به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری العهد، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب در این باره اظهار داشت: از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب خشنود هستیم و از آن استقبال میکنیم.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت:سوریه کشوری است که در طول تاریخ سهم و نقش فرهنگی برجستهای در منطقه داشته است و ما مشتاق تقویت نقش آن هستیم.
وی افزود: ما شاهد تحولات مثبتی در مواضع کشورهای همسایه به ویژه ایران و ترکیه و مدیریت روابط شان با کشورهای عربی هستیم.
ابو الغیط ادامه: ما باید به عنوان یک ائتلاف کار کنیم و این همان چیزی است که به مواضع ما وزن و جایگاه میدهد و علاوه بر آن یک چتر محافظ برای منطقه فراهم میکند.
دبیرکل اتحادیه عرب در ادامه ابراز امیدواری کرد که بازگشت سوریه به این اتحادیه مقدمهای برای پایان بحران آن باشد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تحولات فلسطین اشغالی نیز تاکید کرد که رژیم صهیونیستی مسئول وخامت اوضاع در سرزمینهای اشغالی فلسطین است.
در همین حال، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی نیز پس از بر عهده گرفتن ریاست اجلاس سران عرب از همتای الجزایری خود در جریان نشست وزیران خارجه با اشاره به اینکه «جهان در حال گذر از چالشهای بزرگی است که ما را ملزم به اتحاد برای مقابله با آنها میکند»، خاطرنشان کرد: «ما باید سازوکارهای جدیدی را برای رویارویی با چالشهای پیش روی کشورهای مان طراحی کنیم.
بن فرحان تاکید کرد: ما برای پیشرفت ملتهای عرب به اقدام مشترک نیاز داریم و از مشارکت سوریه در اجلاس سران عرب استقبال میکنیم.
نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب لحظاتی قبل با حضور وزیر خارجه سوریه در جده آغاز شد.
«احمد عطاف» وزیر خارجه الجزایر نیز در سخنانی در ابتدای این جلسه گفت: نشست ما درشرایط ویژه منطقهای و تحولات بینالمللی برگزار میشود که مستلزم ادامه تلاش برای بستن صفوف و متحد شدن برای غلبه بر موانع و چالشها است.
عطاف بر ضرورت تشدید تلاشها، تقویت اقدامات مشترک عربی و خنثی کردن تنشهای حاشیهای که اعراب را از هم جدا میکند، تاکید کرد.
وی ادامه داد: آنچه فلسطینیها با آن مواجه هستند، روح ما را غمگین و ملزم به تلاش مضاعف برای احیای حقوق ملت فلسطین میکند.
عطاف همچنین درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب گفت: الجزایر از مشارکت سوریه در نشستهای اتحادیه عرب استقبال میکند؛ چراکه این اتفاق عامل مثبتی برای تقویت اقدامات مشترک اعراب است.
به گزارش ایرنا، قرار است در این نشست پیشنویس دستور کار شورای اتحادیه عرب به تصویب برسد.
همچنین انتظار میرود ورود سران کشورهای عربی به عربستان جهت شرکت در اجلاس سران اتحادیه عرب از روز پنجشنبه آغاز و اجلاس سران کشورهای عربی روز جمعه در فضای مثبت ناشی از بازگشت سوریه به این اتحادیه پس از ۱۲ سال غیبت، برگزار شود.
وزرای خارجه عرب در نشست فوق العاده خود که هفتم ماه مه ۲۰۲۳ ( ۱۷ اردیبهشت امسال) در قاهره برگزار شد، با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند و از همان زمان شرکت هیات های سوری در جلسات این اتحادیه از سر گرفته شد.
اتحادیه عرب تحت تاثیر جریان غربی - عبری در خاورمیانه، در نوامبر ۲۰۱۱ عضویت دمشق را به حالت تعلیق درآورده و تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه آن وضع کرده بود.
از زمان تصمیم گیری برای حضور مجدد سوریه در نشست های اتحادیه عرب، توجه به شرکت این کشور مهم و تاثیر گذار در سی و دومین اجلاس سران کشورهای عربی که ۱۹ ماه جاری در جده عربستان سعودی برگزار می شود، جلب شده است.
نظر شما