فناوری‌های راهبردی مورد توجه نیروهای مسلح هستند

اصفهان-ایرنا- جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: فناوری‌های راهبردی مورد توجه ویژه سند جامع علم و فناوری نیروهای مسلح هستند و تک‌تک آن ها داری سند جامع تحول بوده و فناوری‌های ذیل آن‌ها نیز تعریف شده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید مهدی فرحی شامگاه پنجشنبه در آیین اختتامیه دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی در اصفهان اظهار کرد: هوش مصنوعی، بایو، نانو، کوانتوم، مواد پیشرفته، خودمختاری، فضای عمیق، چاپگر سه بعدی و فناوری‌هایی نظایر این‌ها فناوری‌های راهبردی هستند که می توانند اثری جهانی در آینده داشته باشند.

وی افزود: کشور چین افزون بر ۵۰ میلیارد دلار، آمریکا ۲۰ میلیارد دلار و ۶ کشور عربی منطقه ۲ میلیارد دلار در زمینه فناوری کوانتوم سرمایه گذاری کرده اند که نشانه ای از اهمیت این فناوری برترساز است و این فناوری می تواند در هندسه نظم نوین جهانی نقش آفرین باشد.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تصریح کرد: در نیروهای مسلح کشورمان سند جامع علم و فناوری نیروهای مسلح تدوین شده و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

فرحی ادامه داد: این سند شامل فناوری های فراوانی از جمله فناوری کوانتوم است و در مورد تک‌تک این فناوری ها، سند جامع تحول تدوین شده و فناوری های ذیل آن نیز تعریف شده است.

وی گفت: هندسه قدرت در جهان در حال تغییر است و امروزه هندسه نظم نوین جهانی در حال تشکیل و دوران قدرت نمایی بلامنازغ غرب در حال پایان است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیان کرد: هندسه قدرت در جهان در حال جابجایی به سمت آسیا و حرکت به سمت کشورهایی مانند چین، روسیه و ایران است و در این جابجایی هندسه قدرت باید بیندیشیم که جایگاه ما کجاست و باید چکار بکنیم که در این هندسه جدید، کشور عزیزمان جایگاه رفیع‌تری پیدا کند.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط ژئوپلیتیک و ژئواکونومیک کشورمان باید به ۲۰ مولفه مختلف توجه ویژه داشته باشیم تا بتوانیم به ارتقایی در شان کشور و نظام دست پیدا کنیم و یکی از مهمترین این مولفه‌ها توسعه در علم و فناوری است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: در هندسه جدید نظم جهانی، کشوری که در عرصه علم و فناوری جایگاه رفیعی نداشته باشد، به طور حتم افول و کشوری که در این زمینه دارای امکانات و ظرفیت‌ها باشد به طور قطع جایگاه رفیعی پیدا می کند.

وی بیان کرد: امروز سرعت تغییرات در فناوری‌ها بسیار زیاد و عمر فناوری‌ها خیلی کوتاه شده و زمان ایجاد فناوری‌های راهبردی که نقش اساسی در تغییر پارادایم های جهانی دارند از ۵۰ سال به ۱۰۰ روز کاهش پیدا کرده است و این زمان به سمت کاهش تا دو ماه است.

فرحی تاکید کرد: فناوری‌های راهبردی، اثری جهانی دارند و این فناوری ها یا فناوری‌های بدیع و نو هستند یا فناوری های نوظهور و هنجار شکن که ادبیات دنیا را تغییر می‌دهند و برخی از این فناوری‌ها مانند "بیت کوین" حاکمیت گریز هستند و حاکمیت کشورها را کمرنگ می‌کنند.

وی یادآور شد: برخی آینده‌نگران براین باورند همان طور که بمب اتم در قرن بیستم تکلیف جنگ جهانی را مشخص کرد، فناوری کوانتوم در قرن ۲۱ می تواند بسیاری از معادلات را تغییر دهد ونقش آفرین باشد.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تاکید کرد: در این دوران فن‌آوری‌هایی هستند که دنیا روی آن ها سرمایه‌گذاری می‌کند، تا غافلگیر نشوند و هم بتوانند دیگران را غافل گیر کنند و فناوری هایی مانند هوش مصنوعی و کوانتوم از این جنس هستند.

دومین همایش فناوری‌های نوظهور کوانتومی با هدف انتقال تجربه بین پژوهشگران و متخصصان حوزه‌های مختلف مربوط به فناوری‌های کوانتومی، شبکه‌سازی و برقراری همکاری‌های علمی و فناورانه بین بخش‌های دانشگاهی و صنعتی کشور و سیاستگذاری در حوزه کوانتومی از دیروز چهارشنبه در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شد و تا شامگاه پنجشنبه ۱۱ خرداد ادامه داشت.

محورهای این همایش شامل اپتیک کوانتومی، رمزنگاری کوانتومی، سنسورهای کوانتومی، شبیه‌سازی کوانتومی، محاسبات کوانتومی و مخابرات کوانتومی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha