مجدالدین معلمی درباره آخرین وضعیت کتابفروشی خوارزمی به خبرنگار کتاب ایرنا توضیح داد: طبق رای دادگاهی که یک تا دو سال گذشته برگزار شد، انتشارات خوارزمی متعلق به سهامدارانش است. با توجه به اینکه بخش بزرگی از سهامداران این انتشارات فوت شدند یا سهام خود را فروختند، سازمان تبلیغات اسلامی یکی از سهامداران کلان خوارزمی است که نزدیک ۶۰ درصد سهام را به مرور طی سالهای مختلف از افراد مختلف خریداری کرده است و اکنون اکثریت سهام متعلق به سازمان تبلیغات اسلامی است و این مساله در دادگاه ثابت شده است.
مدیر بنیاد ملی کتاب سازمان تبلیغات اسلامی با اعلام اینکه فروشگاه خوارزمی جزئی از مجموعه انتشارات است، ادامه داد: آقای مجید طالقانی (مدیر انتشارات و کتابفروشی خوارزمی)، ما و هیچ فرد دیگری در این مساله شبهه ندارد و نداشت. آقای طالقانی میگفت با توجه به حضور چندین ساله ایشان (حدود ۴۰ سال) در این مجموعه حق و حقوقی باید به او پرداخت شود و در حق و حقوقی دخیل و شریک است. سازمان تبلیغات اسلامی این دیدگاه را دارد که اگر آقای طالقانی مدرکی دارد باید آن را در دادگاه ارائه بدهد.
او افزود: با توجه به اینکه از روز اول هیچ قرارداد مکتوب و کاغذی میان مدیریتهای مختلف نشر و ایشان وجود نداشت، آقای طالقانی تاکید داشتند که به دادگاه مراجعه کنیم و در آنجا مسائل مشخص شود. در نتیجه کسی درباره اینکه فروشگاه متعلق به انتشارات است، شکی ندارد. مساله این است که آیا حق و حقوقی به آقای طالقانی تعلق میگیرد یا نه.
مدیریت جدید خوارزمی اختیار بازگشایی کتابفروشی را دارد
معلمی با بیان اینکه روند دادگاه ادامه دارد، بیان کرد: دادگاه حکم داده که مدیریت خوارزمی باید تحویل داده شود و مدیریت جدید خوارزمی این اختیار را برای بازگشایی و استفاده از کتابفروشی دارد؛ زیرا باید زمانی را برای انبارگردانی در نظر بگیریم و موجودی فروشگاه را تعیین کنیم. در یک هفته تا ۱۰ روز آینده انبار گردانی انجام خواهدشد و فروشگاه مانند سابق به فعالیت خود ادامه میدهد.
مدیر بنیاد ملی کتاب سازمان تبلیغات اسلامی درباره مالکیت کتابهایی که پیش از پلمب این کتابفروشی در فروشگاه بود، توضیح داد: این موارد باید توسط دادگاه مشخص شود و بخشی از مسائل با تعامل قابل حل است؛ زیرا باید مشخص شود که سودی که در این مدت وجود داشته، چگونه تقسیم و کتابها از کجا تهیه شده است. اما باید توجه داشت که اینها مساله دوم است و مساله اصلی این است که این کتابفروشی بتواند جزئی از زیرساختهای فروش کتاب باشد.
او در معرفی مدیر عامل انتشارات خوارزمی و چگونگی انتخاب او اعلام کرد: یک سال است که مجمع عمومی تشکیل شده، مجمع عمومی هیات مدیره تشکیل داد، هیات مدیره سیداحمدرضا بنیطبا را به عنوان مدیرعامل مشخص کرده است. در این مدت به این دلیل که روی احکام قوه قضاییه شکایت شده بود و درخواست داشتند تا احکام را تغییر بدهند، این مساله تا امروز ادامه پیدا کرده است و باید صبر کنیم که به چه نتیجهای برسد.
کتابفروشی خوارزمی دوم اسفند با حکم قضایی پلمب شد، این کتابفروشی همزمان با انتشارات، سال ۱۳۵۸ در خیابان انقلاب اسلامی تأسیس شده بود. تعطیلی این کتابفروشی بعد از ۴۰ سال فعالیت و جذب مخاطبان فراوان، واکنشهای زیادی در میان اهالی رسانه و کتاب به همراه داشت.
نظر شما