۳ خرداد ۱۴۰۲، ۲۳:۱۸
کد خبرنگار: 965
کد خبر: 85120810
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یادواره ۸۵۶ شهید موشکی دزفول برگزار شد

۳ خرداد ۱۴۰۲، ۲۳:۱۸
کد خبر: 85120810
یادواره ۸۵۶ شهید موشکی دزفول برگزار شد

دزفول – ایرنا – یادواره ۸۵۶ شهید موشکی دزفول همزمان با چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری- روز دزفول در حسینیه شهدای خشروانی دزفول محل اصابت موشک در دوران دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نویسنده و راویتگر دفاع مقدس در این یادواره با بیان اینکه در معرفی حماسه آفرینی مردم دیار مقاومت کم کاری شده است گفت: بسیاری از قهرمانان دزفول پیش از ثبت خاطره و حماسه آفرینی آنها از دنیا رفته‌اند.

علی موجودی افزود: دزفول دارای ۶۸ شهید شیرخوار، ۳۹۲ شهید بانو و حدود ۹۰۰ شهید موشکی در دوران دفاع مقدس است که این قهرمانان را به خوبی معرفی نکرده‌ایم.

مادر چهار شهید که خود جانباز ۷۰ درصد است
وی با اشاره به تعدادی از زنان قهرمان دزفول گفت: خانم سیما ملک فر جانباز ۷۰ درصد دزفولی است که در ۲۴ سالگی مادر چهار شهید شده که این نمونه‌ها در جهان کم نظیر است.
وی با انتقاد از کم کاری در معرفی قهرمانان دفاع مقدس دزفول گفت: اشتباه بزرگ پس از پایان دفاع مقدس در دزفول این بود که قهرمانان این دیار به خوبی روایت نشد.

این نویسنده و راویتگر دفاع مقدس گفت: کم کاری‌های زیادی در معرفی این الگوهای حماسه آفرین به نسل جوان در دزفول انجام شده است که مسوولیت دستگاه‌های فرهنگی شهرستان در این زمینه سنگین است.

در معرفی بانوان حماسه آفرین دزفول در دوران دفاع مقدس کم کاری کرده‌ایم
موجودی گفت: خاطرات زیادی از حفظ حجاب بانوان و زنان دزفول در دوران دفاع مقدس وجود دارد که یکی از آنها روایت شهیده ای است که در آخرین لحظات شهادت در حال انتقال به بیمارستان آخرین توان خود را برای پوشاندن موهای خود می کند تا نامحرم موی او را نبیند.

این نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس ادامه داد: شرایط فرهنگی کنونی ناشی از کم کاری در معرفی دختران و مادران حماسه آفرین دفاع مقدس به دختران نسل کنونی است.
وی افزود: شهیده کلابی معلم دزفولی است که در دوران دفاع مقدس بر اثر حملات موشکی شکمش پاره و روده‌های آن بیرون ریخته بود ولی در همان لحظه‌های سرنوشت ساز چادر را رها نکرد.

به گزارش ایرنا، به گواه آمار، دزفول تنها شهر اشغال نشده‌ای است که مورد شدیدترین حملات موشکی و بمباران هوایی و زمینی قرار گرفت اما هرگز تسلیم نشد.
رژیم بعث عراق در مدت هشت سال جنگ، ۱۷۶ موشک غول پیکر «فراگ ۷ و اسکاد» به شهر دزفول شلیک کرد.
هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر فرو ریختند و آتش بارهای عراق با شلیک پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نقاط مختلف شهر را هدف قرار داد اما با این همه خسارت، مردم دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۰۰ شهید، چهار هزار جانباز، ۴۵۲ آزاده سرافراز و ۱۴۷ مفقود و جاویدالاثر حماسه مقاومت و پایداری را در تاریخ درخشان انقلاب اسلامی ایران جاودان ساخت.
به پاس این پایداری در هفتمین سال جنگ تحمیلی، به پیشنهاد دولت وقت، دزفول به عنوان شهر نمونه مقاومت کشور معرفی و در چهارم خرداد ۱۳۶۶ لوح زرینی به مردم دزفول اعطا شد.
همچنین چهارم خرداد به نام روز مقاومت و پایداری مردم دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شد.

۴ آبان ۱۳۵۹ یکی از روزهای تلخ دزفول است که در آن اصابت ۵ موشک ۱۲ متری به این شهر منجر به شهادت ۸۶ نفر و مجروحیت ۲۹۲ فر از اهالی دزفول شد. یکی از این موشک ها به منزل حاج عبده خشروانی برخورد می کند که بر اثر صابت این موشک هشت نفر از اعضای این خانواده و اقوام این شهید به شهادت می رسند. بعد ها این منزل که محل شهادت خانواده خشروانی است به حسینیه ای به نام حسینیه شهدای خشروانی تبدیل شد.

امسال برگزاری ۲۰۰ برنامه متنوع فرهنگی، هنری، ورزشی به مناسبت چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری - روز دزفول در این شهرستان تدارک دیده شده است. همچنین ۷۰ طرح عمرانی در زمینه درمانی، ورزش و گازرسانی به مناسبت این روز در دزفول افتتاح یا کلنگ زنی می‌شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha