به گزارش ایرنا، کوهنوردان هنگام امداد و نجات مصدومان ناشی از حوادث در کوهستان، یا فوران شعله های سرخ آتش جنگل های مناطق مرتفع بدون هیچ چشمداشتی هرچه در توان دارند در طبق اخلاص می گذارند.
اما این مردان روزهای سختی در شهرستان گچساران از حداقل حمایت ها برای کمک به حادثه دیدگان یا حتی انجام ورزش و حفظ آمادگی بدنی خود بهره مند نیستند و از مسئولان انتظار دارند تا دست کم برای روز حوادث آنان را دریابند.
تحقق بیمه بی نام از مهمترین مطالبات کوهنوردان این شهرستان است تا در هنگام حادثه با خیالی آسوده بتوانند به همنوعان خود خدمت کنند یا برای نجات سرمایه های طبیعی کشورمان مشارکت کنند.
کوهنوردان فعال در شهرستان گچساران که جایی برای تمرین در رشته سنگنوردی به منظور حفظ آمادگی خود ندارند همچنین نیازمند ایجاد یک سالن سنگنوردی حرفه ای هستند تا هم بتوانند صعودهای موفقی در قله های داخل کشور داشته باشند، هم سفیران خوبی برای معرفی فرهنگ غنی کشورمان در دیگر نقاط جهان باشند.
این ورزشکاران تاکید می کنند که در صورت وجود زیرساخت های ورزشی با توجه به تجربیات خود در صعودهای سخت می توانند حرف های زیادی برای افتخارآفرینی در این رشته داشته باشند.
ضرورت تحقق بیمه بی نام در هنگام پوشش حوادث
رئیس هیات کوهنوردی گچساران با اشاره به اینکه کوهنوردان این شهرستان همین امسال در انتقال جسد پنج نفر در ارتفاعات سختگذر، امداد و نجات ۱۰ مصدوم کوهستان و ده ها آتش سوزی در جنگل ها مشارکت داشته اند تاکید کرد: تحقق بیمه بی نام مهمترین نیاز برای حمایت از این داوطلبان است.
داود حبیبی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره نحوه حمایت کارت بیمه ورزشکاران تاکید کرد که کارت های بیمه ورزشی همان طور که در حوادث آتش سوزی های سال های پیش تجربه شده امدادرسانی در حوادث را پوشش نمی دهد.
وی عنوان کرد: کارت های بیمه ورزشی تنها پوشش حوادث هنگام ورزش را پوشش می دهند که البته منطقی است.
رئیس هیات کوهنوردی گچساران با یادآوری مرگ تلخ زنده یاد البرز زارعی کوهنورد این شهرستان که چند سال پیش حین اطفای حریق در جنگل های دیل به شدت مصدوم و چند روز بعد در بیمارستان اصفهان جان سپرد تاکید کرد: این حادثه باید درس عبرتی برای حمایت بهتر از کوهنوردان شرکت کننده در حوادث شود.
جای خالی تجهیزات تخصصی امداد و نجات
حبیبی همچنین به نجات معجزه آسای یک زن گچسارانی در خرداد ماه امسال که در یک چاه با عمق ۵۰ متری گرفتار شده بود گفت: در این حادثه امدادگران پس از چند ساعت در حالی که هیچ امکانات تخصصی نداشتن اقدام به راه اندازی کارگاه کردند در حالیکه اگر تجهیزاتی به نام سه پایه در اختیار داشتند در کمترین زمان ممکن و به آسانی کار امداد و نجات انجام می شد.
وی با اشاره به اینکه وجود کوله پشتی،کفش کوهنوردی از حداقل نیاز حضور کوهنوردان در عملیات امداد و نجات به ویژه آتش سوزی های جنگل های مرتفع است ابراز کرد: در بیشتر موارد این وسایل گرانقیمت را داوطلبان خود تامین می کنند.
نبودن دیواره تخصصی سنگنوردی
رئیس هیات کوهنوردی گچساران بیان کرد:ایجاد یک سالن حرفه ای سنگنوردی از دیگر نیازهای اساسی فعالیت ورزشکاران علاقه مند به این رشته در شهرستان است.
وی بیان کرد: با توجه به کوهستانی بودن گچساران و وجود افراد علاقه مند در صورت احداث این زیرساخت جوانان مستعد زیادی برای شرکت در مسابقات ملی و درخشش در این عرصه آماده فعالیت هستند.
رئیس هیات کوهنوردی گچساران با یادآوری اینکه فعالیت در رشته ورزشی سنگنوردی در طبیعت با ریسک زیادی همراه است به طوری که نخستین اشتباه می تواند آخرین اشتباه یا به قیمت مرگ ورزشکار تمام شود تاکید کرد: ورزشکار باید در دیواره سنگنوردی تمرین کند تا در صورت سقوط بر روی تشک افتاده و آسیب نبیند.
حبیبی با اشاره به اینکه وجود امکانات کوهنوردی در رشته های مختلف افزون بر فعالیت ورزشی نقش مهمی در نجات حادثه دیدگان گرفتار در کوهستان دارد تاکید کرد: حمایت از ورزشکاران برای تامین تجهیزات نیاز دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: هم اکنون ۴۰۰ کوهنورد به صورت حرفه ای در شهرستان ۱۲۶ هزار نفری گچساران فعالیت می کنند.
نظر شما