به گزارش ایرنا، نماینده میراث فرهنگی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت، تعهدات حقوق بشری در رابطه با ایمنی اماکن مذهبی و کسانی را که از آنها استفاده می کنند یادآور شد و تاکید کرد که باید به تاریخ و هویت تاریخی کاملاً احترام گذاشت و اماکن مذهبی باید «محل عبادت باشد نه مکان جنگ».
نماینده میراث فرهنگی سازمان ملل از وضعیت اماکن مذهبی در مناطق تحت کنترل اوکراین و روسیه ابراز "نگرانی شدید" کرد و در مورد بازداشت "بدون مدرک" روحانیون مسیحی ابراز نگرانی کرد.
نماینده سازمان ملل به گزارشهایی مبنی بر تهاجم به اماکن مذهبی و روحانیون توسط نیروهای روسیه اشاره کرده و تاکید کرد که وقتی مردم و سازهها بر اساس اعتقادات مذهبی مورد حمله قرار میگیرند، "همه ما با بحران مواجه می شویم."
در اواخر ۳۰ مارس، مقامات اوکراین قرارداد اجاره با کلیسای ارتدوکس این کشور را فسخ کردند و از راهبان خواستند که صومعه را ترک کنند. راهبان از پیگیری این خواسته ها خودداری کردند و آنها را غیرقانونی خواندند. هر دو طرف پرونده را به دادگاه بردند.
در اول آوریل، سرویس امنیتی اوکراین، رهبر ارتدکس این کشور را به تحریک نفرت مذهبی و توجیه اقدامات روسیه متهم کرد. وی به مدت ۶۰ روز در حصر خانگی قرار گرفت که چندین بار تمدید شد. در ۳۰ ژوئن، دادگاه منطقه ای کی یف یک بار دیگر حبس خانگی را برای دو ماه دیگر تمدید کرد.
در این جلسه نویسنده ای به نام تکسیور تجربه "سخت " دستگیری خود توسط مقامات اوکراینی را به اتهام دفاع از کلیسای ارتدکس اوکراین توصیف کرد و گفت که داستان او تنها نمونه ای از سطح فعلی آزار و اذیت کلیسای ارتدکس اوکراین است.
دیمیری پولیانسکی معاون اول نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز در این نشست به فشارهایی که بر جوامع ارتدوکس وارد می شود اشاره کرد اما افزود که روسیه به نمایندگی از ارتدوکس ها صحبت نمی کند.
نماینده روسیه مخالفت این کشور با پیش نویس قانونی در پارلمان اوکراین را که به دنبال محدود کردن جوامع ارتدکس است، اعلام و تاکید کرد حاکمیت قانون در اوکراین در خطر است.
معاون نمایندگی روسیه گفت که دولت اوکراین با مجازات های اعلام شده علیه رهبران ارتدکس، "شکل خاصی از بدبینی" علیه آنها را رواج داده است و از جامعه بینالمللی خواست که در برابر این اقدامات ایستادگی کند.
نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست اعلام کرد که روسیه کمی پس از آسیب رساندن به کلیسای جامع در اودسا و آسیبهای دیگر به اماکن مذهبی در اوکراین در این جلسه شرکت کرده که این یک دو رویی است.
نماینده ژاپن در سازمان ملل نیز روایت روسیه را رد کرد و گفت این در حالی است که مسکو تلاش می کند خود را به عنوان "نگهبان" ارزش های ارتدکس معرفی کند و در عین حال امکانات ارتدکس را تخریب می کند
نماینده چین در این نشست نیز به «درسهای دردناک» از شرایطی که مذهب و نهادهای مذهبی تصمیم میگیرند به جای ترویج همزیستی به تنشها دامن بزنند اشاره و تاکید کرد راه حل سیاسی برای پایان جنگ اوکراین موثرترین راه پیش رو است.
به گزارش ایرنا، در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد، روسیه از نحوه برگزاری جلسات شورای امنیت و تعداد زیاد آنها و همچنین دعوت انگلیس از کشورهای مختلف برای شرکت در این جلسات انتقاد کرد.
معاون نمایندگی انگلیس در سازمان ملل که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به انتقادات معاون اول نمایندگی روسیه در سازمان ملل گفت: به روسیه پیشنهاد شد که سخنرانان را انتخاب کند و انگلیس سایر جلسات توجیهی را به صورت کتبی ارسال خواهد کرد. انگلیس موظف نیست به هر خواسته روسیه پاسخ دهد.
نماینده روسیه خواستار حضور یک اسقف ارتدکس به شورای امنیت بود که نماینده انگلیس این درخواست را به رأی گذاشت اما فقط برزیل، چین و روسیه رای مثبت دادند و سایر اعضا به این خواسته رای ممتنع دادند و به این ترتیب این پیشنهاد رد شد.
دیمیری پولیانسکی معاون اول نمایندگی روسیه در سازمان ملل سپس از انگلیس به دلیل تلاشهای «بدخواهانه» برای ممانعت از حضور سخنرانان پیشنهادی انتقاد کرد.
معاون اول نماینده دائم روسیه گفت: ما خواهان شرکت دو سخنران در جلسه شورای امنیت که تجربه تحت تعقیب قرار گرفتن توسط رژیم کی یف را دارند، بودیم و نام آنها را فاش نمی کنم تا فشار حکومت اوکراین متوجه آنها نشود.
نظر شما