به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا، «خرم دستگیر خان» وزیر نیرو پاکستان در دهمین سالگرد آغاز ساخت دالان اقتصادی پاکستان - چین با بیان این مطلب افزود: اسلام آباد در سال ۲۰۱۳ و در پی بروز بحران انرژی و اقتصاد در پاکستان، زمانی که کشورهای غربی حاضر به همکاری برای توسعه پاکستان نبودند، یادداشت تفاهمی با چین موسوم به دالان اقتصادی چین -پاکستان (CPEC) امضا کرد و به منظور اجرا و هماهنگی بیشتر، کمیته ای موسوم به کمیته همکاری های مشترک (JCC) ایجاد شد.
ذیل ساختار این کمیته، یک همکاری موسوم به ۴+۱، در قالب یک طرح ۴۶ میلیارد دلاری در چهار حوزه کلانِ توسعه انرژی، حمل ونقل، زیرساخت ها و همکاری های صنعتی تعریف شد.
طرح «دالان اقتصادی پاکستان–چین» ، بندر «گوادر» در ایالت بلوچستان پاکستان را، پس از گذشتن از کشمیر، به سین کیانگ، بزرگترین استان چین وصل خواهد کرد. هند که کشمیر تحت کنترل پاکستان را بخشی از قلمرو خود میداند، پیشتر نیز با گسترش طرح «سیپک» مخالفت کرده بود.
وزیر انرژی پاکستان در همین راستا اظهار داشت: پکن از یک سو در زیر ساخت های حمل و نقل و از سوی دیگر در پروژه های انرژی با اسلام آباد همکاری دارد.
بر اساس گزارش سفارت چین در پاکستان، پکن ۲۵.۴ میلیارد دلار در اسلام آباد سرمایه گذاری کرده که در مجموع ۲۳۶ هزار شغل برای این کشور ایجاد کرده است. همچنین ۵۱۰ کیلومتر بزرگراه و ۸۸۶کیلومتر شبکه برق برای پاکستان ساخته است.
دستگیر خان اذعان کرد که اسلام آباد فناوری های منسوخ شده را به تدریج حذف کرده و با کمک شرکت های چینی، فناوری روز را جایگزین می کند و چینی ها دانش مدیریت فناوری جدید را به مهندسان و کارگران پاکستانی منتقل می کنند.
نظر شما