آزادراه ارومیه - تبریز به پیمانکار جدید سپرده شد/ ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه می‌شود

ارومیه - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی با اشاره به منفک شدن فعالیت پیمانکار پیشین آزادراه ارومیه - تبریز گفت: این طرح به پیمانکار جدید سپرده شد و قرار است ۱۰ هزار میلیارد تومان برای قطعات سه، پنج و ۶ این پروژه هزینه شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحسن حمزه لو روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: مهمترین قطعه این طرح، سوم است که ۲ تونل در آن باید احداث شود و امیدواریم با سرعت زیادی اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه با احداث این تونل‌ها، ۱۷ کیلومتر از مسیر ارومیه - تبریز کاسته می‌شود، اظهار کرد: در صددیم قطعه اول و دوم این طرح را که در محدوده آذربایجان غربی و تا میان‌گذر احداث شده، به صورت بزرگراهی به اتمام برسانیم و تحویل اداره کل راهداری دهیم.

احداث ۱۲۳ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی، سال گذشته در آذربایجان‌غربی

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی ادامه داد: سال گذشته ۱۲۲ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در استان به بهره برداری رسید و چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه هم عقد قرارداد شد.

حمزه لو تاکید کرد: اکنون ۳۵ پروژه راه سازی در آذربایجان‌غربی فعال است.

وی یادآور شد: برای امسال هم تکمیل نزدیک به ۲۰۰ کیلومتر راه در نظر گرفته شده که ۱۴۴ کیلومتر مربوط به هفته دولت و حدود ۵۰‌ کیلومتر مربوط به دهه فجر است.

حمزه لو اضافه کرد: برنامه اصلی ما برای توسعه آذربایجان‌غربی در حوزه آزادراهی، کنارگذر شرقی ارومیه است که به طول ۸۵ کیلومتر از رشکان تا مسیر ارومیه - تبریز امتداد دارد.

آزادراه ارومیه - تبریز به پیمانکار جدید سپرده شد/ ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه می‌شود

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: در آذربایجان‌غربی و مسیر کریدور غرب کشور، ارومیه تنها شهری است که کمربندی ندارد و این امر موجب شده تا فشار روی کمربندی خاتم الانبیا بسیار زیاد شود که امیدواریم با احداث کنارگذر شرقی این فشار کاهش یابد.

وی تاکید کرد: در صدد هستیم با آزادراهی کردن این‌ مسیر، این مجموعه را با مشارکت بخش خصوصی احداث کنیم البته در برنامه داریم فاز اول آن را امسال پیمان سپاری کنیم.

حمزه لو با بیان اینکه توسعه راه‌های ما متناسب با نیاز استان نیست، افزود: اولویت ما در توسعه راه‌های استان کریدور بزرگراهی غرب کشور است که طول آن در استان از بازرگان تا بوکان به ۵۰۰ کیلومتر می‌رسد.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی یادآور شد: اولویت بعدی ما در حوزه راه، مسیرهای منتهی به پایانه‌های مرزی است که در این راستا، مسیر ارومیه - سِرو تمام شده و در مسیر خوی - رازی هم ۳۰ کیلومتر زیر بار ترافیک می‌رود.

آزادراه ارومیه - تبریز به پیمانکار جدید سپرده شد/ ۱۰ هزار میلیارد ریال هزینه می‌شود

هشت هزار نفر در نهضت ملی مسکن آذربایجان غربی افتتاح حساب کرده‌اند

حمزه لو در خصوص طرح نهضت ملی مسکن در آذربایجان غربی هم گفت: در طرح نهضت ملی مسکن، ۱۷۱ هزار نفر در استان ثبت نام کردند که ۳۲ هزار نفر شان واجد شرایط شناخته شد از این میان هشت هزار نفر افتتاح حساب کرده و برای آنان زمین تخصیص داده شده است.

وی اضافه کرد: طبق تصمیم جدید، قرار شده تا ۴۰‌ میلیون واریز اولیه را برای نهضت ملی مسکن در آذربایجان غربی حذف کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ هزار نفر در شهر گلمان ساکن هستند، اظهار کرد: ظرفیت جمعیتی در نظر گرفته شده برای این شهر، ۱۸۰ هزار نفر است که در صدد هستیم استقبال از این شهر را افزایش دهیم.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی از ارائه پیشنهاد افزایش مبلغ وام از ۳۵۰ میلیون تومان به ۵۵۰ میلیون تومان و کاهش سود بانکی در سطح کشور خبر داد و افزود: این امر اگر محقق شود می شود شاهد رشد در ساخت مسکن خواهیم بود.

حمزه لو در خصوص تصویب و اجرای طرح جامع شهری ارومیه نیز گفت: طبق این طرح، یک هزار و 2۵۰ هکتار اراضی به این شهر ملحق و خط محدوده بسته شد.

وی با بیان اینکه مرجع قانونی ارائه آمار جمعیتی در آذربایجان غربی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی است، ادامه داد: ما مصرف کننده آمار در این حوزه هستیم؛ البته در این خصوص با شهرداری ارومیه هم زاویه نداریم به طوری که تعداد مصوبات ماده ۵ طی سال گذشته معادل ۱۰ سال گذشته بوده که این امر نشانه کمک ما به شهرداری است.

وی اضافه کرد: جمعیت ارومیه در طرح جامع شهر ارومیه ۸۱۲ هزار نفر در نظر گرفته شده و در افق طرح که سال 1415 است، یک میلیون و 45 هزار نفر در نظر گرفته شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی اظهار کرد: البته این طرح، میانکار است و هنوز طرح قطعی مانده است.

حمزه لو با اشاره به اینکه در الحاق حاشیه شهر به شهرها دست ما باز نیست و پایه اش جمعیت است، گفت: اساسی ترین مشکل در استان کمبود نظارت بر ساخت و ساز غیرمجاز است که به گسترش حاشیه نشینی منجر می شود.

وی افزود: به طور مثال، در حال حاضر یک شرکت در کوه بالای بند، زمین خریداری کرده و به فکر الحاق به محدوده در سال های آینده است.

وی اضافه کرد: با هماهنگی دادستان ارومیه در صدد هستیم با اشخاص حقیقی و حقوقی که اقدام به تفکیک و خرید و فروش خارج از محدوده می کنند، برخورد کنیم که در این خصوص با ۲ مجموعه هم طرح دعوی کرده ایم.

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی همچنین از وجود 307 هکتار بافت تاریخی در داخل شهر ارومیه خبر داد و اظهار کرد: با ضوابط میراث فرهنگی، این مناطق به سمت فرسوده شدن می رفت که سال گذشته بازنگری و تقلیل ضوابط بافت تاریخی را به مشاور داده ایم.

حمزه لو ادامه داد: در خصوص بافت فرسوده هم، طبق قانون بودجه امسال باید واحدهای مسکونی این مناطق را خریداری کنیم و به صاحبان آنها زمین معوض با 40 درصد تخفیف بدهیم .

وی گفت: با این اقدام، هم نوسازی صورت می گیرد و هم مشکل صاحبان آنها حل می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha