به گزارش ایرنا، استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری باغچه ها، مزارع،فضای سبز، ساختمان سازی و مصرف بی رویه از معضلات منجر به تنش آبی و قطعی مداوم این مایع حیات بخش است که مختص به امروز و دیروز نیست اما روزهای پایانی خرداد ماه که به نام هفته صرفه جویی در مصرف آب نامگذاری شده فرصتی برای تغییر رویه مصرف در کهگیلویه و بویراحمد و جای جای کشورمان است.
آبیاری فضای سبز، پارک ها، شستشوی معابر، جدول های معابر و باکس های زباله، باغچه های کوچک از جمله موارد نامتعارف مصرف آب آشامیدنی در کهگیلویه و بویراحمد است که این روزها بخش قابل توجهی از مصارف آب آشامیدنی در این استان را به خود اختصاص داده است.
در حالی که برای عبور از شرایط کم آبی تابستان بشدت نیاز به مدیریت مصرف و پرهیز از مصارف غیرآشامیدنی چه در مناطق روستایی که مصادیق آن زیاد است و چه در مناطق شهری مانند پرهیز از شستشوی خودرو یا شستن حیاط و خیابان و نیز آبیاری فضای سبز با آب آشامیدنی داریم بازنگری در این رویه ها ضرورت دارد.
این آب فقط برای آشامیدن است
استفاده از آب تصفیه شده، کلرزده، صاف و شیرین و گوارا برای مصارف غیر آشامیدنی نه تنها حراج سرمایه های ملی بلکه اجحاف در حق شهروندانی است که روزانه به مدت چند ساعت از دسترسی به این مایع حیات بخش محروم هستند.
آب آشامیدنی بخش عمده ای از شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی از طریق سفره های زیرزمینی تامین می شود که این امر دسترسی به حیاتی ترین نیاز زندگی مردم را همواره با مشکلاتی مواجه می کند به همین علت رفتار غیرمسئولانه برخی شهروندان از این مایع حیاتی جای سوال دارد.
مدیر عامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص می گوید: برخی افراد در روستاهای استان خانه باغی احداث کرده و در محدوده آن به طور مثال ۵۰ تا ۱۰۰ درخت غرس کرده و با آب آشامیدنی موجود در شبکه، آنان را آبیاری میکند که این اقدام مصداق بارز خوش نشینی است.
امید صالحی ابراز کرد:اگر به دنبال صیانت واقعی از آب هستیم باید مصرف آب آشامیدنی در صنایع و فضای سبز و کشاورزی را به حداقل ممکن برسانیم،
وی خاطرنشان کرد:تصفیه حداکثری پساب های فاضلاب گام نخست برای پایان دادن به استفاده آب آشامیدنی برای مصارف دیگر است.
مدیر عامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه مقابله با این تخلفات به صورت جدی در دستور کار بوده و بدون مصلحتاندیشی و اغماض با خاطیان برخورد می شود افزود: شناسایی و معرفی به دستگاه قضایی در انتظار این متخلفان خواهد بود و در این زمینه تاکنون برخوردهایی نیز انجام شده است.
صالحی تصریح کرد: برخی شهرداری ها هم برای آبیاری فضای سبز شهری از آب آشامیدنی استفاده می کنند که باید این رویه اصلاح شود.
وی عنوان کرد:سایر دستگاه های اجرایی و مسئولان برای کم کردن وابستگی به آب آشامیدنی در مصارف صنعت و کشاورزی نیازمند همت شهرداری ها هستند.
ضرورت مدیریت مصرف
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد افزود: برای حفظ منابع ارزشمند و حیاتی آب و تداوم و بقای نسل های آینده نیاز است تا مشترکان مقوله مدیریت مصرف آب را به صورت جدی رعایت کنند.
صالحی با اشاره به اینکه بارش های خوب سال زراعی جاری نباید مشترکان را از مدیریت مصرف آب غافل کند گفت: صرفه جویی در مصرف آب باید به یک رویکرد و مطالبه عمومی تبدیل شود.
وی خاطرنشان کرد:با وجود بارندگی های مطلوب امسال به دلیل نبودن زیرساخت های ذخیره آب به اندازه کافی در کهگیلویه و بویراحمد نیاز است تا مشترکان در مصرف آب مسئولانه عمل کنند.
وی بیان کرد:در دولت سیزدهم با اعتبارات ویژه ای که در سفر نخست ریاست جمهوری به استان تخصیص یافت و سایر منابع مالی که با تلاش های استاندار و مجمع نمایندگان مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی پیش بینی شد، اقدام های خوبی برای اصلاح شبکه آب به عنوان نیاز مهم مدیریت صورت گرفت اما ضرورت دارد برای پایداری آب ضرورت دارد مشترکان شرکت آب و فاضلاب استان را همراهی کنند.
دیگر راهکارهای مدیریت مصرف آب
کارشناسان حوزه آب اعتقاد دارند که مشترکان برای مدیریت مصرف این مایع باقیمانده کتری خود را دور نریزید بلکه آن را در ظرفی جمع کرده و برای آبیاری گیاه و یا باغچه خود از آن استفاده کنند.
آنان تاکید می کنند که میزان تبخیر آب توسط کتری و یا سماور و یا ظروف دیگر در روی اجاق گاز هرچند به ظاهر قابل توجه به نظر نمیآید، ولی نیاز است مورد توجه باشد.
این کارشناسان می گویند که در تابستان، آب خنک مورد نیازتان را در یخچال نگهداری کنید تا برای خنک شدن آب شیر مجبور نباشید مدتی آب شیر را باز بگذارید.
صاحب نظران حوزه آب توصیه می کنند که موقع باز کردن شیر آب در همه حال حواستان به شیر آب باشد و از جریان آب بهمنظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نشود.
این کارشناسان از مشترکان می خواهند بسته به نوع ماده غذایی، برای آب شدن یخِ آن، میتوان آن را در یخچال یا هوای آزاد گذاشت یا از مایکروفر هم استفاده کرد.
کهگیلویه و بویراحمد افزون بر ۲۶۰ هزار مشترک آب که ۱۹۰ مشترک آب این استان ساکن شهرها و بقیه در روستاها سکونت دارند.
نظر شما