برپایی نماز در دانشگاه یکی از بهترین ظرفیت‌های فرهنگی است

تهران- ایرنا- مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برپایی نماز در دانشگاه یکی از بهترین ظرفیت‌های فرهنگی است، با این حال تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت عظیم و همایش ملی روزانه نماز بهره‌وری کامل را ببریم.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، جلسه صمیمی ائمه جماعات دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع "راهکار موفقیت ائمه جماعات و بازخوانی آیین‌نامه جذب و بکارگیری ائمه جماعات" و با حضور حجت‌الإسلام محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان و معاونان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از ائمه جماعات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

شریفانی با بیان اینکه، یکی از بهترین ظرفیت‌های فرهنگی، برپایی نماز در دانشگاه است. گفت: اهمیت نماز را باید از دو منظر دینی و اجتماعی مورد تامل قرار داد. از منظر دینی در آیات مختلف قرآن نشانه‌های انسان مومن، محسن، متقی، صالح، راسخان در علم مربوط به اقامه‌کنندگان نماز است. در قرآن بیش از ۳۰ بار به اقامه نماز دستور داده شده، در حالی که به اصل اقامه دین چهار بار تاکید شده است. این بدین معناست که نماز همه دین و جلوه تمام عیار آن است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به منظر اجتماعی نماز، بیان کرد: از آغاز خلقت و اسلام و انقلاب تمام موضوع اجتماعی که همواره مورد توجه انبیا و موثر و نتیجه‌بخش در عرصه انقلاب بوده، نماز است. نماز تنها آیین جمعی است که همه سلیقه‌ها و افکار را در خود جای داده است.

وی با بیان اینکه، تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت عظیم و همایش ملی روزانه نماز بهره‌وری کامل را ببریم، خاطرنشان کرد: این جلسات برای بررسی علل و عوامل موفقیت و آسیب‌شناسی در حوزه نماز است. امید است از نظرات حاضران در جلسه بهره‌مند شویم و در آینده نزدیک همایش ائمه جماعات را بر اساس مصوبه دانشگاه برگزار کنیم.

فراخوان جذب امام جماعت دانشگاه آزاد از ۱۰ خرداد

حجت‌الإسلام محمد معرفت مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: طبق آیین‌نامه، جلسات ستاد اقامه نماز دانشگاه‌ها حداقل فصلی یک‌بار باید برگزار شود؛ موضوعی که متأسفانه کمی مورد غفلت قرار گرفته‌ است. باید تقویم اجرایی فرآیند ارزیابی و عملکرد اقامه نماز سال ۱۴۰۱ مورد توجه قرار گیرد. تکالیف و وظایف حاکمیتی و قانونی دانشگاه آزاد اسلامی در امر اقامه نماز ملاک و معیار اقدامات نهاد خواهد بود.

مدیرکل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، با تاکید براینکه باید در تهیه و تدوین برنامه‌های معنوی نگاه ویژه به نسل نو و خانواده به ویژه مادران صورت پذیرد، اظهار داشت: نسل نو فرصتی مغتنم است بنابراین باید به کیفیت‌بخشی و غنابخشی برنامه‌ها و پرهیز از پیشنهاد برنامه‌های کم‌اثر یا بی‌اثر اهتمام و در جذب حداکثری مخاطبان به ویژه جوانان تلاش داشته باشیم. باید به این‌که حتی یک نفر از جوانان و نوجوانان کشور، در نماز سهل‌انگاری نکند همت گماریم؛ همچنین برنامه همه جلسات و اجتماعات به گونه‌ای تنظیم شود که با وقت نماز تلاقی نداشته باشد.

وی از آغاز اولین فراخوان کشوری جذب امام جماعت دانشگاه آزاد اسلامی از ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: اداره‌کل تبلیغ و امور دینی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تکمیل ائمه جماعات مورد نیاز برای مراکز و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور از طریق ثبت‌نام در این فراخوان و مصاحبه حضوری، ائمه جماعت مورد نیاز خود را جذب می‌کند.

معرفت در پایان گفت: از همه ائمه جماعات دعوت می‌کنیم در شبکه سراسری امیدآفرینان و طرح کشوری یکشنبه‌های قرآنی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی مشارکت و همکاری داشته باشند. در ادامه جلسه بازخوانی «آیین‌نامه بکارگیری ائمه جماعات»، ارائه گزارش از برگزاری نشست حضوری ائمه جماعات و هیأت‌های مذهبی، اعلام نحوه جذب ائمه جماعات به صورت سراسری، آموزش نحوه محاسبه حق‌الزحمه ائمه جماعات و معرفی پویش میقات انجام شد. در پایان به سؤالات ائمه جماعات پاسخ داده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha