار داشت: آیین نامه حذف پلاستیک طی پنج سال از سوی دولت سیزدهم ابلاغ شده است و مقرر است پلاستیک زیر ۲۵ میکرون سالانه ۲۰ درصد کاهش یابد که منتظر معرفی جایگزین از سوی سازمان استاندارد هستیم تا بتوان طی پنج سال پلاستیک های زیر ۲۵ میکرون از چرخه استفاده در کشور بطور کامل حذف شود.

معاون رییس جمهور بر ضرورت استفاده از توان سمن های مردمی محیط زیست تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت تخصصی تشکل های مردمی در دولت مردمی سیزدهم حداکثر بهره‌برداری صورت گیرد.

ایجاد بیش از ۲ هزار خانه محیط زیست در کشور

وی تصریح کرد: بیش از ۲ هزار خانه محیط زیست در دولت سیزدهم در سطح کشور ایجاد شد که در دنیا چنین اقدامی سابقه ندارد که این خانه ها در اختیار تشکل های مردمی قرار دارد.

سلاجقه بر استفاده از ظرفیت مراکز علمی کشور برای حفاظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت: براساس طرحی مقرر بود که حداقل یک مشکل محیط زیستی در سطح هر استان با استفاده از طرح های دانشگاهی حل شود که تاکنون مراکز علمی و دانشگاهی استقبال چندانی از این طرح نکردند.

افزایش ۲ برابری حقوق محیط بانان

وی به مشکلات محیط زیستی فارس و کازرون اشاره کرد و ادامه داد: رفع مشکلات زیست محیطی به جد دنبال خواهد شد.

معاون رییس جمهور از فعالیت محیط یاران مردمی که در حفاظت از محیط زیست در کنار کارکنان این سازمان تلاش شبانه روزی دارند نیز قدردانی کرد و در ادامه با اشاره به دغدغه فعالین این بخش در زمینه توجه به محیط بانان گفت: این افراد کارکنان سازمان محیط زیست هستند و مکلف هستیم مطالبات آنها را دنبال کنیم،حقوقی محیط بانان در دولت سیزدهم حدود ۲ برابر افزایش پیدا کرده است.

وی اظهار داشت: مشکل اساسی کارکنان این سازمان وجود بیش از ۳۰۰ نیروی طرحی است که زمینه جذب این افراد با جدیت در حال پیگیری است.

سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود

سند زمین مانده احیاء تالاب پریشان

فرماندار شهرستان کازرون نیز در این نشست گزارشی از وضعیت جنگل های کازرون ارایه کرد و خواستار توجه به تالاب پریشان شد و گفت: سندی ۱۰ ساله پیش برای احیای تالاب پریشان و مدیریت جامع آن امضا شده که تاکنون اقدامی در این باره صورت نگرفته و هیچ اعتباری برای این مهم دیده نشده است.

محمدعلی بخرد افزود: یکی از مطالبات مهم مردم کازرون تخصیص حقابه دریاچه پریشان از سد نرگسی است که باید محقق شود.

وی بر تخصیص و جذب اعتبارات برای احیاء دریاچه پریشان تاکید کرد و ادامه داد: منطقه حفاظت شده ارژن و تالاب پریشان از مهمترین زیستگاه های طبیعی فارس و کشور است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

سلاجقه:  ۴۱۱ کلان پروژه ناقض محیط زیست طی ۲ ماه آینده تعیین تکلیف می شود
صدای زرقان به گوش معاون رییس جمهور رسید

در ابتدای این جلسه تعدادی از فعالین محیط زیستی استان فارس در محل برگزاری این جلسه در شهر کازرون حاضر شده و با در دست داشتن پلاکارد و بنرهایی نارضایتی خود را از آلودگی هوای شهر زرقان که به واسطه فعالیت تعدادی از کارخانجات و واحدهای آلاینده آلوده است بیان کردند.

این افراد اعلام کردند که داشتن هوای پاک حق همه شهروندان و مردم است و از رییس سازمان محیط زیست درخواست کردند که به این مهم ورود پیدا کند که این مساله بخش مهمی از سخنان معاون رییس جمهور را به خود اختصاص داد.

کازرون سایت دفن و بازیافت زباله ندارد

دراین جلسه همچنین یکی از فعالین محیط زیست کازرون با اشاره معضل پسمان این شهر گفت: با توجه به تولید ۸۰ تا ۱۲۰ تن زباله بصورت روزانه در شهر کازرون اما مکانی برای دفن و بازیافت آن وجود ندارد و این میزان زباله درنزدیکی واحدهای مسکونی دپو و یا به شیراز منتقل می‌شود که بوی نامطبوع آن برای ساکنین غیرقابل تحمل است.

وحید سرکاری افزود: به مدت ۴۰ روز گذشته هزاران تن زباله در مناطق مسکونی در کازرون دپو شده که تحمل این وضعیت برای شهروندان غیرقابل تحمل شده است.

معاون رییس جمهور در سفر یک روزه به کازرون از منطقه حفاظت شده میان کتل محل نگهداری گوزن زرد ایرانی و همچنین جاده در دست ساخت پریشان نیز بازدید کرد.

سلاجقه در بدو ورود به این شهرستان با حضور در گلزارشهدای امام زاده سید محمدنوربخش کازرون نسبت به مقام والای شهداء ادای احترام کرد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha