محمد رضا رفیعی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فعالیت موج ناپایداری که همراه با خود وزش باد و گرد و خاک را تا مناطق مرکزی اصفهان وارد کرده است، تا روز شنبه در این استان ادامه دارد.
وی ادامه داد: اوج فعالیت این موج ناپایدار برای روز جمعه (فردا) خواهد بود و شاخص کیفی آلایندگی هوا هم افزایش پیدا خواهد کرد و برای گروههای حساس ناسالم خواهد بود.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: در این مدت افراد آسیب پذیر شامل کودکان، سالمندان و بیماران قلبی و تنفسی از حضور در فضای باز خودداری کنند.
وی اضافه کرد: سرعت وزش باد در مهاباد اردستان روز گذشته به ۹۰ کیلومتر بر ساعت رسید و تُند باد لحظه ای در کلانشهر اصفهان هم ۳۶ کیلومتر بر ساعت گزارش شد.
رفیعی خاطرنشان کرد: روز گذشته دید اُفقی به دلیل وزش باد و گرد و خاک در مناطق اردستان، زرین شهر، کاشان و نطنز به پنج کیلومتر رسید.
وی افزود: دمای کلانشهر اصفهان در گرمترین ساعات شبانه روز گذشته به ۳۸ درجه و در خنکترین ساعات به ۲۱ درجه سانتیگراد رسید.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی اصفهان اظهار داشت: خوروبیابانک با دمای ۴۳ و بویین و میاندشت با دمای پنج درجه سانتیگراد بالای صفر گرمترین و خنکترین نقاط استان در شبانه روز گذشته بودند.
وی ادامه داد: دمای صبح امروز شهر اصفهان هم ۲۸ درجه سانتیگراد است که نسبت به روز گذشته تغییری نداشته است.
به گزارش ایرنا، مرکز پایش و کنترل هوای ادارهکل حفاظت محیط زیست اصفهان روز پنجشنبه کیفیت هوای مرکز این استان را ناسالم برای گروه های حساس اعلام کرد.
بر اساس این گزارش میانگین شاخص کیفیت هوا در شهر اصفهان با ثبت عدد ۱۰۳ بر اساس شاخص آلودگی هوا بر مدار نارنجی است و به این ترتیب اصفهان، هوایی ناسالم دارد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک است.
شاخص کیفی هوا یا شاخص آلودگی هوا معیاریست که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن- دی اکسیدگوگرد- ترکیبات نیتروژن دار- ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرو متر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف هستند را تبدیل به یک عدد بدون واحد کرده و وضعیت آلودگی هوا را سطوح مختلف نمایش میدهد.
نظر شما