کنجی موراکامی روز چهارشنبه در جریان سفر به سردشت به مناسبت بمباران شیمیایی هفتم تیر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کشورهای ژاپن و سردشت از فاجعه بمباران شیمیایی خاطره تلخ و مشترکی دارند که میخواهیم آنها را با هم تبادل نظر و از تجربیات همدیگر استفاده کنیم.
وی بیان کرد: این سفر فرصت بسیار مغتنم و مهمی برای هیات ژاپنی است تا جوانب فاجعه شیمایی هفتم تیرماه را بررسی و آن را با اتفاقات ژاپن مقایسه کنند.
وزیر مختار و مسوول هیات دیپلماتیک ژاپن گفت: بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی در تاریخ ژاپن ماندگار بوده و جان تعدادی قابل توجهی از هموطنان ما را گرفته است.
به گزارش ایرنا، هیات دیپلماتیک از ژاپن به همراه دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی به جهت قرابت موضوعی بمباران هیروشیما و ناکازاکی با حملات سردشت، به این شهرستان سفر می کنند.
بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی (به ترتیب ۶ و ۹ اوت ۱۹۴۵) دو عملیات اتمی بودند که در زمان جنگ جهانی دوم به دستور هری ترومن، رئیسجمهور وقت آمریکا، علیه امپراتوری ژاپن انجام و در نهایت جان بیش از ۲۲ هزار ژاپنی را گرفت.
همچنین رژیم بعث عراق با همکاری آمریکا و متحدانشان در هفتم تیر ۱۳۶۶ و با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
نظر شما