رایزنی رهبران انگلیس و اوکراین در اجلاس گروه ۷/حمایت تسلیحاتی لندن از کی‌یف تداوم می‌یابد

لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس در جریان دیدار با رئیس جمهوری اوکراین، طی اظهاراتی همسو با سیاست‌های جنگ‌طلبانه و ماجراجویانه لندن گفت که این کشور به حمایت تسلیحاتی از اوکراین تا پیروزی کی‌یف در جنگ و غلبه بر روسیه ادامه می‌دهد.

به گزارش ایرنا، دفتر نخست وزیر انگلیس روز شنبه با صدور بیانیه‌ای از انجام این دیدار در حاشیه اجلاس گروه هفت در ژاپن خبر داد و نوشت: ریشی سوناک از سفر ولودیمیر زلنسکی به نشست گروه هفت، به عنوان یک لحظه تاریخی و نشان دادن حمایت پایدار جامعه بین المللی از اوکراین در برابر روسیه استقبال کرد.

این بیانیه می‌افزاید: نخست وزیر بار دیگر تاکید کرد که انگلیس به ارائه کمک های نظامی مورد نیاز اوکراین برای پیروزی در جنگ و تامین صلح عادلانه ادامه خواهد داد.

بر اساس این بیانیه، سوناک همچنین زلنسکی را در جریان گفت‌وگوی رهبران گروه هفت، در مورد تحریم‌های جدید علیه روسیه و ارسال جنگنده‌های پیشرفته به جبهه کی‌یف قرار داد.

نخست وزیر انگلیس هفته پیش نیز در جریان دیدار با زلنسکی که طی برنامه‌ای از پیش اعلام نشده به انگلیس سفر کرده بود، وعده داد که صدها موشک دفاعی و سامانه های هوایی بدون سرنشین از جمله صدها پهپاد جدید تهاجمی دوربرد با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را به جبهه اوکراین ارسال می‌کند.

او دیروز هم پیش از آغاز نشست گروه هفت گفت که دولت لندن در حمایت بلندمدت از جبهه کی‌یف ثابت‌قدم خواهد بود.

سوناک در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای افزود: ما در حال گفت‌وگو با شرکا و متحدان‌مان هستیم و انتظار داریم که آن‌ها همین مسیر را دنبال کنند. چون تحریم‌ها اگر بصورت جمعی وضع شوند تاثیر بیشتری خواهند داشت.

نخست وزیر انگلیس در پاسخ به این سوال که آیا جنگ اوکراین سال آینده تمام می‌شود و پیام او به رئیس جمهوری روسیه چیست؟ افزود: پیام من به ولادیمیر پوتین روشن است، ما ناپدید نمی‌شویم. روسیه با حمله به اوکراین، یک جنگ غیرقانونی به راه انداخته و باید بداند که ما و سایر کشورها در عزم خود برای حمایت از اوکراین، نه فقط امروز و در اینجا، بلکه در بلندمدت نیز ثابت قدم هستیم.

انگلیس روز گذشته در تداوم مواضع خصمانه لندن علیه مسکو، تحریم‌های جدیدی را علیه افراد و سازمان‌های مرتبط با بخش‌های انرژی، فلزات، دفاع، حمل‌ونقل و مالی روسیه وضع کرد.

این کشور از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه به تنش‌و درگیری‌ها دامن زده است.

جنگ در اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن می‌گذردِ، در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنج اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha