به گزارش روز یکشنبه ایرنا در این برنامه که میزبانی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان در جزیره هرمز برگزار شد، مدیرکل میراث فرهنگی استان عصر حاضر را مقطعی مهم و حساس برای ثبت و انتقال داشته های تمدنی دانست.
محمد محسنی افزود: افرادی مانند خواجه عطا و سدید السلطنه تاثیر تاریخی و فرهنگی و اجتماعی بزرگی داشته اند که مستلزم بازشناسی و معرفی است.
وی ادامه داد: با وجود کارهای انجام شده، باید قبول کرد که تاکنون برای معرفی مشاهیر هرمزگان کوتاهی شده است.
محسنی تصریح کرد: شخصیتی مانند سدید السلطنه بیش از ۴۰ کتاب با محتوای پژوهشی معتبر و قابل استناد همیشگی نگاشته است و این در حالیست که هم اکنون با وجود انبوه منابع و سهولت دسترسی به اسناد، نوشتن یک پایاننامه دانشگاهی کار آسانی نیست.
این نشست با برگزاری چهار کارگروه (پنل) ادامه یافت و اعضای کارگروهها با همکاری سایر شرکت کنندگان، راهکارهای فرهنگی ، اجتماعی و رسانه های نمادسازی از شخصیت های شاخص هزاره اخیر هرمزگان را بررسی کردند.
رامین آذرمهر،عباس رفیعی، نیما صفا، علیرضا محسنی، هومن محمدکرمی، هوشنگ محمدرضایی ،محمداحمدی زاده ،عبدالعزیز قاسمی،حسین شهابی و بهزاد السفی سخنرانی و گفت و گو کردند.
معرفی شخصیت های همایش "چهره های ماندگار هزاره اخیر خلیج فارس":
خواجه عطا:
از رجال قدرتمند و تاثیرگذار سدههای نهم و دهم هجری قمری در خلیج فارس و وزیر قدرتمند جزیره هرمز در سال های استیلای پرتغالی ها بر این جزیره بود که سیاست و کیاست وی در پایان دادن به این دوران استعماری تاثیرگذار و سرنوشت ساز بود.
سدیدالسلطنه:
از رجال قدرتمند و تاثیرگذار سدههای نهم و دهم هجری قمری در خلیج فارس، متخلص به عاری و معروف به سدیدالسلطنهٔ کبابی، شاعر، نویسنده و مورخ ایرانی اهل بندرعباس در سالهای آخر دورهٔ قاجار و آغاز دورهٔ پهلوی است.
اعلامالناس فی احوال بندرعباس در جغرافیای تاریخی بندر عباس و جزایر خلیج فارس مغاص الئآلی و منار اللیالی در تاریخ رخدادهای خلیج فارس ،رساله اوزان چو (درباره خرید و فروش مروارید و اصطلاحات آن) و التدقیق فی سیرالطریق که سفرنامه است، بخشی از تالیفات چهلگانه اوست.
شمسالدین محمد کیشی
شمسالدین محمد بن احمد کیشی از حکما و عرفای بزرگ اواخر سده هفتم و هشتم هجری قمری بود.
وی از پزشکان، فلاسفه و ادبای نامدار زاده جزیره کیش و مدرس دانشگاهها، حوزهها و مدرسههای اصفهان و شیراز و نیز مدرسه نظامیه بغداد در قرن هفتم هجری بود.
ابن ماجد:
شهابالدین احمد بن ماجد بن محمد بن عمرو اسدی بن ابیالرکائب النجدی یا به اختصار، احمد ابن ماجد (۹۳۶ - ۸۳۶ هجری قمری) نقشهنگار، ناوبر و دریانورد قرن ۱۵ میلادی خلیج فارس و اقیانوس هند و کاشف میل مغناطیسی بود.
شهرت او در غرب بیشتر به عنوان راهنمای واسکودا گاما برای رسیدن به هند بود.
نظر شما