نیازمند نظام جامعی برای آموزش محیط‌زیست هستیم

تهران - ایرنا - مشاور وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: با توجه به روند آموزش و عدم احساس مسوولیت عده ای نسبت به حفظ محیط زیست، لازم است با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست نظام جامعی برای آموزش های محیط زیستی تدوین کنیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، رضا علیزاده روز سه شنبه در همایش محیط زیست و حق آموزش افزود: در آموزش عالی در زمینه مباحث محیط زیستی توفیقات خوبی داشتیم، گنجاندن درس دو واحدی شناخت محیط زیست نشانگر این است که اهتمام خوبی در وزارت علوم تحقیقات و فناوری صورت گرفته و منجر به تهیه کتابی مرجع در این زمینه شده است.

وی اظهار داشت: بررسی ها در دانشگاه ها نشان می دهد که برخی از دانشجویان با توجه به موقعیت جغرافیایی محل زندگی خود تا حدودی نسبت به مباحث محیط زیستی آشنا هستند اما عده ای هیچ توجه ای به این بخش ندارند بر این اساس لازم است نظامی جامع برای آموزش های محیط زیستی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست تدوین کنیم.

وی تاکید کرد: نظام نامه ای تهیه و در آن تاکید شده که هیچ دانش آموخته رشته محیط زیست نباید بیکار بماند و صنایع موظفند آنها را جذب کنند اما اگر جذب نمی شوند نشان از این دارد که میان متولیان محیط زیست ضعفی وجود دارد، اگر واحدهای صنعتی و جامعه معتقدند محتوایی که دانش آموختگان محیط زیستی دارند کافی نیست به ما اطلاع دهند و می توانند درخواست های خود را به وزارت علوم منتقل کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.

علیزاده گفت: سه تا ۱۵ واحد مهارتی - آمایشی برای دانشگاه ها در نظر گرفته شده که می توانند آنرا به رشته های مختلف اختصاص دهند که با توجه به شرایط محیط زیست، دانشگاه به انتخاب خود می تواند بخش زیادی از آنرا به محیط زیست اختصاص دهد، آیین نامه آن تهیه و به دانشگاه ها ابلاغ شده است. هم اینکه به تمام دانشگاه ها اعلام کردیم که می توانند ۴۰ رشته را در بخش صنعت - جامعه به عنوان بورس صنعت - جامعه قلمداد کنند.

وی تاکید کرد: در حوزه فناوری محیط زیستی کمبود داریم مثلاً در نگهداری تجهیزات مربوط به سنجش هوا مشکل داریم باید تلاش کنیم تا با همکاری دستگاه های متولی از بحرانی که در زمینه فناوری محیط زیست وجود دارد خارج شویم، به دنبال دانشگاهی تمدن ساز برای کشور هستیم که مبنای آن نیازهای جامعه و صنعت است تا بتوان مشکلات این بخش را برطرف کرد.

۸۵ عنوان کتاب زیست محیطی در نهضت سواد آموزی به چاپ رسیده است

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در این همایش گفت: سازمان نهضت سوادآموزی با دستور تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در هفتم دیماه سال ۵۸ تاسیس شد و مسئولیت از بین بردن بی سوادی را از چهره بیش از ۵۲ درصد از جمعیت کشور برعهده گرفت و ساماندهی لازم را برای ارائه خدمات سواد آموزی عهده دار شد.

علیرضا عبدی افزود: نهضت سواد آموزی از بازوهای مهم نظام های آموزشی در کشور محسوب می‌شود و در واقع پرچمدار نظام آموزش غیر رسمی است.

وی با بیان اینکه نقطه هدف نهضت سوادآموزی، بزرگسالان است که خودشان هم اکثراً وظیفه تربیتی را بر عهده دارند، گفت: نهضت به دنبال این است که فرد باسواد شده در کنار آموختن خواندن و نوشتن بتواند اطرافیان را به سمت بهبودی، رشد و ارتقا سوق دهد.

وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی یکی از شرکای مهم سازمان حفاظت محیط زیست در افزایش آگاهی مردم در حوزه محیط زیست است، گفت: تاکنون ۸۵ عنوان کتاب به صورت مستقیم در سازمان نهضت سوادآموزی به چاپ رسیده که به طور مستقیم به محیط زیست ارتباط دارند و آثار این کتاب ها در میان سودآموزان به وضوع دیده می شود.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با تاکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه در مورد سواد آموزی در درجه اول توسعه سواد و در درجه دوم تعمیق سواد مورد نظر است و کارها نباید متوقف شود و گفت: امیدواریم برنامه‌های مشارکتی با محیط زیست گسترش یابد و ایرانی متعالی از لحاظ سواد محیط زیستی داشته باشیم.

در پایان همایش کتاب شناخت محیط زیست توسط رییس سازمان حفاظت محیط زیست رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha