۱۵ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد درگیر آفت ملخ شاخ بلند شده است

یاسوج- ایرنا- مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: آفت ملخ شاخ بلند ،۱۵ هزار هکتار از مراتع این استان را تحت تاثیر قرار داده است.

حسین لایقی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیسترین درگیری آفت ملخ شاخ بلند در مناطق سردسیری استان از جمله شهرستان های بویراحمد،دنا ،مارگون و بخشی از منطقه دیشموک کهگیلویه است.

وی ادامه داد: : جهاد کشاورزی با کمک کشاورزان ،۲ هزار و ۱۰۰ هکتار از مراتع این استان را در سال جاری علیه آفت ملخ خوار شاخ بلند سم پاشی کرده است.

لایقی تاکید کرد : جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد سم رایگان برای سم پاشی مناطق آفت زده در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

وی از کشاورزان خواست در صورت مشاهده هر گونه مناطق درگیر آفت ملخ، مراتب را به کارشناسان جهاد کشاورزی منطقه خود گزارش دهند.

مدیر جهاد کشاورزی بویراحمد اواخر اردیبهشت ماه گذشته گفت: طبق رصد و پایش کارشناسان پهنه‌ها، کانون اصلی آلودگی آفت ملخ در استان، روستای "کمک" در بخش لوداب است.

حمید محمدزاده تصریح کرد: پایش و ردیابی کارشناسان جهاد کشاورزی بخش لوداب نشان می‌دهد که یک هزار و ۲۵۰ هکتار از مزارع زیر کشت غلات در این بخش به آفت ملخ آلوده شدند.

وی ادامه داد: جهاد کشاورزی به محض مشاهده آفت، عملیات مبارزه شیمایی را آغاز کرد و این عملیات ادامه دارد.

ملخ ایتالیایی در ایران به نام ملخ بومی نیز مشهور است،در سال‌هایی که جمعیت این ملخ طغیان داشته باشد تمام پوشش گیاهی و سرسبزی اطراف خود را مورد تغذیه قرار می‌دهد و اگر گیاهان مورد حمله جوان باشد کاملاً آنان را از بین می‌برد.

در سالهایی که بارندگی پاییزه و زمستانه مناسب و هوا معتدل باشد، افزایش جمعیت ملخ‌های بومی وجود دارد و به مراتع حمله و به مزارع هم سرایت می کند.

تخم گذاری ملخ به صورت خوشه‌ای انجام می‌شود که در آینده منجر به تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰ ملخ می‌شود و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

ملخ‌های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha