به گزارش ایرنا محمدحسن پرآور روز چهارشنبه در یکصد و هفتاد و ششمین نشست رسمیشورای اسلامیشهر دزفول در صحن علنی این شورا افزود: تهیه نقشههای سه بعدی و اطلاعات مکانی (GIS) کوی زیباشهر دزفول به عنوان نمونه از سال گذشته آغاز شده است و ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه داد: دزفول به عنوان دومین شهر پرجمعیت خوزستان با قدیمیترین دانشگاه دنیا ظرفیتها و توانمندیهای لازم برای اجرای شهر هوشمند را دارد که مدیریت شهری دزفول از ابتدای فعالیت بر تحقق آن تاکید کرده است.
رییس شورای اسلامی شهر دزفول بیان کرد: تهیه نقشههای سه بعدی و دادههای دقیق اطلاعات جغرافیایی کل شهر دزفول هزینه ای بالغ بر ۸۰ میلیارد ریال نیاز دارد که با توجه به اهمیت اجرای این طرح، تامین بودجه مورد نیاز آن توسط مدیریت شهری به عنوان اولویت مورد تاکید است.
وی ادامه داد: هیچ محدودیتی برای تهیه نقشههای سه بعدی و دادههای دقیق اطلاعات جغرافیایی کل شهر دزفول وجود ندارد چرا که مردم دزفول حق داشتن شهری مدرن و هوشمند را دارند.
تکمیل نقشههای جی آی اس کوی زیباشهر دزفول تا یک ماه آینده
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر دزفول نیز در این نشست گفت: تهیه نقشههای سه بعدی و دادههای دقیق اطلاعات مکانی (GIS) کوی زیباشهر تا یک ماه آینده تکمیل میشود که خروجی آن میتواند بستر لازم برای اجرای این طرح در تمام شهر دزفول را فراهم کند.
عادل دوائیفر افزود: تکمیل لایههای مختلف اطلاعات جغرافیایی (GIS) زیرساخت مهم و اساسی برای مدیریت هوشمند شهری است و موجب ارتقای چشمگیر سرعت ارایه خدمات شهری به صورت هوشمند و دقیق میشود.
وی ادامه داد: به روز رسانی مستمر و برخط اطلاعات این نقشهها از دیگر ویژگیهای مهم تکمیل اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدلهای سه بعدی است که امکان ایجاد شهر هوشمند را فراهم میکند.
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامیشهر دزفول بیان کرد: وجود نقشههای دقیق مبتنی بر مکانهای جغرافیایی و مدلهای سه بعدی در بخشهای مختلف از جمله ممیزی املاک و مسایل حقوقی کاربرد فراوان دارد.
لازمه تحقق شهر هوشمند داشتن اطلاعات دقیق است
نماینده شرکت نوآوران علوم مکانی در خوزستان و مجری تهیه نقشههای سه بعدی و اطلاعات مکانی کوی زیباشهر دزفول در این نشست گفت: تهیه نقشه دوبعدی، تصویر هوایی، لایههای مختلف اطلاعات مکانی(GIS) و همچنین تهیه مدل سه بعدی شهری از جمله خروجیهای اجرای این طرح است.
حسین بهادریزاده افزود: ایجاد ۳۵ ایستگاه بتنی ثابت و ۲۳۰ ایستگاه موقت، انتقال مختصات، ترازیابی و همچنین طراحی و پردازش با پهپاد و انجام عملیات پروازی برای گردآوری تصاویر افقی و قایم و درنهایت ایجاد مدل سه بعدی از جمله مراحل انجام شده در این نقشه برداری است.
وی با بیان اینکه خطای نقشههای تهیه شده حدود ۱۰ سانتیمتر است، افزود: لازمه تحقق شهر هوشمند داشتن اطلاعات دقیق است و تهیه نقشههای اطلاعات جغرافیایی(GIS) با داشتن لایههای مختلف دادهای امکان مدیریت دقیق و هوشمند شهری را برای مدیران فراهم میکند.
به گزارش ایرنا، نقشههای سه بعدی درجه یک و سه و همچنین نقشههای اطلاعات جغرافیایی(GIS) تکمیل شده کوی زیباشهر در نشست امروز شورای اسلامی شهر دزفول به نمایش درآمد.
GIS مخفف عبارت Geographic Information است که در فارسی به «سامانه اطلاعات جغرافیایی» ترجمه شده است. در این تعریف سامانه اطلاعات جغرافیایی به مجموعهای از سختافزار، نرمافزار، دادههای جغرافیایی و منابع انسانی گفته میشود که بهمنظور جمعآوری، تجزیهوتحلیل و بهکارگیری کلیه اطلاعات جغرافیایی مورد استفاده قرار میگیرد.
سیستمهای دادههای جغرافیایی دارای کاربردهای مختلف از جمله مطالعات زیستمحیطی، برنامهریزی شهری و شهرداری، خدمات ایمنی شهری، مدیریت حملونقل و ترافیک شهری، مدیریت ناوگان، تهیه نقشههای پایه، مدیریت کاربری اراضی، ارایه خدمات بانکی و پستی، مطالعات جمعیتی و همچنین مدیریت زیرساختهای شهری مثل برق، آب و گاز است.
نظر شما