۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85087452
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پارلمان انگلیس درباره وضعیت شکننده ارتش هشدار داد

۳۰ فروردین ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85087452
پارلمان انگلیس درباره وضعیت شکننده ارتش هشدار داد

لندن– ایرنا– یک کمیته با نفوذ پارلمانی انگلیس با انتشار گزارشی، درباره وضعیت شکننده ارتش و ناتوانی در اجرای تعهدات نظامی این کشور در قالب پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، کمیته محاسبات عمومی انگلیس در این گزارش که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان منتشر شد تصریح کرد که برنامه انگلیس برای مسلح کردن ارتش، در بحبوحه جنگ اوکراین شکست خورده است. این گزارش نسبت به چشم‌انداز تدارکات نظامی انگلیس ابراز تردید کرده و سیستم نظارت بر تجهیزات دفاعی و پشتیبانی این کشور - شاخه ای از وزارت دفاع انگلیس که مسئول تهیه تجهیزات نظامی است –را شکست خورده توصیف کرده است.

اعضای کمیته محاسبات عمومی انگلیس «خوش بینی» وزارت دفاع این کشور نسبت به بودجه ۲۴۲.۳ میلیارد پوندی دولت برای خرید تجهیزات نظامی را با توجه به تاثیر تورم فزاینده و کاهش ارزش پوند دربرابر سایر ارزهای بین‌المللی، زیر سووال برده‌اند. گفتنی است که بخش عمده تجهیزات نظامی انگلیس از آمریکا خریداری می‌شود.

جفری کلیفتون-براون، معاون رئیس کمیته محاسبات انگلیس گفت: اگر وزارت دفاع برای رسیدگی به شکنندگی زنجیره تامین خود، پر کردن انبار و مدرن ساختن قابلیت های خود به سرعت اقدام نکند، بریتانیا ممکن است برای حفظ جایگاه خود در ناتو دچار مشکل شود.

مشکل دیگر که باز هم ناشی از تورم است، توانایی دولت برای حفظ کارکنان وزارت دفاع، به ویژه در زمینه مهارت‌های بالا مانند فناوری است. این درحالیست که ارزش دستمزد مشاغل دولتی با توجه به تورم بی‌سابقه در حال کاهش است و این امر سبب شده تا نیروی کار جذب بخش‌های خصوصی شود.

برهمین اساس نمایندگان کمیته محاسبات مجلس انگلیس در گزارش خود تصریح کرده‌اند که وزارت دفاع این کشور قادر به سازگاری با تحولات بین‌المللی نبوده و «ما نگران هستیم که این وزارتخانه سرعت لازم برای توسعه و ارائه سریع قابلیت‌های پیشرفته مورد نیاز نیروهای مسلح را نداشته باشد.»

مقام‌های انگلیس چند ماهی است که نسبت به وضعیت شکننده ارتش هشدار می‌دهند. رئیس کمیته دفاعی پارلمان انگلیس پیشتر وضعیت ارتش این کشور را بلحاظ مهمات و نیروی انسانی بشدت وخیم توصیف کرد و هشدار داد که از ۹۰۰ تانک در دو دهه پیش، فقط ۱۴۸ دستگاه باقی‌مانده است.

توبیاس الوود بهمن‌ماه گذشته در گفت‌وگو با شبکه خبری اسکای توضیح داد: شما سه عنصر اصلی برای جنگ زمینی دارید که تانک، خودروی جنگی زرهی و خودروی شناسایی را شامل می‌شود. این درحالیست که اغلب ماشین‌آلات جنگی انگلیس به گفته وی، بالای ۲۰ و بعضا ۵۰ سال قدمت دارند و طی این مدت به‌روز رسانی نشده‌اند.

الوود اندازه ارتش انگلیس را از نظر نیروی انسانی نیز کوچک توصیف کرد و گفت: ارتش ما خیلی کوچک است. ما ۱۰ هزار نیرو تعدیل کرده ایم. وی شرایط موجود را غیرقابل قبول توصیف و ابراز امیدواری کرد که دولت ریشی سوناک درباره کاهش بودجه نظامی تجدید نظر کند.

شبکه خبری اسکای هم پیشتر در گزارشی به نقل از منابع دفاعی این کشور نوشت: یک ژنرال ارشد آمریکایی به طور خصوصی به وزیر دفاع انگلیس گفته است ارتش این کشور دیگر به عنوان یک نیروی جنگی سطح بالا تلقی نمی‌شود.

یافته‌هایی نشان می دهد که اگر جنگ شود مهمات نیروهای مسلح انگلیس «در عرض چند روز» تمام می‌شود؛ این کشور توانایی دفاع از آسمان خود را در برابر حملات موشکی و پهپادی که اوکراین در حال تحمل آن است ندارد و پنج تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا ارتش بتواند یک لشکر جنگی متشکل از ۲۵ تا ۳۰ هزار سرباز را با پشتیبانی تانک، توپخانه و هلیکوپتر به میدان بیاورد.

بر اساس این گزارش حدود ۳۰ درصد از نیروهای بریتانیایی که آمادگی بالایی دارند، نیروهای ذخیره هستند که نمی‌توانند در چارچوب زمانی ناتو بسیج شوند. بخش عمده ناوگان خودروهای زرهی ارتش انگلیس هم بین ۳۰ تا ۶۰ سال پیش ساخته شده‌اند و برنامه‌ای برای جایگزینی کامل آنها هنوز تدارک دیده نشده است.

این درحالیست که طبق گزارش اسکای نیوز، قدرت‌های اروپایی مانند فرانسه و آلمان بودجه نظامی خود را در پی جنگ اوکراین به‌طور قابل توجهی افزایش داده‌اند. اتحادیه اروپا هم اعلام کرده است که پوتین در حال جنگ با غرب و ناتو است؛ اما نخست وزیر انگلیس فقط می‌خواهد این مشکل برطرف شود و حاضر به افزایش بودجه نظامی نیست.

بوریس جانسون نخست وزیر اسبق انگلیس در سال ۲۰۲۰ اعلام کرده بود که هزینه‌های دفاعی این کشور را ۱۶ میلیارد پوند افزایش می‌دهد که بالاترین رقم پس از پایان جنگ سرد است. اما مقام های دفاعی انگلیس به شبکه خبری اسکای نیوز اعلام کردند که افزایش افسار گسیخته تورم و کاهش ارزش پوند مانع اجرای این طرح شده‌ است.

توبیاس الوود در گفت‌وگو با اسکای نیوز عنوان کرد که وضعیت ارتش انگلیس با وجود جنگ اوکراین «بسیار نگران کننده» است.

انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، با اتخاذ مواضع ضد روس، ارسال تسلیحات نظامی و اعمال تحریم‌ علیه روسیه، به تنش‌ و درگیری‌ها دامن زده است. این کشور به تازگی موافقت خود را با ارسال تانک‌های پیشرفته چلنجر ۲ به اوکراین هم اعلام کرده است؛ اما مقام های نظامی این کشور هشدار داده‌اند که با توجه به شرایط موجود، تصمیم دولت، ارتش را تضعیف می‌کند و توانایی آن را برای مقابله با روسیه کاهش می‌دهد.

گفتنی است که جنگ در اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه چندین بار برای انجام مذاکرات صلح با کی‌یف اعلام آمادگی کرده است. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تحت القائات مقام‌های جنگ‌طلب غرب می‌گوید زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha