به گزارش ایرنا، "سعد القدومی"، روز شنبه در اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی در اصفهان افزود: یکی از پروژههای بینالمللی شورای جهانی صنایع دستی، اهدای جوایز به شهرهای پیشتاز در عرصه صنایع دستی است، شهرهایی که توسط یونسکو شناسایی شده و مورد توجه قرار گرفتهاند.
وی تصریح کرد: برای انتخاب شهرهای برگزیده جهان در عرصه صنایع دستی، ابتدا ارزیابان خود را به شهرها اعزام میکنیم تا در باره قابلیتهای مدنظر و معیارهای شهرهای صنایع دستی در سطح شهرها، استانها و شهرستانهای کشورها تحقیق کنند.
القدومی افزود: ارزیابان اعزامی شورای جهانی صنایع دستی، در سفرهای خود معیارهای ویژهای را همچون وجود محیط رقابتی و گروهی برای هنرمندان، حمایت مالی از آنها، شهرهای میزبان هنرمندان، میزان تطبیق پذیری هنرمندان با محیط کار، کیفیت کارهای موجود و میزان مسوولیت آنها بررسی میکنند.
رییس شورای جهانی صنایع دستی با بیان اینکه بررسی همه این موارد موجب اعطای مجوز به این شهرها تحت"شهرهای جهانی صنایع دستی" خواهد شد، گفت: هدف اصلی ما این است که بتوانیم میراث فرهنگی و صنایع دستی کشورها را در چهارچوب و استانداردهای بینالمللی حفظ کنیم.
وی اظهار کرد: ارزیابان در قالب تهیه گزارش توصیههایی را نیز ارائه میکنند که میتوان آنها را به شهرداریهای هر منطقه ابلاغ کرد تا موجب بهبود کیفیت کار در حمایت از هنرمندان صنایع دستی مناطق متبوع خود شوند.
رئیس شورای جهانی صنایع دستی خاطرنشان کرد: حمایت از تهیه مواد اولیه برای تولید صنایع دستی، ایجاد محیط مناسب برای برپایی کارگاههای مورد نیاز و پشتیبانی مالی از تولیدات صنایع دستی در زُمره تصمیمها و اقداماتی است که در این راستا صورت خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی، امروز با حضور سعد القدومی رییس شورای جهانی صنایع دستی و مسوولان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در هتل عباسی اصفهان برگزار شد.
در این اجلاس علاوه بر رییس شورای جهانی صنایع دستی، معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و شهرداران شهرهای جهانی صنایع دستی نیز حضور داشتند.
۱۱ شهر و سه روستای ایران بعنوان شهرهای جهانی صنایع دستی ایرانی به ثبت رسیدهاند، شهرهایی که صنایع دستی آنها شهرتی جهانی دارد و گردشگران، محصولات صنایع دستی آنها را بعنوان سوغات تهیه میکنند.
اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان ”شهر جهانی صنایع دستی” به آن اعطا شد.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.
نظر شما