به گزارش ایرنا، دکتر بهمن نقیپور روز جمعه در دیدار با مدیرعامل منطقه آزاد ارس افزود: برای تحقق اهداف منطقه آزاد و تامین نیازهای درمانی و آموزشی در سطوح گسترده، بیمارستان خصوصی با تعداد بیشتر از ۲۰۰ تخت مورد نیاز است که در صورت جذب سرمایهگذار آماده همکاری برای اخذ مجوز هستیم.
وی با اعلام آمادگی برای امضاء تفاهمنامه همکاری مشترک در توسعه زیرساختهای ارس، اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته توجه ویژه به شهرستانها داشتهایم و جلفا یکی از مناطق ویژه در دست اقدام است.
وی به انتقاد مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس مبنی بر عدم تناسب امکانات بهداشتی و درمانی با نیازهای منطقه، اظهار کرد: بزرگترین مانع عدم اختصاص منابع و نیروی انسانی به شهرستانها در حوزه بهداشت و درمان، سیاستها و تعریف شاخصها و استانداردهای جمعیتی است که آماده همکاری و مذاکره با وزارتخانه برای بازتعریف موارد خاص با جمعیت شناور همچون ارس هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اعلام اینکه باید تغییرات قانونمند شود تا چارت اجرایی اصلاح شده و منابع مالی و نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز اختصاص یابد، تاکید کرد: یکی از الزامات حضور کادر درمان در مناطق مرزی همچون جانانلو فراهم بودن امکانات رفاهی و ایجاد انگیزه است.
نقی پور جلفا را برای فعالسازی پردیس آموزشی جهت جذب دانشجو و توریست درمانی مستعد توصیف کرد و ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان خوبی در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت دارند و با توجه به وجود زیرساختهای قانونی در منطقه آزاد ارس و در صورت حمایت از این شرکتها، آماده تولید و صادرات و تامین نیاز کشور هستند.
مدیر عامل منطقه آزاد ارس نیز بر ضرورت تشکیل سریع کمیته مشترک توسعه زیرساختهای درمانی در منطقه، گفت: امکانات بهداشت و درمان در جلفا متناسب با نیازها و واقعیتهای آن نیست.
مجید کیانی، عدم تناسب امکانات فعلی با افزایش روزافزون نیازهای درمانی و بهداشتی در ارس را مورد انتقاد قرار داد و اظهار کرد: براساس اعلام وزارت کشور، جلفا یکی از مقاصد مهم گردشگری در کشور است اما امکانات بهداشت و درمان در این منطقه و مناطق منفصل متناسب با نیازها توسعه نیافته است.
وی جمعیت شناور و افزایش ۵۶ درصدی گردشگر در ارس را یادآور شد و افزود: منطقه آزاد ارس علاوه بر توسعه موفقیتآمیز در تولیدات صنعتی، در بخشهای گردشگری و کشاورزی رشد خوبی داشته و یکی از الزامات تامین امنیت خاطر سرمایهگذاران و گردشگران، ارائه خدمات استاندارد و باکیفیت بهداشتی و درمانی است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه در زمینه امکانات بهداشت و درمان در خداآفرین و جانانلو نیز کوتاهی شده است، متذکر شد: درمانگاه جانانلو تا ساعت ۲۲ شب فعال است درحالیکه توسعه صنعت کشاورزی در این منطقه با رشد قابل قبول در حال اجرا بوده و طبق برنامه ریزیهای ما تمرکز جمعیتی در این منطقه افزایش مییابد.
وی برای توسعه زیرساختهای بهداشت و درمان در ارس اعلام آمادگی کرد و اظهار کرد: مزیتهای قانونی از یک سو و موقعیت منطقه آزاد ارس از سوی دیگر یکی از مزیتهای کم نظیر برای راه اندازی مراکز مختلف درمانی و تشخیصی با تجهیزات مدرن است و در این زمینه آماده هرگونه همکاری هستیم.
کیانی بر لزوم بازنگری و اصلاح معیارهای خدمات وزارت بهداشت برای مناطق مرزی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: کمیته مشترک متشکل از کارشناسان و مدیران حوزههای بهداشت و درمان باید در زمینه جذب و ایجاد انگیزه برای پزشکان طرح در مناطق محروم و مرزی، فعالسازی پردیس آموزشی و درمانی و بیمارستانی، برنامه کوتاه مدت و بلند مدت برای درمانگاه جلفا، جذب شرکتهای دانش بنیان برای تولید دارو و تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی به نتیجه کارآمد برسند تا در اسرع وقت تفاهمنامه همکاری مشترک توسعه زیرساختهای بهداشت و درمان در منطقه آزاد ارس امضاء شود.
منطقه آزاد ارس در شمال غرب کشورمان و در مجاورت جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار گرفته است و با وسعت ۵۱ هزار هکتار ۱۳۷ کیلومتر با تبریز فاصله دارد.
نظر شما