به گزارش ایرنا، نشست خبری هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند با رونمایی از پوستر این رویداد در سالن جلسات معاونت سیما امروز، یکشنبه ۲۸ خرداد یاسر فریادرس دبیر و مهدی میرتیموری دبیر اجرائی جشنواره برگزار شد.
فریادرس، قائم مقام شبکه مستند و دبیر جشنواره با اعلام این خبر که هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند در بخش های فیلم مستند، مجموعه مستند، عکس مستند و مستندنگاری برگزار میشود، گفت: بخش مجموعه مستند برای ما مهم است.
وی افزود: چون مجموعههای مستند فقط در تلویزیون پخش میشود. اثر ارسالی باید تولید ابتدای سال ۱۳۹۹ به بعد باشد. این فیلمها فقط داوری میشوند و نمایشی نخواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه برای دومین سال اختتامیه در شهرستان برگزار میشود، ادامه داد: در حال رایزنی با شهرهای شیراز، تبریز و آبادان هستیم و هنوز گزینه نهایی مشخص نیست. یک سری حامی مالی داریم و سازمان سینمایی سوره، شهرداری تهران و شرکت نفت در کنار ما خواهند بود.
فریادرس آخرین مهلت ثبت نام و ارسال اثر را ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ اعلام کرد و توضیح داد: پخش آثار شهریور از شبکه مستند شروع می شود. دو ماه شبکه درگیر پخش است. ساعت پخش هم ۲۱ و ۲۴ تعیین شده است. پس از آن جشنواره را در ماه آبان یا پاییز برگزار میکنیم.
وی با اعلام این خبر که جوایز در بعضی بخشها دو برابر شده است، گفت: به برگزیده داوران در بخش فیلم کوتاه مستند ده میلیون تومان تقدیم میشود. جایزه بخش مستند نیمه بلند هم ۱۷ میلیون تومان تعیین شده است. به برگزیده بخش مجموعه مستند نیز ۲۰ میلیون تومان اهدا میشود.
فریادرس جشنواره تلویزیونی مستند را پرمخاطبترین جشنواره مستند کشور خواند و گفت: این رویداد از این بابت که آثار از تلویزیون پخش میشود و مخاطب میلیونی دارد، تبدیل به جشنواره مهمی برای اهالی مستند شده است. امسال برای دومین سال متوالی مجموعه مستند را در جشنواره خواهیم داشت. نمایش مجموعه مستندها برای ما بسیار مهم است و هیچ جشنواره دیگری این بخش را ندارد.
قائممقام شبکه مستند در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برخی مستندهای برگزیده در جشنوارههای دیگر شانس بیشتری برای دریافت جایزه دارند و همین موضوع رقابت را کمتر میکند، گفت: هیئت انتخاب ما برای انتخابهای خود به حضور یک اثر در جشنوارههای دیگر نگاه نمیکند، اما طبیعی است که آثار بهتر در همه جا دیده میشوند.
فریادرس درباره جزئیات اختتامیه این جشنواره توضیح داد: همانند سالهای گذشته دو مراسم بزرگداشت خواهیم داشت که جزئیات آن به مرور اعلام میشود.
او در پاسخ به سؤالی درباره حمایت از مستندهای حیات وحش افزود: در بسیاری از جشنوارههای داخلی، مستند حیات وحش مورد توجه قرار نمیگیرد، اما وظیفه تلویزیون حمایت از آنان است. با توجه به اینکه تولید مستند حیات وحش سختیهای خاص خود را دارد و از نظر تجهیزات نیز تجهیزات گران قیمتی دارد، توجه ویژهتری به این بخش داریم.
قصد جهتدهی موضوعی نداریم
فریادرس در پاسخ به سؤالی دیگر درباره تمرکز موضوعی جشنواره اظهار داشت: در این ۶ دوره به جهت کلان، جهت گیری موضوعی نداشتهایم اما قالب مستندهایی که در جشنوارههای دیگر درخشیدند در موضوعات اجتماعی بودند و برای ما توجه به مستندهای این حوزه مهم است. با این حال قصد جهتدهی نداریم. البته در انتخاب داوران دقت میکنیم که به تنوع ژانر توجه داشته باشند چرا که مخاطب ما هم دوست دارد ژانرهای متنوع را ببیند. مخاطب ما دوست ندارد هر شب مستند سیاسی یا اجتماعی ببیند.
مهدی میرتیموری نیز در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: با افتخار و ادعا میتوانم بگویم جشنواره تلویزیونی مستند همه حوزههای مستند را پوشش میدهد. این افتخار بزرگی برای جشنواره تلویزیونی مستند است. این جشنواره در سه بخش عکس، فیلم و مستندنگاری پذیرای هنرمندان است، در حالی که جشنوارههای دیگر این تنوع را ندارند. از نظر جغرافیایی نیز جشنواره تلویزیون مستند جزو جشنوارههایی است که همه مستندسازان از اقصی نقاط ایران با آن ارتباط دارند.
دبیر اجرایی جشنواره درباره فرخوان این رویداد ادامه داد: از امروز فراخوان ارسال آثار منتشر میشود و علاقمندان تا ۱۵ مرداد ماه فرصت دارند آثار خود را در ۴ بخش ارسال کنند. ممکن است بنابر استقبال مخاطبان، زمان دریافت آثار را تمدید نیز کنیم.
جشنواره تلویزیونی مستند بودجه اختصاصی ندارد
فریادرس در پاسخ به این سوال که چرا جوایز نقدی برندگان با تاخیر چند ماهه اهدا میشود اظهار داشت: مشکل مالی که همه سازمان با آن مواجه است، باعث شده که جوایز به تاخیر بیفتد. مجموع جوایز رقم قابل توجهی می شود. امیدواریم با آوردن مشارکت های مالی این مشکل را حل کنیم که ناراحتی پیش نیاید. حق برندگان است که در همان شب اختتامیه جایزهشان را دریافت کنند.
میرتیموری هم پاسخ داد: جشنواره تلویزیونی مستند مثل سایر جشنوارهها بودجه اختصاصی ندارد. این جشنواره طبق روند تولید مستند در شبکه جلو میرود. ما تا جایی که توانستیم سعی کردیم جلوی تاخیرها را بگیریم.
نظر شما