نذیر احمد لغاری از فعالان ارشد و پیشکسوت حوزه رسانه ای پاکستان که هم اکنون ریاست شبکه خبری تلویزیونی «بل تی وی» پاکستان را برعهده دارد در این بازدید با اشاره به جریان یکسویه رسانه های غربی نسبت به تحولات جهان اسلام و بهویژه کشورهای منطقه گفت: متاسفانه رسانه های غربی تصویر درستی از حقایق کشورهای مسلمان بویژه ایران و پاکستان ارائه نمی کنند.
وی با بیان این مطلب که برای مقابله با این یکسویهنگری خبری دنیای غرب، همکاری و هم افزایی میان رسانه های کشورهای منطقه بویژه ایران و پاکستان نیاز است، گفت: القای تصویر منفی و وارونه از جهان اسلام ماموریت اصلی رسانه های وابسته به دنیای غرب است.
احمد لغاری گفت: به عنوان نمونه رسانه های غربی تصویر منفی و نادرستی از جایگاه و موقعیت زنان در ایران منعکس می کنند در حالیکه هر گردشگر خارجی با سفر به ایران در همان ابتدای سفر دروغپردازی رسانه های غربی را از نزدیک لمس و مشاهده می کند.
وی که مسئولیت های متعددی در رسانه های مکتوب، دیداری و شنیداری پاکستان داشته است و از شخصیت های برجسته رسانه ای این کشور به شمار می رود، نقش ایرنا به عنوان خبرگزاری رسمی ایران را در انعکاس واقعیت های کشور و جهان اسلام بسیار حائز اهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد همکاری های رسانه ای میان ایران و پاکستان بیش از گذشته تقویت شده و توسعه یابد.
نذیر لغاری کار رسانه ای خود را در سال ۱۹۸۱ از روزنامه «نوای وقت» (Daily Nawa e Waqt) دومین روزنامه بزرگ پاکستان آغاز کرد. او در سال ۱۹۸۵ به عنوان مسئول میز لندن به روزنامه «جنگ» (Daily Jang) مهم ترین روزنامه پاکستان پیوست. در سال ۱۹۸۶ مسئولیت نشر سیاسی و در سال ۱۹۸۷ مسئولیت کمیته تحریریه روزنامه جنگ را بر عهده گرفت. وی در سال ۱۹۸۹ مسئول ویژه نامه روزنامه جنگ شد و در سال ۲۰۰۸ در کنار سایر مسئولیت های خود، بعنوان عضو هیئت مدیره کانال خبری شبکه تلویزیونی «جیو» منصوب شد.
نذیر لغاری در ژانویه ۲۰۱۵ به عنوان مدیرعامل شبکه (BOL TV) پربیننده ترین شبکه خبری فعلی پاکستان منصوب شد که تاکنون همان سمت را بعهده دارد.
سید منظر نقوی از نخبگان رسانه ای پاکستان و معاون باشگاه سردبیران کراچی و سردبیر روزنامه «فنانشیل دیلی اینترنشنال» که به طور همزمان در کراچی و لاهور منتشر می شود نیز در این بازدید گفت که برای بار دوم است که به ایران سفر می کنم و در هربار تغییرات و پیشرفت های ایران در حوزه های مختلف را از نزدیک مشاهده کرده ام.
وی گفت: پیشرفت های ایران در حوزه های علمی و تکنولوژی چشمگیر است و در حوزه مسائل اجتماعی و از جمله حضور زنان در عرصه های مختلف نیز ایران موفقیت های ارزشمندی کسب کرده است .
این فعال رسانه ای پاکستان برگزاری همایش های مشترک رسانه ای میان دوکشور، تبادل هیات های خبری دو جانبه وامضای یادداشت تفاهم همکاری های رسانه ای را از جمله اقداماتی دانست که می تواند افق تازه ای در مناسبات رسانه ای میان ایرنا و رسانه های پاکستانی بگشاید.
اویس ربانی از مجریان و چهره های شناخته شده برنامه های تلویزیونی پاکستان که عمدتا مجری برنامه های دینی و مذهبی در این کشور به شمار می رود نیز در این بازدید، به پیوندهای مشترک دینی و مذهبی دو ملت ایران و پاکستان اشاره کرد و گفت: فعالان رسانه ای و مذهبی پاکستان آمادگی دارند تا نشست های مشترکی به صورت آنلاین و ویدئوکنفرانس با فعالان مذهبی و رسانه ای ایران برگزار نمایند.
وی با اشاره به تحول و توسعه چشمگیر در حوزه رسانه و بروز و ظهور شبکه های نوین ارتباطی و رسانه ای، یکی از عرصه های تبادلات فکری و فرهنگی و رسانه ای را در بستر شبکه های اجتماعی دانست و گفت: باید بکوشیم با بهره مندی از این شبکه ها، ظرفیت های دو کشور را به یکدیگر معرفی نماییم.
سید زین نقوی که از فعالان عرصه رسانه ای و شبکه های اجتماعی پاکستان به شمار می رود و دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی است نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت که تقویت ارتباط رسانه ای میان دو کشور موجب شناخت بهتر و بیشتر دو ملت ایران و پاکستان از یکدیگر خواهد شد.
وی تنوع زبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) را یکی از مزیت های ایرنا دانست و بر ضرورت تقویت و توسعه فعالیت های سایت اردو ایرنا تاکید کرد.
وی با اشاره به اینکه مردم پاکستان علاقه مند به تقویت و تحکیم دوستی با ملت ایران هستند، گفت: برخی فعالیت های فرهنگی از جمله در حوزه سینما و تلویزیونی می تواند این دوستی را تحکیم می کند.
وی استقبال مردم پاکستان از سریال های دینی و مذهبی ساخت ایران از جمله مختار، یوسف پیامبر و ... را بسیار زیاد دانست و ابراز امیدواری کرد با ترجمه و تولید سریال های مشترک، زمینه های روابط فرهنگی و رسانه ای میان دو کشور تقویت شود.
در این بازدید ؛ رضا خوش لهجه مدیرکل اخبار خارجی ایرنا نیز با بیان گزارشی از فعالیت های خبری ایرنا در عرصه های داخلی، منطقه ای و جهانی گفت که مدیریت عالی ایرنا از تقویت همکاری های رسانه ای میان ایرنا و رسانه های پاکستان استقبال می کند.
ایرنا با قدمتی حدود ۹۰ سال، در حال حاضر اخبار و تولیدات خود را علاوه بر زبان فارسی به ۹ زبان دیگر شامل زبان های انگلیسی/ عربی / اردو / فرانسه / آلمانی / روسی / چینی / اسپانیولی / ترکی استانبولی منتشر می کند.
هیات رسانه ای پاکستان همچنین با حضور در اتاق خبر ایرنا در جریان نحوه فعالیت خبرنگاران و فرایند تولید و انتشار اخبار قرار گرفت. این هیات همچنین از سایت برون مرزی ایرنا ( زبان اردو ) نیز دیدن کرد.
نظر شما