به گزارش خبرنگار ایرنا، حبیب جهانساز روز چهارشنبه در آیین افتتاح جشنواره جای تنکابن در روستای شیب کلاته این شهرستان افزود: صنعت چای کشور در سال های گذشته رو به نابودی بود اما با حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی این صنعت دوباره احیا شد و امروزه بسیاری از روستاهای شمال کشور زیر کشت چای در زمین های شیب دار رفته اند.
وی اظهارداشت: امروز جشن ثبات صنعت چای کشور را می گیریم و از این بابت بسیار خوشحال هستیم چرا که توانستیم چای باکیفیت ایرانی را دوباره احیا نماییم.
جهانساز با بیان اینکه این صنعت گردش مالی چهار هزار میلیارد تومانی برای کشور دارد، خاطرنشان کرد: ۲ هزار نفر به طور مستقیم و ۵۲ هزار بهره بردار امروز در شمال کشور فعال هستند.
وی تصریح کرد: با احیای چای، زمین های شیب دار شمال کشور نیز مورد استفاده مجدد قرار گرفت و امروز محصول چای کشور کامل ارگانیک و سالم است.
فرماندار تنکابن نیز در این جشنواره گفت : این شهرستان از ظرفیت های اقتصادی نابی برخوردار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مظاهر معافی افزود: کارخانه چای روستای شعیب کلایه بالغ بر ۸۰ سال قدمت دارد و این نشان می دهد که سرمایه گذاران وقت بدرستی ظرفیت های اقتصادی منطقه را شناسایی کردند تا مردم منطقه از آن بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه باید از شرکت های دانش بنیان در این زمینه استفاده شود، خاطرنشان کرد: بهره گیری از صنعت چای با ماهیت گردشگری نیز می تواند کمک قابل توجهی به اقتصاد شهرستان نماید.
نخستین جشنواره چای مازندران با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در روستای شعیب کلایه بخش مرکزی شهرستان تنکابن برگزار شد.
برداشت چای، انواع مدل های دم آوری چای، غرفه های صنایع دستی تور های گردشگری، برنامه های ویژه کودک و نوجوان مسابقه طعم چای از جمله برنامه های این جشنواره خواهد بود.
بخشدار بخش مرکزی در خصوص برپایی این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت : این جشنواره به مدت سه روز و با هدف آشنایی بیشتر مردم با چای طبیعی منطقه و همچنین معرفی ظرفیت های گردشگری برگزار می شود.
ساسان کابلی افزود: باغ های چای غرب مازندران و بویژه باغ ۲۰ هکتاری چای در بخش مرکزی واقع است و همین مسئله باعث شد تا در راستای معرفی ظرفیت های منطقه اقدام به برگزاری این جشنواره نماییم.
وی یکی از اهداف این جشنواره را ایجاد شور و نشاط اجتماعی در جامعه دانست و اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور، نیاز است تا شور و نشاط اجتماعی را در جامعه تقویت نماییم.
کابلی یادآورشد: این جشنواره برای نخستین بار در استان مازندران برگزار می شود و بنا داریم تا آن در سال های آینده نیز با برنامه ریزی بهتر برگزار نماییم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شاید خیلی از ایرانی ها تصور می کنند که باغ های چای فقط در استان گیلان وجود دارد و شهر لاهیجان مرکز تولید این محصول است اما بر خلاف تصور، در غرب مازندران حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار باغ چای فعال و غیرفعال وجود دارد که یک هزار و ۲۵۰ هکتار آن در شهرستان های تنکابن و عباس آباد و یکهزار و ۱۰۰ هکتار آن در شهرستان رامسر واقع است. هفت کارخانه چای در تنکابن فعالیت دارد.
نظر شما