به گزارش ایرنا، هیأت دانشگاهی کشورمان متشکل از معاونان وزرای علوم تحقیقات فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی به همراه رؤسای دانشگاههای فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین در یکصدمین سال تأسیس دانشگاه دمشق با حضور در دفتر ریاست دانشگاه ضمن تبریک به رئیس معاونان و اساتید این دانشگاه راههای همکاری بمنظور ارتقای سطح علمی پژوهشی دانشگاهی دو کشور را بررسی کردند.
۲۰ هزار دانشجوی خارجی در مشهد تحصیل میکنند
دکتر احد ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت دو دانشگاه سابقه همکاری داشته و پیش از این در دانشگاه فردوسی ۳ هزار دانشجوی خارجی تحصیل کردهاند و در حال حاضر ۲۰ هزار دانشجوی خارجی در مشهد تحصیل میکنند.
وی افزود: در زمینه اعزام دانشجو و همکاری بادانشگاههای سوریه آماده هستیم و عزم جدی براس تبادل استاد و دانشجو و اجرای همکاریها یمشترک علمی و آموزشی داریم.
دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین دانشگاه شرق کشور، هم اینک از وجود صدها عضو هیأت علمی متخصص و پرتلاش برخوردار است. در حال حاضر تعداد دهها هزار دانشجو در مقاطع در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل می باشند .
دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان سومین دانشگاه ایران از نظر قدمت در سال ۱۳۲۸ در شهر مقدس مشهد تاسیس گردید.
ضرورت گسترش آموزش پس از انقلاب اسلامی سبب شد که پس از تغییردر برخی واحدهاو تفکیک دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه فردوسی مشهد ، دانشکده علوم اداری و اقتصادی ، دانشکده دامپزشکی، آموزشکده کشاورزی شیروان ، دانشکده علوم ورزشی ، دانشکده علوم ریاضی ، پژوهشکده علوم گیاهی ، مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی ، کالج دانشگاه ، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست ،و دانشکده معماری و شهرسازی ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی یکی پس از دیگری به مجموعه واحدهای دانشگاه اضافه شود.
این دانشگاه از پردیسی بسیار وسیع، زیبا و سرسبز برخوردار بوده و بیش از یک دهه است که به عنوان دانشگاه سبز در جهت حفظ محیط زیست تلاش می کند.
رتبه نخست فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور، رتبه نخست در جشنواره نشریات دانشجویی، رتبه نخست در فعالیت های انجمن های علمی دانشجویی، رتبه نخست دوازدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشجویان پسر سراسر کشور، رتبههای برتر در المپیادهای علمی ملی و بینالمللی از جمله شیمی و ریاضی، رتبه سوم جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات، رتبه دوم وبگاه دانشگاه در میان دانشگاههای وزارت علوم در رتبهبندی جهانی وبومتریک وحضور در میان دانشگاههای برتر کشور در رتبهبندی موضوعی نظام QS بخشی ازافتخارات این دانشگاه محسوب می گردد.همچنین طی دوسال اخیر این دانشگاه با تمرکز بر دیپلماسی علمی، توانسته رتبه اول در زمینه تعاملات علمی، پژوهشی و فناوری بین المللی را در بین دانشگاه های کشور کسب نماید.
دانشگاه دمشق با قدمت یکصد ساله مورد تأیید علمی دانشگاههای معتبر
محمد اسامه الجبان رئیس دانشگاه دمشق در این دیدار ضمن تشکر از حضور هیأت دانشگاهی کشورمان گفت: دانشگاه دمشق با قدمت یکصد ساله مورد تأیید علمی دانشگاههای معتبر منطقه و جهان است و پیش از این نیز با دانشگاههای جمهوری اسلامی همکاریهای فراوانی در زمینه تبادل استاد و دانشجو و رشتههای مشترک علمی داشته است.
وی افزود: بین دو کشور ظرفیتهای بزرگی وجود دارد و دانشگاههای میتوانند با همکاری خود کمک شایانی به نزدیک تر شدن دو کشور داشته باشند و طبق قاونین وزارت علوم سوریه همکاریهای مشترک میان دانشگاه دمشق و دانشگاههای ایران قابل انجام است. رو بشار اسد بعنوان رهبر و رئیس جمهور سوریه فارغ التحصیل دانشگاه دمشق است.
دیدار از دانشکدههای پزشکی و زبانهای خارجی
هیأت علمی و دانشگاهی کشورمان پس از این دیدار راهی دانشکدههای پزشکی و زبانهای خارجی دانشگاه دمشق شدندو معاونان وزرای علوم و بهداشت با حضور در دانشکدههای مربوطه با رؤسا مدیر گروهها و اساتید این دانشکدهها دیدار و گفت وگو کردند.
حضور در رایزنی و دیدار با دانشجویان فارسی زبان
پس از این دیدار هیأت کشورمان با حضور در رایزنی فرهنگی کشورمان بادانشجویان و هنرجویان فارسی زبان و تحصیل کرده در دانشگاههای ایرانی دیدار و گفتو گو کرده و نظرات این افراد را استماع و مشکلات بسیاری از این دانشجویان را بررسی و دستوراتی برای حل و فصل آن صادر کردند.
زیارت حرم حضرت زینب (س) و حرم مطهر حضرت رقیه (س)، دیدار با نماینده ولی فقیه در سوریه دیدار از دانشگاه جامعه المصطفی دمشق، دیدار از دانشگاههای شهر حلب از دیگر برنامههای این گروه علمی دانشگاهی بود.
نظر شما