سید عبدالعزیز موسوی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: خانه های محیط زیست شهر دهدشت با همکاری اداره های فرهنگ و ارشاد اسلامی،امور کتابخانه ها و هلال احمر این شهرستان افتتاح شد.
وی بیان کرد: خانه های محیط زیست یکی از بستر های مهم برای مردمی سازی و مشارکت جوامع محلی در امر حفاظت از میراث طبیعی به شمار می رود که به منظور آموزش و اطلاع رسانی در خصوص مسائل محیط زیستی، افزایش مشارکت عمومی در صیانت ، احیا و مدیریت محیط زیست نقش مهمی دارند.
موسوی افزود: طبق قانون، توجه به محیط زیست یک وظیفه همگانی است و همه باید در حفاظت از محیط زیست به عنوان بستر توسعه پایدار و ارتقا آن توجه ویژه داشته باشیم.
وی اظهارکرد: همچنین این خانه ها به عنوان یک اتاق فکر، محل آموزش، گفتوگو و کنشگری هستند تا معضلات و مشکلات محیط زیستی مطرح و برای آنان چاره اندیشی شود.
فرماندار کهگیلویه تصریح کرد: باید از ظرفیت سازمانهای دولتی و غیر دولتی و تشکل های مردم نهاد برای اگاه سازی و مشارکت شهروندان در این راستا به نحو احسن استفاده شود.
حدود ۱۳/۷ درصد وسعت استان معادل ۳۱۲ هزارهکتار از عرصه های طبیعی استان را مناطق حفاظت شده تشکیل می دهد.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامی با وسعت ۲۵ هزار و ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با ۲ هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در این استان زیبای طبیعی وجود دارد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۳ موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به گونهای که افزون بر ۲۰ درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود ۴۰ درصد گونههای دارویی کشور را در خود جای داده است.
همچنین ۳۲۴گونه جانوری مهره دار در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۲۲۷ گونه از این تعداد شامل انواع پرندگان است.
این استان با بیش از ۱۶کیلومتر مربع وسعت و در اختیار داشتن یک درصد خاک از کشور ۱۸ درصد گونههای جانوری کشور را در خود جای داده است.
نظر شما