به گزارش شنبه شب ایرنا از خبرگزاری "آناتولی: الکساندر بوکان خارچنکوف به شبکه "راشا تودی" گفت: این وضعیت خطرناک است، زیرا ممکن است یک درگیری بزرگتر در شمال کوزوو رخ دهد و این ناآرامیها میتواند منجر به گسترش تنش در کل منطقه بالکان یا حداقل بخشی از آن شود.
وی افزود: اتحادیه اروپا و کل غرب همواره رویکردی یک جانبه برای حل مشکلات دارند.
روسیه با اقوام صرب در منطقه و صربستان که هم مرز با کوزوو است, ارتباط سنتی دارد. مسکو استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو را از صربستان به رسمیت نمیشناسد، اگرچه اکثر کشورهای عضو سازمان ملل از جمله آمریکا,انگلیس، فرانسه، آلمان و ترکیه این استقلال را به رسمیت میشناسند.
به گزارش ایرنا, تنشهای اخیر پس از آن شدت گرفت که مقامهای منتخب آلبانیاییتبار در منطقهای که اکثریتی صربتبار در شمال کوزوو، برای آغاز کار خود وارد ساختمانهای شهرداری شدند.
صربها انتخابات محلی در شمال کوزوو را تحریم کرده بودند اما انتخابات برگزار شد و نامزدهای آلبانیاییتبار توانستند به پیروزی برسند. صربهای محلی در این امر حمایت بلگراد را دارا هستند و اعلام کردهاند که شهرداران آلبانیایی را نمیپذیرند.
معترضان صرب تلاش کردند تا مانع از ورود افراد منتخب به ساختمانهای شهرداری شوند اما پلیس برای پراکنده کردن آنها از گاز اشکآور استفاده کرد.
معترضان دوشنبه به اعتراضات خود ادامه دادند و ابتدا با پلیس کوزوو و سپس با نیروهای چندملیتی نیروهای حافظ صلح در کوزوو (KFOR) درگیر شدند.
در این درگیریها ۳۰ نیروی حافظ صلح وابسته به ناتو و ۵۲ معترض صرب زخمی شدند.
صربستان در واکنش به این حوادث ارتش خود را به حالت آمادهباش درآورد و نیروهای بیشتری را به مرز کوزوو فرستاد.
ناتو نیز تصمیم گرفت تا برای مقابله با خشونتها ۷۰۰ نیروی جدید به کوزوو اعزام کند.
صربها که اکثریت جمعیت منطقه شمالی کوزوو را تشکیل میدهند، همچنان اعلامیه استقلال سال ۲۰۰۸ کوزوو از صربستان را نمیپذیرند و با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ در سال ۱۹۹۹ بلگراد را پایتخت خود میدانند.
از سوی دیگر، آلبانیاییها بیش از ۹۰ درصد جمعیت کوزوو را تشکیل میدهند.
نظر شما