تشریح جزییات روند برگزاری انتخابات ترکیه/ نتایج بدون تاخیر اعلام می شود + فیلم

تهران- ایرنا- در حالی که وزیر کشور ترکیه توضیحاتی را درباره روند برگزاری دور دوم انتخابات به خبرنگاران ارائه کرد، رییس شورای عالی انتخابات این کشور نیز گفت که انتخابات تا این لحظه بدون هیچ مشکلی در جریان است و نتایج آن نیز بدون تاخیر اعلام خواهد شد، زیرا فقط دو نامزد در آن رقابت دارند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، رای گیری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه با ادای سوگند عوامل شعب از ساعت هشت صبح امروز به وقت محلی در یک هزار و ۹۴ حوزه انتخابیه ۸۱ استان این کشور آغاز شده و برابر قانون انتخابات، روند اخذ آرای مردم بدون تمدید تا ساعت ۱۷ امروز ادامه خواهد داشت.

تارنمای خبر.۷ ترکیه گزارش داد که «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه با حضور در یکی از شعب و پس از دادن رای در مصاحبه با خبرنگاران از به کارگیری ۶۰۱ هزار نیرو برای تامین امنیت دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در کشورش خبر داد و گفت: روند اخذ آرای مردم با آرامی و بدون رخداد امنیتی جریان دارد.

تشریح جزییات روند برگزاری انتخابات ترکیه/ نتایج بدون تاخیر اعلام می شود + فیلم

وی افزود: امروز در مجموع ۶۰ میلیون و ۷۲۱ هزار و ۷۴۵ نفر از شهروندان واجد شرایط در ترکیه می توانند رای دهند.

وی شمار صندوق های فعال رای گیری در ترکیه را ۱۹۱ هزار و ۸۸۵ عدد اعلام و اضافه کرد: هماهنگی برای اطمینان از امنیت رای گیری در همه صندوق‌های رای انجام شده است.

وزیر کشور ترکیه از اختصاص یک هزار و ۱۵۸ صندوق اخذ رای در مناطق زلزله زده این کشور خبر داد و گفت: روند رای گیری در این مناطق در کانکس‌های نصب شده جریان دارد.

وی از انتخابات ترکیه به عنوان «جشنواره دموکراسی» یاد کرد و گفت که نزدیک به ۶۰ روز است که این جشنواره، در کشور در حال برگزاری است و در این دوره، رخدادهای امنیتی انتخاباتی نسبت به دوره های قبلی انتخابات کمتر است.

تشریح جزییات روند برگزاری انتخابات ترکیه/ نتایج بدون تاخیر اعلام می شود + فیلم

اعلام نتایج بدون تاخیر / فعالیت بیش از ۱۹۱ هزار صندوق رای در دور دوم

در همین حال «احمد ینر» رییس شورای عالی انتخابات ترکیه نیز گفت: انتخابات تا این لحظه بدون هیچ مشکلی در جریان است و مردم حضور گسترده ای داشته اند.

وی افزود: نتایج انتخابات با تاخیر اعلام نخواهد شد، زیرا فقط دو نامزد در آن رقابت دارند.

به گقته ینر، بیش از۱۹۱ هزار صندوق رای گیری برای دور دوم انتخابات در نظر گرفته شده است.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز لحظاتی پیش رای خود را به صندوق انداخت.

تشریح جزییات روند برگزاری انتخابات ترکیه/ نتایج بدون تاخیر اعلام می شود + فیلم

به گزارش ایرنا، مردم ترکیه امروز از میان «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور کنونی و نامزد ائتلاف جمهور و «کمال قلیچداراوغلو» نامزد ائتلاف «ملت» موسوم به احزاب میز ششگانه، دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات، یک نفر را برای هدایت قوه مجریه این کشور انتخاب می کنند.

در پی شمارش آرا و کسب نشدن حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای توسط هیچ کدام از سه نامزد حاضر در رقابت انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در روز ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲)، «رجب طیب اردوغان» و «کمال قلیچدار اوغلو» به دور دوم این رقابت انتخاباتی راه یافتند.

بر اساس نتایج شمارش آرای دور نخست، اردوغان با کسب بیش از ۲۷ میلیون و ۸۸ هزار رای معادل ۴۹.۵ درصد آراء و کمال قلیچدار اوغلو با کسب بیش از ۲۴ میلیون و ۵۶۸ هزار رای معادل ۴۴.۸۹ درصد به دور دوم راه یافتند و سینان اوغان نامزد سوم این رقابت نیز حدود ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار رای معادل ۵.۱۷ درصد آرای این رقابت را کسب کرد.

امروز دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در داخل کشور ترکیه برگزار می شود ولی رای گیری این دور از انتخابات در ۱۷۶ نمایندگی سیاسی ترکیه و در ۷۳ کشور از جمله ایران به علت لزوم انتقال همه آرای اخذ شده به داخل این کشور برگزار شد و با حدود ۱۰۰ هزار رای افزایش، بیش از یک میلیون و ۹۲۰ هزار نفر از اتباع ترکیه در خارج از این کشور رای دادند.

میزان آرای اخذ شده دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در خارج از این کشور با حدود ۱۰۰ هزار رای افزایش نسبت به دور اول، به بیش از یک میلیون و ۹۱۲ هزار نفر رسید.

برابر قانون انتخابات ترکیه، آرای اخذ شده در خارج از این کشور با پیک های دیپلماتیک به داخل این کشور منتقل شد و امروز پس از پایان انتخابات در داخل، همزمان با آرای سایر صندوق ها شمارش خواهد شد.

بنا به تصمیم شورای عالی انتخابات ترکیه، همه ۱۹۱ هزار و ۸۸۵ صندوق رای در ۹۷۳ شهرستان ۸۱ استان داخل و نیز همه صندوق‌های خارج از کشور ترکیه امروز پس از اتمام مراحل رای‌گیری باز شده و شمارش خواهد شد.

انتخابات حساس امروز، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی محسوب می‌شود.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha