دیمیتری مدودف جمعه در مجمع بینالمللی حقوقی سن پترزبورگ روسیه افزود: ما باید با یکدیگر با تحریمهای یکجانبه مقابله کنیم، چرا که نه، من کاملا از پیشنهاد آقای وزیر (دادگستری ایران برای) اتحاد کشورهای تحت تحریم در یک باشگاه حمایت میکنم.
وی با بیان اینکه همه تحریمها به جز تحریمهای اعمال شده توسط سازمان ملل متحد، طبیعتا غیرقانونی هستند، اظهار داشت: روسیه، ایران و بسیاری از دیگر کشورها، تحریم های غرب را به رسمیت نمیشناسند.
نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه یادآور شد: در حال حاضر، تعداد زیادی از دولتهایی در جهان هستند که با تحریمهای یکجانبه مواجه شدهاند، از این رو، اگر تعداد زیادی از این کشورها در باشگاه ضد تحریم گردهم آیند، می توانند در مقابله با تحریم ها تأثیرگذار باشند.
مدودف در ادامه پیامدهای تحریمها برای کل جهان را نامطلوب دانست.
وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در سخنانی در اجلاس حقوقی بین المللی سن پترزبورگ روسیه پیشنهاد داده بود: چارچوب همکاری های حقوقی و قضایی میان کشورهای قربانی تحریمهای یکجانبه تنظیم و باشگاه تحریمیها با محوریت وزارتخانههای دادگستری این کشورها ایجاد شود.
امین حسین رحیمی جمعه در سخنانی در نشست وزیران دادگستری شرکت کننده در یازدهمین دوره این اجلاس بینالمللی، همبستگی کشورهای مستقل و آزاد در برابر سیاستهای یکجانبه واضعان تحریمها را ضرورت اجتنابناپذیر جهان امروز خواند و افزود: باید از ظرفیت مراجع بین المللی علیه واضعان تحریم های یکجانبه استفاده کنیم.
وی که در این اجلاس از سوی کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه و حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی همراهی میشد، با طرح پیشنهاد شکلگیری باشگاه تحریمیها گفت که در چارچوب این همکاری، کشورها رایزنی لازم در سطوح بین المللی برای شناسایی تحریم های یکجانبه به عنوان مصداق نقض حقوق بشر انجام دهند.
وزیر دادگستری ایران گفت: طرح دعوا در دیوان بین المللی دادگستری لاهه و سایر مراجع ذیصلاح بین المللی برای محدودیت وضعکنندگان تحریم و مطالبه خسارت وارده از آنها به عنوان مأموریت اصلی باشگاه تحریمی ها پیگیری شود.
به گزارش ایرنا، وزیر دادگستری جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه با هدف شرکت در اجلاس بینالمللی حقوقی سن پترزبورگ به روسیه سفر کرد.
رحیمی پس از توقفی کوتاه در فرودگاه بین المللی ونوکووا مسکو، راهی سن پترزبورگ شد. رحیمی ضمن حضور و طرح دیدگاههای مواضع ایران در این اجلاس بین المللی، ملاقات های دوجانبه ای نیز با همتایان خود از سایر کشورها خواهد داشت.
توسعه مناسبات دوجانبه با روسیه میزبان این اجلاس در زمینه مسائل حقوقی و قضایی از دیگر اهداف این سفر سه روزه اعلام شده است.
اجلاس بین المللی حقوقی در شهر سن پترزبورگ روسیه شامگاه پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با حضور وزیران دادگستری و هیات های قضایی از حدود ۲۲ کشور آغاز به کار کرد.در این اجلاس، نمایندگان محافل حقوقی، تجاری و آکادمیک روسیه و دیگر کشورها، موضوعاتی چون شرایط تحولات جهانی، مشکلات کلیدی توسعه کشورها به ویژه در زمینههای حقوقی-بین الملل و اصل تساوی حقوقی، زمینه همکاری سودمند و متقابل و موضوعات حقوقی-بینالمللی دیگر را بررسی میکنند.
نظر شما