۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۲۲
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 85154922
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حال و هوای کردستان در عید ابراهیمی

۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۰:۲۲
کد خبر: 85154922
حال و هوای کردستان در عید ابراهیمی

سنندج- ایرنا- عید سعید قربان(عید ابراهیمی) دومین عید بزرگ مسلمانان، در میان مردم استان کردستان از جایگاه والا و ویژه ای برخوردار است و در این روز بزرگ آیین‌های مختلفی در نقاط شهری و روستایی این استان برگزار می شود.

به گزارش ایرنا، مردم مسلمان و متدین نقاط مختلف شهری و روستایی استان کردستان برای گرامیداشت عید سعید قربان آداب و رسوم ویژه ای دارند و به شیوه‌های مختلف خود را برای این جشن بزرگ آماده می کنند.

به جای آوردن صله رحم یا همان دیدار با خانواده و دوست و آشنا و حلالیت طلبیدن از همدیگر یکی از مهمترین برنامه‌های مردم این دیار در عید قربان است که بلافاصله پس از خواندن نماز عید و خوردن غذای عید انجام می شود و مردم با پوشیدن لباس‌هاس نو به دیدار همدیگر می روند.

شب قبل از عید امام جماعت مساجد استان با سردادن تکبیر و قرائت مناجات نامه مردم را از فرا رسیدن عید با خبر می کنند و مادران همان شب در صدد تدارک غذای عید بر می آیند چرا که مردم این استان رسم دارند غذای عید را در وعده صبحانه میل کنند.

صبح روز عید نیز مردم استان از زن و مرد و پیر و جوان با صدای تکبیر( الله اکبر، لا الا الله، سبحان الله و الحمدالله)که از مساجد محلات به گوش می رسد با پوشیدن لباس های مرتب محلی راهی مساجد شده و پس از به جای آوردن نماز عید، با همدیگر روبوسی کرده و از هم حلالیت می طلبند سپس هرکس به منزل خود برگشته و آماده دید و بازدید اقوام می شود.

در میان این دید و بازدیدها خانواده‌هایی که عزادار بوده و بتازگی عزیزی را از دست داده و مراسم اولین عید(نوجشن) را دارند در اولویت هستند و حتی خانواده‌هایی که کینه و کدورتی در بین آنان وجود دارد در این عید برطرف می‌شود.

برگزاری آیین‌ها دف‌نوازی و مولودی خوان از دیگر آیین‌های خاص و ویژه مردم کردستان در مناطق مختلف شهری و روستای است‌، حتی برخی از خانواده‌های مراسم ازدواج فرزندان خود را در این روز بزرگ برگزار می‌کنند.

حال و هوای کردستان در عید ابراهیمی

قربانی کردن و توزیع گوشت قربانی در بین مردم بویژه نیازمندان یکی دیگر از رسوم مردم این دیار در عید سعید قربان است،

در گذشته هر خانواده‌ای قربانی داشت، مراسم ویژه مولودی‌خوانی را برگزار می‌کرد که البته این رسم و رسوم همانند بسیاری رسوم دیگر به دست فراموشی سپرده شده است.

زیارت اهل قبور یکی دیگر از آیین‌ها و رسوم مردم این دیار است که روز قبل از عید و در روز عرفه برگزار می شود و مردم در این روز با حضور بر سرمزار عزیزانشان علاوه بر قرائت قرآن و فاتحه، شادی عید را با آنان تقسیم می‌کنند.

مردم این استان عقیده دارند که قرائت فاتحه و خواندن قرآن در این روز بر سر مزار اموات باعث خوشنودی خداوند از آنان خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha