ایجاد فضای مناسب برای پارکور، مطالبه شماره یک ورزشکاران این رشته

قزوین - ایرنا - پارکور رشته ای نوپا، هیجان انگیز و مفرح به شمار می رود که رفته رفته در حال گسترش و مطرح شدن است، با این وجود برخلاف سایر رشته ها ورزشکاران این رشته در قزوین مانند بیشتر شهرهای کشور از هیچ مکانی برای آموزش، تمرین و مسابقه برخوردار نیستند.

به گزارش ایرنا، پارکور، اسمی که شاید خیلی ها هنوز آنرا نشنیده اند اما این رشته ورزشی به مدد فضای مجازی و برنامه های تلویزیونی خیلی زود در حال پیدا کردن اسم و رسمی برای خود پیدا کرده است.

فعالیت در این رشته به آمادگی جسمی و ذهنی، ورزیدگی و چابکی بالایی نیازمند است و ورزشکار باید از مهارت های لازم برای دویدن و پریدن از ارتفاع و موانع بدون آسیب دیدگی برخوردار باشد.

پارکور در واقع هنر جابجایی یا شهرنوردی سریع یک با استفاده از مهارت ها و توانایی‌های جسمی و ذهنی انسان است.

دیوید بل، بنیان‌گذار پارکور در فرانسه جنبه فیزیکی پارکور را غلبه‌کردن بر تمامی موانع پیش رو می داند، درست مانند این‌که در شرایط اضطراری گیر کرده باشید و پارکور فقط صرف حرکات نیست بلکه مجموعه‌ای هدفمند و دارای فلسفهٔ خاص خود است.

این روزها علاقه مندان به پارکور بیشتر شده اند اما پرداختن به این رشته که برخلاف سایر ورزش از فضای اختصاصی برای تمرین و مسابقه برخوردار نیست، دردسرها و مشکلات خاص خود را دارد.

خبرنگار ورزشی خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) قزوین میزگردی را با حضور "حمزه مرادی"، "کیوان نجفی" و "سعید شیخی" از کارشناسان و مربیان مطرح پارکور استان قزوین برگزار کرد تا علاقه مندان به ورزش بیشتر با این رشته و مسایل و مشکلات آن آشنا شوند.

ایجاد فضای مناسب برای پارکور، مطالبه شماره یک ورزشکاران این رشته

پارکور، هنر پریدن و آسیب ندیدن

کیوان نجفی، مربی پارکور که در این میزگرد حاضر بود در تعریف این رشته ورزشی گفت: پارکور به حرکاتی که به ساده ترین شکل برای رفتن از نقطه یک به نقطه ۲ و مصرف کمترین انرژی و سریع ترین شکل ممکن که ایمن و مطمئن باشد، اطلاق می شود.

دبیر کمیته پارکور استان قزوین ادامه داد: نکته اساسی این رشته حضور آن در لحظه های مختلف کنار ماست و همواره در زندگی مردم جریان دارد، به عنوان مثال پریدن از روی جوی آب که یک نمونه از فعالیت های روزمره است را می توان در نظر گرفت.

این ورزشکار گفت: پریدن چیزی است که ذاتا در انسان نهادینه شده و پارکور علم چگونه پریدن و آسیب ندیدن است البته این را باید در نظر گرفت که شرایط جسمانی فرد گزینه ای است که می تواند در این خصوص نقش کلیدی داشته باشد.

وی همچنین با بیان اینکه رقابت در فلسفه اصلی پارکور جایی ندارد و در حال حاضر اگر مسابقاتی در این رشته و در کشور برگزار می شود بیشتر جنبه تشریفاتی و تفریحی دارد و برای دور هم جمع شدن و ارائه حرکات جدید در بین ورزشکاران است، اضافه کرد: ریسک هایی که بعضی از ورزشکاران در انجام حرکات می کنند نگاه خانواده ها به این ورزش را تحت الشعاع قرار داده اما می خواهیم با تغییر این نگرش به فرهنگ سازی برای توسعه این رشته بپردازیم.

این مربی ورزشی ادامه داد: هرچیزی را فلسفه آن تشکیل میدهد و فلسفه بلدکاری نمایشی برای رسیدن به یک هدف است و فلسفه رشته های رزمی نیز مبارزه برای رسیدن به پیروزی است، این در حالی است که پارکور نه برای نمایش و نه برای رقابت است، با این حال می توان اعتراف کرد بدلکاری جزوی از پارکور است و در تضاد با رشته های رزمی، پارکورکاران با خود رقابت می کنند.

نجفی با اشاره به اینکه فعالیت حرفه ای در هر رشته ورزشی امکان آسیب دیدگی را با خود بدنبال دارد، افزود: این سوال را می شود با یک مثال پاسخ داد که اگر فردی در باشگاه های پارکور که دارای لوازم ایمنی است نتواند حرکات را به بهترین شکل و بدون آسیب دیدگی تمرین کند پس در ادامه آن نیز نمی تواند بدون آسیب آن حرکت را در محیط بیرون اجرا کند و این را باید در نظر گرفت که حرکات به تنهایی آسیب زا نیستند و باید علم انجام حرکات را نیز داشته باشیم تا به آسیب دیدگی دچار نشویم.

وی افزود: در چند سال گذشته قرار گرفتن پارکور به عنوان یکی از کمیته ها در هیات انجمن های ورزشی موجب به رسمیت شناخته شدن این رشته شده اما هنوز جای زیادی برای رشد و توسعه پارکور به عنوان رشته ای جذاب، هیجان انگیز و مفرح وجود دارد و ما به حمایت نهادهایی چون شهرداری ها و اداره کل ورزش و جوانان نیازمند هستیم.

ایجاد فضای مناسب برای پارکور، مطالبه شماره یک ورزشکاران این رشته

پارکور نقطه مقابل فوتبال!

حمزه مرادی رئیس کمیته پارکور استان قزوین نیز در این میزگرد گفت : اوایل دهه ۸۰ این رشته ورزشی به اسم ایروبیک حرفه ای شناخت می شد و مربیانی از رشته های ژیمناستیک و آمادگی جسمانی در این رشته فعالیت می کردند و حتی نمایش و انجام حرکات خیابانی که انجام می شد نیز به عنوان ژیمناستیک معرفی می شد چراکه بعضی حرکات از رشته ژیمناستیک گرفته شده بود و یا اگر حرکات تلفیقی انجام می شد لفظ ورزش رزمی به آن اطلاق می شد.

این مربی ورزشی همچنین ادامه داد : برنامه عصر جدید کمک شایانی در دیده شدن این رشته ورزشی داشت، چه از لحاظ کارایی و چه از لحاض اسم پارکور و با این اوصاف هنوز هم خیلی از افراد با این رشته ناآشنا هستند ولی باید اذعان کرد به مرور زمان این رشته ورزشی از یک نوزاد به یک کودک نوپا تبدیل شده و اکنون برای رسیدن به بلوغ به کمک جامعه ورزش نیاز دارد.

رئیس کمیته پارکور استان قزوین با بیان اینکه هیجان و آدرنالینی که در پارکور وجود دارد همه را جذب این رشته می کند،اضافه کرد: در پارکور ورزشکار می تواند کاری را انجام دهد که از عهده هر کسی بر نمی آید دقیقا نقطه مقابل رشته ای چون فوتبال، چرا که افراد از کودکی می توانند با یک توپ بازی کنند اما کسی نمی تواند این ادعا را داشته باشد که پارکور کار است.

مرادی به ضرورت حمایت بیشتر از این رشته نوپا از سوی اداره کل ورزش و جوانان اشاره و اظهار کرد: اکنون تنها و بزرگترین درخواست از این اداره کل ایجاد خانه پارکور است به عنوان مرکز آموزشی برای علاقه مندان به این رشته ورزشی است.

وی افزود: نداشتن مکانی مناسب برای تمرین پارکورکاران، آنان را به فضاهای باز می برد و تمرین در فضای باز، آسیب دیدگی ورزشکاران را به همراه دارد.

ایجاد فضای مناسب برای پارکور، مطالبه شماره یک ورزشکاران این رشته

سعید شیخی دیگر مربی پارکور در قزوین نیز در این میزگرد نیز گفت: صرف حداقل انرژی و راحت ترین مسیر در مواجه با موانع یک تعریف کلی و جامع در خصوص رشته ورزشی پارکور است و فلسفه این رشته با زندگی افراد مرتبط است.

وی ادامه داد: از نظر بدنی فعالیت در این رشته تمامی شاخص هایی که به آمادگی بدن از جمله سرعت، عکس العمل، هماهنگی عصب و عضله نیازمند است را می طلبد و همچنین این رشته به دلیل داشتن جو هیجانی، باعث تخلیه شدن افکار منفی و بالا رفتن اعتماد به نفس می شود.

این مربی ورزشی با بیان اینکه پارکور به نوع تمرین، سن و هدف ورزشکار بستگی دارد و تمامی بدن را درگیر کرده و موجب تقویت تمام عضلات بدن می شود،افزود: قزوین پتانسیل بالایی در این رشته دارد و در صورت برگزاری دوره های استعدادیابی علاقه مندان زیادی را در این رشته سراغ داریم که می توانند به شکل حرفه ای این رشته را دنبال کنند.

شیخی ادامه داد: فعالیت خوب افرادی که از ابتدای این رشته ورزشی حضور داشتند دلیلی شد تا علاوه بر پایه ریزی درست این رشته ورزشی در قزوین به نشر و گسترش آن نیز کمک شایانی شود تا هم جامعه با این رشته ورزشی آشنا شود و هم خانواده ها ارتباط خوبی را با آن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه پارکور محدودیت سنی ندارد اما در گذشته به دلیل پایین بودن سطح علم و آگاهی از پارکور این رشته دارای محدودیت سنی بود،اضافه کرد: با گذشت زمان و افزایش سطح علمی محدودیت سنی وجود ندارد و برگزاری استعدایابی ها می تواند پاسخ مناسبی برای این سوال باشد چرا که استعدادیابی برای بازه های مختلف سنی برگزار می شود.

این مربی ورزشی گفت: پارکور در استان قزوین از پنج سالگی و بر حسب آمادگی ذهنی خردسالان برگزار می‌شود.

شیخی در پاسخ به این سوال که آیا پارکور جزو بدلکاری یا رشته های رزمی است نیز گفت: نمی توان پارکور را جزوی از این شاخه ها دانست اما می توان گفت که همه این رشته ها به شکلی جزوی از پارکور به حساب می آیند.

وی نبود مکان اختصاصی یا خانه پارکور را از مهم ترین مشکلات ورزشکاران این رشته دانست و افزود: با ایجاد فضای اختصاصی شاهد گسترش این رشته هیجان انگیز و کاهش آسیب دیدگی ورزشکاران آن خواهیم بود.

رهاورد:

پارکور جزو رشته های پرهیجان و جوان پسند است و با کمی توجه می شود به بهبود این رشته ورزشی در استان قزوین کمک کرد تا علاوه بر دستگیری از این رشته نوپا به آشنا سازی خانواده ها با آن پرداخت.

با این وجود نبود سالن یا مکان اختصاصی برای فعالیت و آموزش پارکور ریسک فعالیت در این رشته و امکان آسیب دیدگی و مصدومیت در آن بالا رفته و شایسته است شهرداری ها و اداره کل ورزش و جوانان در این رابطه تدابیری بیاندیشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha