به گزارش ایرنا، در تحلیل این رسانه آمریکایی آمده که نخست وزیر انگلیس با وجود انتشار اخبار خوب اقتصادی، باید بداند که قلعه او از ماسه ساخته شده است.
گرچه صندوق بین المللی پول اعلام کرده که انگلیس دیگر در مسیر رکود نبوده و تورم و بهای انرژی نیز با شتابی هر چند کمتر از شتاب مد نظر سوناک رو به کاهش هستند، با این حال تفرقه در حزب محافظه کار موج می زند و بسیاری از اعضای آن با یکدیگر خرده حساب دارند.
در ادامه این تحلیل آمده است: یک سال هم نشده که بوریس جانسون با وجود غرق شدن در رسوایی ها، تمام تلاش خود را صرف حفظ قدرت کرده بود و سوناک (وزیر دارایی وقت) با استعفا از کابینه ضربه کاری را به رئیس خود وارد کرد.
سرسخت ترین متحدان جانسون خیانت سوناک را نبخشیده اند. او روابط با اروپا را بهبود داده و از تندروی جانسون و لیز تراس، فاصله گرفته است. برای برخی از اعضای جناح محافظه کار، سوناک اساساً یک خود فروخته به شمار می رود.
در روزهای اخیر دو اتفاق رخ داد که به برخی از محافظهکاران یادآوری می کند اوضاع به سرعت می تواند رو به وخامت گذارد.
نخست آنکه، سوناک در واکنش به اتهام قانون شکنی وزیر کشورش تصمیم گرفت اقدام های سوئلا بریورمن (Suella Braverman) ناقض مقررات نبوده و وی ملزم به استعفا نیست. در پی این اقدام، سوناک متهم شد که اعتنایی به اتهامات وزیرش نکرده چرا که ضعیف تر از آن است که با یکی از اعضای قدرتمند حزب که بسیاری از اعضای آن از وی بیزارند، درافتد.
دیگر آنکه، احضار دوباره جانسون به پلیس و طرح مجدد اتهام نقض قوانین کووید موجب شد تا نخست وزیر اسبق دوباره به صدر اخبار باز گردد. متحدان جانسون از این فرصت استفاده کرده و سوناک را به دست داشتن در این اتهام زنی متهم کردند.
اکنون دو تن از افرادی که می توانند نخست وزیری را به کام سوناک تلخ کنند، اخبار مثبت اقتصادی را زیر سایه برده و به همه یادآوری می کنند که حزب محافظه کار چقدر سریع می تواند تیشه به ریشه خود بزند.
ریشی سوناک با وعده یک رویکرد حرفه ای تر از آنچه که انگلیس در سه سال گذشته شاهد آن بود به قدرت رسید. سبک مدیریتی آهسته و پیوسته او باعث بهبود جایگاه دولت در نظرسنجی ها شده و در حال حاضر، هیچ کس به طور جدی به تلاش برای برکناری او فکر نمی کند.
با این همه، بیم از آن می رود که تشتت و تفرقه درون حزبی موجب شود که در انتخابات آینده حزب محافظه کار شکست بخورد.
نظر شما