مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از طریق ذبح غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل میشود.
وی افزود:بیماری تب کریمه کنگو عفونت ویروسی و به شدت واگیردار است و یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که اغلب توسط کنه ناقل قابل انتقال است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعا و احشا آلوده آن، در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل میشود.
ورمقانی ادامه داد: کنترل کریمه کنگو در حیوانات دشوار است زیرا چرخه ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علایمی به وجود میآید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است.
وی با بیان اینکه شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنهها اتفاق میافتد، اضافه کرد: گروههای در معرض خطر بیشتر شامل دامداران، کارگران کشتارگاهها، قصابان و کشاورزان است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و ضدعفونی مکان دامی، پرهیز از تماس با خون و مایعات بدن حیوانات و افرادی که علایم این بیماری را دارند و نگهداری فراوردههای گوشتی قبل از مصرف به مدت حدافل ۲۴ ساعت در یخچال و دمای صفر درجه از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
ورمقانی بر لزوم محافظت و جلوگیری از تماس مستقیم کارگران کشتارگاهها با حیوانات و یا لاشه دام و جلوگیری از کشتار غیرمجاز و اجتناب از خوردن جگر خام یا نیمپخت تاکید کرد.
کردستان دارای سه میلیون واحد دامی است که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس آن گوسفند و بز، ۲۳۰ هزار راس بز و بزغاله، ۲۳۰ هزار راس گاو و گوساله و ۱۲ هزار و ۳۰۰ راس تک سمیان است.
حدود ۶۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم در امر پرورش دام مشغول بکار هستند.
نظر شما