به گزارش ایرنا، بر اساس نظر کارشناسان جنگل ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی می شود که جنگل هایی که در استان براثر عواملی مانند تغییرات اقلیمی، کاهش بارش و رطوبت، ریز گردها، آفت ها و امراض دچار آسیب شده اند با عملیاتی شدن این طرح شاهد بازگشت نشاط و سرزندگی باشد.
با توجه به اینکه زراعت چوب و کاشت نهال در فضاهای سبز شهری از بخش های طرح یک میلیارد درخت در کشورمان است امید می رود این طرح بتواند ضمن احیای جنگل ها، شرایط کاهش قطع درختان جنگلی و محیط با نشاط شهری را نیز فراهم کند.
آن طور که مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد می گویند: درختکاری و تقویت پوشش گیاهی بهترین راهکار برای حفاظت از خاک به عنوان بستر حیات و مقدمه تمام فعالیت های تولیدی جوامع بشری است زیرا خاکی که دارای پوشش گیاهی مناسب است با جذب آب مانع ایجاد سیل و فرسایش خاک میشود.
آنان با اشاره به اینکه وجود رطوبت و آب کافی در خاک سبب افزایش پوشش گیاهی و حاصلخیزی خاک شده و این امر خسارت های تغییرات اقلیمی با بلایایی چون سیلاب و بارشهای خارج از فصل و همچنین پدیده گرد و غبار را کاهش می دهد تاکید می کنند که مشارکت در پویش درختکاری مزایای زیادی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد دارد.
اقدام های عملی برای تحقق طرح ملی پویش ملی درختکاری
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۵هزار اصله نهال گونه های مختلف در نهالستان های استان تولید شده تا در فصل درختکاری برای غرس در جنگل های آسیب دیده استان توزیع شود.
گودرز باقری فرد افزود: همچنین مقدمات گلدان گیری ۱۳۱ هزار اصله نهال دیگر در کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفته است.
وی بیان کرد: تا رسیدن فصل درختکاری در سال جاری قرار است ۲ میلیون اصله نهال در نهالستان ها و ظرفیت های اداری کهگیلویه و بویراحمد تولید و آماده غرس در این طرح شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: شناسایی عرصه های جنگلی آسیب دیده با مشارکت کمیته علمی منابع طبیعی از دیگر اقدام های انجام شده برای عملیاتی شدن احیای جنگل های آسیب دیده استان است.
باقری فرد ابراز کرد: همچنین تا زمان حاضر ۱۰ تفاهم نامه به منظور استفاده از ظرفیت دستگاه های اجرایی دولتی کهگیلویه و بویراحمد منعقد شده است.
وی تاکید کرد: این تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی چون آموزش و پرورش، صدا و سیمای شبکه دنا و شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، هلال احمر، شهرداری ها، راهداری و حمل و نقل جاده ای و بسیج برای عملیاتی شدن طرح ملی پویش درختکاری در کهگیلویه و بویراحمد بسته شده است.
باقری فرد ابراز کرد: براساس تفاهم نامه پویش سبز با صدا و سیمای استانی دنا ضمن حضور کارشناسان برای تشویق شهروندان در مشارکت در این طرح کلیپ های کوتاه آموزشی درباره چگونگی کاشت و مراقبت از نهال ها پخش می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: براساس تفاهم نامه با آموزش و پرورش نیز طرح مشارکت دانش آموزان در کاشت بذرهای جوانه زده با عنوان مدرسه سبز انجام می گیرد.
باقری فرد تصریح کرد: کاشت درخت در فضاهای سبز شهری نظیر بوستان ها و پارک ها از دیگر بخش های این طرح است که با مشارکت شهرداری ها عملیاتی می شود.
وی با یادآوری اینکه هر ساله اعتبارات خوبی در قالب هوای پاک به دهیاری های کهگیلویه و بویراحمد اختصاص می یابد افزود: برای تحقق طرح پویش ملی درختکاری از ظرفیت این منابع مالی نیز استفاده می شود.
باقری فرد تاکید کرد: همچنین زراعت چوب بخش دیگری از این طرح است که متقاضیان می توانند برای تایید کارشناسی محل اجرای زراعت چوب به اداره های منابع طبیعی شهرستان های مختلف استان مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: تامین نهال از حمایت های دولت برای اجرای طرح های زراعت چوب در استان است.
پیش بینی کاشت ۱۵ میلیون نهال در کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در خصوص این طرح گفت: با توجه به دستور رییس جمهور مبنی بر پویش مردمی کاشت نهال قرار است در چهار سال آینده یک میلیارد نهال در سراسر کشور غرس شود که سهم کهگیلویه و بویراحمد در این پویش ملی ۱۵ میلیون نهال است.
سعید جاویدبخت با بیان اینکه پویش ملی و مردمی کاشت نهال از امسال با بیان اینکه عمدهی گونههای انتخاب شده در طرح مردمی کاشت نهال جنگلی و متناسب با شرایط اقلیمی کهگیلویه و بویراحمد است افزود: تولید نهال در استان بیشتر با استفاده از بذرهای محلی و جنگلی و بومی سازی شده است.
وی با بیان اینکه بخشی از این طرح کاشت نهال هم با هدف انبوه سازی جنگلها و پارکهای جنگلی در جنگلها اجرا میشود، اضافه کرد: بیش از ۴۰ دستگاه و شرکت در زمینه کشت نهال باید مشارکت کنند.
۸۸۰ هزار هکتار از بیش از ۱۶ هزار کیلومتر مربعی کهگیلویه و بویراحمد جنگل است.
ایران همگام با جهان برای گسترش فضای سبز
دنیا تصمیم گرفته تا سال ۲۰۳۰ یک تریلیارد درخت بکارد، به طوری که کاشت ۸۰ میلیارد درخت در چین، ۲۰ میلیارد درخت در عربستان و ترکیه هشت میلیارد درخت پیش بینی شده است .
طرح یک میلیارد اصله نهال در کشورمان که قرار است در مدت زمان چهار سال تحقق یابد احیای جنگلها و مراتع طبیعی زراعت چوب و گسترش فضای شهری پیش بینی شده است.
احیا و گسترش جنگلها و فضاهای سبز شهری به میزان ۱.۴۴ میلیون هکتار، کنترل ۱۷۰ میلیون تن گرد و غبار در منطقه منبع، جذب ۱۵۰ میلیون تن گازهای گلخانه ای، کاهش ۲۵ میلیون تنی فرسایش خاک در سال از پیامدهایی است که کارشناسان برای این طرح در ایران پیش بینی کرده اند.
نظر شما