متولی برگزاری نمایشگاه کتاب باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر باشند

تهران- ایرنا- مدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت: متولی برگزارکننده نمایشگاه کتاب باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر باشند؛ دولت باید زمینه و بستر را برای این کار فراهم کند

رضا حاجی‌آبادی با تاکید بر اینکه باید هدف از برگزاری نمایشگاه کتاب مشخص شود، به خبرنگار کتاب ایرنا گفت: بعد از اینکه هدف را مشخص کردیم، شیوه اجرای آن مهم می‌شود. هدف ما از برگزاری نمایشگاه کتاب این است که کتاب بفروشیم، پس بحث‌هایی که برای نمایشگاهی بودن این رویداد فرهنگی انجام می‌شود، درست نیست. تمام بحث‌ها و شیوه‌نامه‌هایی که برای برگزاری نمایشگاه کتاب نوشته شده است، باید برای پاسخ به نیازهای اصلی باشد.

مدیر انتشارات هزاره ققنوس هدف از برگزاری سی‌وسه دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب را فروش اعلام کرد و ادامه داد: همچنین به نظر می‌آید در سی‌وسه دوره قبلی هدف اصلی ناشران از شرکت در نمایشگاه کتاب فروش کتاب بوده است تا اینکه بخواهند در یک نمایشگاه بین‌المللی شرکت کنند. اینجا کارناول فرهنگی است، مردم به اینجا می‌آیند، چند کتاب می‌خرند و عکس آن را در فضای مجازی منتشر می‌کنند تا نشان دهند که افراد فرهیخته‌ای هستند که از نمایشگاه کتاب خرید می‌کنند.

متولی برگزارکننده نمایشگاه کتاب باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر باشند

او با بیان اینکه تمامی ارکان نشر مکتوب در سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ناخواسته تیشه به ریشه فرهنگ مکتوب و نمایشگاه می‌زنند، ادامه داد: متولی برگزارکننده این نمایشگاه باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر باشند؛ دولت باید زمینه و بستر را برای این کار فراهم کند، برای مثال اعلام کند ناشرانی که در نمایشگاه شرکت می‌کنند از پرداخت مالیات معاف هستند یا اعلام کند که حمل و نقل ناشران را تامین می‌کند تا رایگان باشد.

حاجی‌آبادی افزود: همچنین می‌توانند به دانش‌آموزان امکاناتی برای بازدید ارائه کنند. دادن فرصت برای برگزاری یک نمایشگاه خیلی خوب به این معنی نیست که دولت خودش این کار را انجام بدهد، قرارداد را ببندند و غرفه‌بندی را انجام بدهد.

متولی برگزاری نمایشگاه کتاب باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های نشر باشند

گاهی در این نمایشگاه احساس تنهایی می‌کنم

مدیر انتشارات هزاره ققنوس بیان کرد: اگر بودجه برگزاری نمایشگاه کتاب از محل بودجه دولتی و بیت‌المال است، یعنی از راه مالیات‌هایی که همه مردم کشور پرداخت می‌کنند، بنابراین همه مردم باید بتوانند از آن استفاده کنند.

در نبود ناشران فعال، تعدادی از ناشران کتابساز می‌توانند بهتر فعالیت کنند و به صنعت نشر ضربه بزنند

او ادامه داد: همه این موارد باعث شده که امسال نمایشگاه پرجوش و خروش نباشد. زمانی راهرو اول جای سوزن انداختن نبود، اما امسال با اینکه در راهروی اول هستیم و فضای خوبی برای غرفه هزاره ققنوس اختصاص داده شده است، اما فروش خوبی نداریم. سال گذشته شلوغی خیلی بیشتر بود. گاهی در این نمایشگاه احساس تنهایی می‌کنم.

حاجی‌آبادی با بیان اینکه اقبال مردم نسبت به نمایشگاه کتاب کم شده، ادامه داد: مقصر این مساله بخشی به برگزارکنندگان نمایشگاه باز می‌گردد و بخشی به دلیل اقداماتی است که ناشران انجام دادند؛ زیرا برخی از ناشران در نمایشگاه شرکت نکردند، این در حالی است که اگر هدف ناشری ترویج فرهنگ مکتوب و کتاب و کتابخوانی است، باید در نمایشگاه شرکت کند و کتابش را بفروشند. این اقدام اقتصادی و فرهنگی را انجام بدهد. قهر کردن چاره کار نیست. ناشران باید در نمایشگاه باشند زیرا نمایشگاه محل حضور ناشران است و در نبود آنها به مخاطب‌ها بی‌احترامی می‌شود.

او ادامه داد: جالب این است که برخی از ناشران در بخش حضوری نیستند، اما در بخش مجازی فعالیت می‌کنند، این اقدام نشان می‌دهد بیشتر انتفاع مادی برای ناشر مهم است و دانایی و آگاهی مردم و رشد فکری آن‌ها برایشان مهم نیست.

به گفته مدیر انتشارات هزاره ققنوس این دو گروه فکری کاری کردند که اقبال به نمایشگاه کم شود. تجربه این نمایشگاه می‌تواند باعث شود که مسئولان دولت و ناشران کمک کنند تا نمایشگاه بهتری در سال های آینده برگزار شود. این در حالی است که در نبود ناشران فعال، تعدادی از ناشران کتابساز می‌توانند بهتر فعالیت کنند و به صنعت نشر ضربه بزنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha