به گزارش ایرنا ، آنان معتقدند که باید از ظرفیت بزرگان طوایف مختلف و نخبگان و خواص جامعه برای جلوگیری از این رسوم نادرست که ضمن هزینه بر بودن ، امنیت شرکت کنندگان در این مناسبتها را به مخاطره می افکند کمک گرفت و در راستای اصلاح امور گام برداشت .
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حوزه فرهنگ نیازمند پایش است، افزود: انحراف و انحطاط فرهنگی مانند ویروس است و اگر پیشگیری بموقع انجام نگیرد همه جامعه درگیر آن میشود و بسیار آسیب زاست .
آیتالله سید نصیر حسینی اظهارکرد : اعضای شورای فرهنگ عمومی مسئول حوزه فرهنگی هستند بنابراین از ظرفیت مردم و حاکمیت برای اجرای کارهای فرهنگی استفاده کنند تا شاهد ساماندهی در این امور فرهنگی و اجتماعی باشیم .
رییس شورای فرهنگ عمومیکهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه از ظرفیت ائمه جمعه، رسانهها، دانشگاهها و سایر گروهها در حوزه فرهنگی استفاده شود، خاطرنشان کرد: اگر در این زمینه کار انجام نشود ضد فرهنگها تبدیل به یک باور میشوند.
آیت الله حسینی با تأکید بر اینکه برخی آسیبها مانند تیراندازی در مراسمات مورد اقبال همه مردم نیست، تصریح کرد: تیراندازی در مراسم های عزا و عروسی خطرساز است و موجب کشته و زخمی شدن افراد شده است، نباید تبدیل به یک فرهنگ و باور شود، بنابراین باید مردم را نسبت به خطرات تیراندازی در مراسم ها آشنا و آگاه کرد.
وی با اشاره به استفاده از نماد شیر بر روی قبرها ادامه داد: افراد کمی از این موارد استفاده کردند و اغلب مردم رعایت میکنند اما از آنجایی که قبرستانها عمومی هستند شهرداریها باید نظارت کنند که جلوی چنین کاری گرفته شود.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد بر همسانسازی قبور تأکید و عنوان کرد: همسانسازی قبور ابلاغ شده که باید با ساز و کار لازم اجرایی شود.
وی با بیان اینکه برخی موارد ضد دین نیست، اما نباید به یک باور تبدیل شود، تأکید کرد: شورای فرهنگ عمومی در شهرستانها با حضور معتمدین و ریش سفیدان، معلمان و فرهنگیان برگزار شده تا آحاد مردم نسبت به این مورد احساس مسئولیت کنند.
وی اظهار کرد: از ظرفیت جوانان تأثیرگذار برای جلوگیری از برخی آسیبها نباید غافل شد بلکه از این قشر باید در ساماندهی به وضعیت مذکور بهره گرفت .
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه خواص استان در برخی موارد سکوت نکنند و به میدان بیایند، گفت: متأسفانه در اغتشاشات اخیر برخی خواص استان سکوت کردند.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ نیازمند توجه است، افزود: از مسئولان استان توقع داریم مانند حوزه عمرانی حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار دهند و همانطور که اختصاص اعتبار برای پروژههای سدسازی و پل و سایر موارد مهم است بخش فرهنگ هم مهم است.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه حوزه فرهنگی نیازمند اختصاص اعتبار، برنامه و نقشه راه است، بیان کرد: اگر بخواهیم فرهنگ اصلاح و رشد پیدا کند نیازمند اختصاص اعتبارات بیشتری هستیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد: فضای تقابلی در حوزه فرهنگی جواب نمیدهد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه فضای تقابلی و سلبی از جنس کار فرهنگی نیست و در این حوزه جواب لازم را نمیدهد، گفت: باید با تفاهم و تعامل فضا و اذهان را برای تاثیرپذیری اقدامات فرهنگی فراهم کرد.
سید علی احمد زاده با اشاره به برنامه ریزی های مداوم دشمن برای ایجاد تفرقه و فاصله بین مردم و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ، افزود: اقدامات شتاب زده ، احساسی و بدون مطالعه در مقوله ظریف و حساس فرهنگی بدون شک راه و فضا را هر چه بیشتر برای دشمنان قسم خورده این نظام هموار و مهیا خواهد کرد.
وی با اشاره به بزرگنمایی هایی که از سوی برخی ها در خصوص رایج شدن آداب و رسوم غلط در مناسبتهای مردمی انجام می گیرد و این موارد حداقلی را سریعا به حرکت ضد دینی ربط می دهند نادرست خواند و اضافه کرد: نباید رواج هر مقوله عرفی در جامعه را انگ ضد دینی به آن زد و به سمت تقابل پیش راند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اکثر مردم استان را با شریعت و ولایتمدار و دیندار دانست و تصریح کرد : نباید بخاطر یک آسیب اجتماعی که در درازمدت زمینه های بروز آن در گوشه ای از استان ایجاد شده و الان خود را نمایان کرده از برخوردهای قضایی و انتظامی زودهنگام سخن بمیان آورده شود بلکه باید به دنبال چاره اندیشی اساسی آن هم با زبان خود فرهنگ و آن رسم و رسومی که با فرهنگ دینی ما زاویه دارد را درصدد اصلاح آن برآییم .
راهکارهای فرهنگی بهترین راه پیشگیری و مقابله با شیوه های ناصحیح در جامعه دینی
احمدزاده با تاکید بر اینکه راهکارهای فرهنگی بهترین راه پیشگیری و مقابله با شیوه های ناصحیح در جامعه دینی است تصریح کرد: وقتی مواردی که خیلی جامعه را تهدید نمیکند برجسته شود یعنی جامعه را نسبت به آن اتفاق حساس و هوشیار میکنیم.
وی با بیان اینکه اتفاقات کوچک و ناصوابی که رخ میدهد باید با کار فرهنگی جلوی گسترش آن گرفته شود، گفت: برخی موارد در قانون جرم انگاری نشده و اگر بخواهیم با چنین مواردی برخورد آنچنانی کنیم نتیجه و خروجی خوبی نخواهد داشت.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: اگر کاری خلاف قانون نیست و قانون آن را جرم تشخیص نداده است اما با فرهنگ دینی متناقض بوده بهتر اینکه با چنین مواردی بدون برخورد قضایی با کار فرهنگی اقدام کرد.
وی با بیان اینکه به جای تقابل به فکر تعامل باشیم، گفت: گاهی در مراسمی چند جوان اقدام به تیراندازی کرده و با این فکر کاری که انجام میدهند درست است در این مواقع باید با کار فرهنگی آنها را متوجه خطرات و آسیب کارشان کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در خصوص نگرانیهای حوزه پیشگیری مبنی بر استقاده از مشروبات الکلی در برخی مراسم های عروسی گفت: استفاده از مشروبات الکلی حرکت ضد دینی بوده و باید به لحاظ دینی و قانونی و همچنین با کار فرهنگی جلوی چنین مواردی هم گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه مصوبات شورای فرهنگ عمومی به عنوان ترسیم کننده نقشه راه فرهنگی باید اجرایی شود، گفت: مصوبات شورای دو جنبه مردمی و حاکمیتی دارد که حوزه مردمی توسط نماینده ولی فقیه و سایر روحانیون انجام شود و حوزه حاکمیتی و دستگاههای ها بر عهده استاندار است.
استاندار ابزار داشت: دستگاههای دولتی مکلف به اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی هستند و اگر انجام ندهند قطعا مورد بازخواست قرار میگیرند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین در خصوص پایین بودن بودجه فرهنگی دستگاهها گفت: بودجههای فرهنگی در استان پاسخگوی این بخش نیست و نیازمند توجه بیشتری است.
احمد زاده با بیان اینکه هزینه کردن در مقوله فرهنگ نوعی سرمایه گذاری است اظهار کرد: تاکنون برای حمایت از حوزه فرهنگ از هیچ تلاشی فرو گذار نبوده ایم و امیدواریم که در ابلاغ بودجه ۱۴۰۲ در سطح کلان آن نگاه جدی تری به اعتبارات فرهنگی شود .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به رواج برخی آسیب های اجتماعی از رویکردهای جدید شورا در سالجاری سخن گفت و اظهار کرد: در وهله نخست در اتاق فکر شورا موضوعات مختلف مشخص و با تبیین لازم برای طرح در قالب دستور جلسه به شورا ارایه می شود.
امین درخشان ادامه داد: همچنین با تاسی جستن از رویکرد دولت مردمی سیزدهم هم رویکرد مردمی شورا در سالجاری دنبال خواهد داشت و بدنبال این هستیم که با دخیل کردن نگاه مردمی و بهره گیری از تجربه و اندیشه بزرگان طوایف و نخبگان قشرهای مختلف استان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی اقدامات اصولی و اثرگذاری را داشته باشیم .
نظر شما