۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۷:۲۰
کد خبر: 85105444
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ژئوپارک جهانی قشم به عنوان محور توسعه منطقه‌ای یونسکو معرفی شد

قشم - ایرنا - مدیر ژئوپارک جهانی قشم گفت: ژئو پارک این جزیره به‌ عنوان محور و مرکز توسعه منطقه‌ ای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در ۲ کارگاه بین‌ المللی مدیریت و توسعه  ژئوپارک ها در کشور ترکیه معرفی شد.  

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد قشم، سجاد اشگرف اظهار کرد: این ۲ کارگاه‌ با مشارکت متخصصان و صاحب‌ نظران کشورهای فرانسه، عربستان، اردن، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان و شرکت‌ کنندگانی از سراسر کشور ترکیه با محوریت انتقال تجربیات مختلف برگزار شد.

وی ادامه داد: ژئوپارک جهانی قشم به‌ واسطه قدمت و تجربیات موفق به‌ ویژه در حوزه جلب مشارکت و همراهی جامعه محلی مورد استقبال برگزار کنندگان این کارگاه‌ های آموزشی بین‌ المللی قرار گرفت.

مدیر ژئوپارک جهانی قشم توضیح داد: علیرضا امری کاظمی به‌ عنوان هماهنگ‌ کننده علمی و بین‌ المللی ژئوپارک جهانی قشم، عضو شورای جهانی و ارزیاب بین‌ المللی ژئوپارک ها در این کارگاه‌ ها حضور پیدا کرد.

به گزارش ایرنا، ژئوپارک منطقه ای است با وسعت کافی که مرزهای آن به وضوح مشخص شده و چندین پدیده بارز زمین شناسی در محدوده آن قرار دارد و میراث زمین شناختی آن ناحیه با مدیریتی دقیق و دایمی حفظ و نگهداری شود و این محدوده باید بتواند در توسعه اقتصادی جوامع پیرامون خود نقش موثری ایفا کند.

ژئوپارک ممکن است علاوه بر پدیده های زمین شناسی از آثار تاریخی، بوم شناسی، باستان شناسی و میراث فرهنگی و طبیعی دیگر برخوردار باشد که ژئوپارک قشم دارای تمامی ویژگی های یاد شده است.

ژئوپارک قشم به واسطه واقع شدن در منطقه راهبردی خلیج فارس از اهمیت بالایی برخوردار است و از طرف دیگر، این ژئوپارک به دلیل قرار گرفتن بین ژئوپارک های شرق آسیا و اروپا جایگاه خاصی در منطقه و بین ژئوپارک ها پیدا کرده است.

شورای عالی ژئوپارک های یونسکو از ۱۲ عضو متخصص تشکیل شده و مدیر ژئوپارک جهانی قشم به عنوان تنها عضو غرب آسیا و خاورمیانه در این شورا حضور دارد.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران و منطقه خلیج فارس تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha