به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه تحلیلی ارگنایزر هند، اگر بانکهای مرکزی سرعت افزایش نرخ بهره را در واکنش به قیمتهای بالاتر تسریع کنند، برخی از کشورهای آسیایی در معرض خطر بیشتری برای آغاز رکود اقتصادی هستند.
بر اساس گزارش مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی (CEBR)، در سال ۲۰۲۳ یک رکود جهانی آغاز خواهد شد. آژانس های دیگر پیش بینی می کنند بر اثر این رکود جهانی هزینه های استقراض جدیدی که برای مبارزه با تورم اعمال می شود، باعث کوچک شدن چندین اقتصاد بزرگ جهانی خواهد شد.
طبق جدول لیگ جهانی اقتصاد که موسسه مشاوره بریتانیا به طور سالانه منتشر می کند، اقتصاد جهانی برای اولین بار در سال ۲۰۲۲ به بالای ۱۰۰ تریلیون دلار رسیده و نگرانی های زیادی در مورد رکود در ماه های اخیر وجود داشته است.
به نظر می رسد بانک های جهان در حال فروپاشی هستند و با توجه به مشکلات کردیت سوئیس، در حال حاضر یک بحران بانکی در ایالات متحده و اروپا وجود دارد و نگرانی های فزاینده ای در مورد رکود احتمالی در سراسر جهان ایجاد کرده است.
اقتصاد جهانی با شوک های مختلفی مواجه بوده که در طول سالیان متمادی اثرات متعددی داشته است اما با وجود بزرگترین موانع، اقتصادهای آسیایی مانند چین و هند تا حدودی ثبات را حفظ کردند.
در همین پیوند بلومبرگ به تازگی گزارشی برای سنجش رکود ارائه کرده است و بر اساس آن هند رکود اقتصادی را تجربه نخواهد کرد و با رکود صفر درصدی، اقتصاد قوی باقی خواهد ماند.
کشورهای غربی مانند انگلیس ۷۵ درصد، نیوزلند ۷۰ درصد، ایالات متحده آمریکا ۶۵ درصد، کانادا ۶۰ درصد و استرالیا ۴۰ درصد احتمال رکود خواهند داشت.
به همین ترتیب، سایر کشورهای در حال توسعه نیز مانند آفریقای جنوبی ۴۵ درصد، برزیل ۱۵ درصد و مکزیک ۲۷ درصد از رکود آسیب خواهند دید.
با این حال، هند تنها منطقه با احتمال رکود صفر درصد است و پس از آن اندونزی با ۲ درصد، عربستان سعودی با پنج درصد، چین با ۱۲ درصد، برزیل با ۱۵ درصد و سوئیس با ۲۵ درصد قرار دارند.
علاوه بر گزارش بلومبرگ، اقتصاد هند گزارش های مطلوبی از تعدادی دیگر از آژانس ها و سازمان های بین المللی دریافت کرده است.
طبق آخرین پیش بینی ها، رشد اقتصادی هند افزایش خواهد یافت و این کشور چشم انداز رشد ۵.۹ درصدی را برای سال ۲۰۲۳ ترسیم کرده است و بر اساس ارزیابی صندوق بین المللی پول تولید ناخالص داخلی هند در سال ۲۰۲۴ به ۶.۳ درصد خواهد رسید.
نظر شما