۶ خرداد ۱۴۰۲، ۱۵:۰۳
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85123640
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فریب تبلیغات غرب درباره روابط ایران و روسیه را نخورید

مسکو- ایرنا- سفیر ایران در مسکو با بیان اینکه نباید فریب تبلیغات غرب در مناسبات ایران و روسیه را خورد، گفت: اگر مناسبات با مسکو بد است، چرا غرب قبل از بحران اوکراین سهم ۵۸ درصدی از مراودات تجاری روسیه را داشت.

کاظم جلالی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به برخی هیاهوها و تبلیغات غرب علیه مناسبات تهران – مسکو گفت: غربی ها تا صحبت از روابط با روسیه می شود به ویژه در ارتباط با ایران، شروع به بدگویی می کنند، بی آنکه توضیح دهند که اگر رابطه با روسیه بد است چرا آنها در سطح گسترده با روسیه مراودات تجاری داشتند.
وی اظهار داشت: غربی ها درباره مناسبات با مسکو بدگویی می کنند و حال آنکه تعداد زیادی برندهای غربی قبل از بحران اوکراین در روسیه فعالیت داشتند.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه اقتصاد روسیه نهمین اقتصاد برتر جهان است و اقتصاد ایران هم از ظرفیت های بسیار بزرگی برخوردار است، اظهار داشت: واردات روسیه سالانه حدود ۳۰۰ میلیارد دلار است و ما می توانیم سهم بسیار خوبی داشته باشیم و محصولات ایرانی را به این کشور صادر کنیم، بنا بر این، اگر به سود اقتصادی هم فکر کنید، نفع کشور در تحکیم مناسبات با مسکو است.
وی ادامه داد: در این شرایط، غربی ها با تبلیغات منفی تلاش دارند که ایران را از بازار بزرگ روسیه دور نگه دارند.
جلالی گفت: فارغ از بحث راهبردی و تغییرات در عرصه قدرت، باید درک کنیم که ما امروز می توانیم سود متقابل داشته باشیم و حتما ما ظرفیت هایی داریم که در اقتصاد اینجا سهم داشته باشیم.
وی با اشاره به ظرفیت های روسیه در زمینه تولید غلات و روغن، گفت: قیمت تهیه این اقلام از روسیه برای کشورمان نسبت به کشورهای دوردست بسیار مناسب تر است.
سفیر ایران در مسکو گفت: روس ها تنها در حوزه پوشاک افزون برهفت میلیارد دلار واردات دارند،‌اگر ایران سهمی از بازار این کشور را به دست می آورد، صنعت پوشاک کشورمان متحول می شود، این قضیه در صنایع ساختمانی، لوازم بهداشتی، سیمان، صنعت فولاد، خودرو و حتی صنعت شیلات و ماهی نیز صادق است و ما می توانیم محصولات ایرانی را به روسیه صادر کنیم و موجب رونق در این صنایع شویم.
وی ادامه داد: با وجود ارتقای مبادلات تجاری ایران و روسیه به حدود پنج میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲، با توجه به ظرفیت های دو کشور، این رقم در سطح انتظار متناسب با سطح مناسبات سیاسی تهران – مسکو نیست.
جلالی خاطرنشان کرد: همزمان با تلاش برای ارتقای مناسبات اقتصادی، در حوزه فرهنگی نیز باید تعاملات لازم بین دو کشور ایجاد شود تا به پایداری و ثبات لازم در مناسبات دوجانبه برسیم.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha