ریابکوف: استقرار نیروهای ناتو در خاک اوکراین عواقب جدی در پی خواهد داشت

تهران- ایرنا- سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه هشدار داد که استقرار نیروهای ناتو در خاک اوکراین عواقب جدی در پی خواهد داشت.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای خبری روسی آوی‌آی‌آ.پرو، معاون وزیر خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: اگر ایالات متحده تصمیم به استقرار نیروهای ناتو در اوکراین بگیرد مرتکب اشتباهی جدی با عواقب خطرناک خواهد شد.

به نوشته این تارنمای خبری، این موضع رسمی روسیه است و اگرچه برخی از کشورهای ناتو با این ادعا که این مساله موضوعی است که به نظر آنها و اوکراین بستگی دارد، اجازه استقرار نیروهای خود در خاک اوکراین را صادر کرده‌اند اما در عمل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی جرات انجام چنین اقدامی را نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، آندرس فوگ راسموسن دبیرکل سابق ناتو در نشست ماه جولای (۲۰۲۲) اعضای این اتحاد نظامی در لیتوانی، گفت: در صورتی که کشورهای عضو ناتو نتوانند برای اوکراین تضمین‌های امنیتی فراهم کنند، ممکن است گروهی از کشورهای عضو این سازمان تصمیم به اقدامات یکجانبه گرفته و در این کشور نیرو مستقر کنند.

رسانه‌های انگلیسی از دبیرکل سابق ناتو نقل قول کرده‌اند که وی در این نشست گفته است: اگر ناتو نتواند بر سر راه روشنی درباره اوکراین به توافق برسد، این احتمال وجود دارد که برخی از کشورهای عضو به طور جداگانه و یکجانبه دست به اقدام بزنند.

رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

از برگزاری دور اول و دوم گفت‌ وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیری‌ها تا آخرین روزها و ساعت‌های سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی می‌کرد و کی‌یف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتش‌بس یک‌جانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانه‌های جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.

آمریکا بر اساس آمارها از زمان آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین تا اوایل سال جاری میلادی میلیاردها دلار به کی‌یف کمک نظامی و مالی کرده است. دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایت‌های نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیری‌ها و تشدید تنش‌ها در اوکراین است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha