ضرورت پوشش کامل داروهای پارکینسون/ ۶ میلیون تومان هزینه ماهانه درمان بیماران

تهران - ایرنا - نایب رئیس انجمن پارکینسون ایران گفت: ضرورت حمایت و پوشش دهی کامل داروهای بیماری پارکینسون از سوی سازمان‌های بیمه گر ضرورت دارد زیرا اکثر این بیماران توان مالی کافی برای پرداخت هزینه داروهای خود را ندارند.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محسن میرمحمدی روز یکشنبه در بیمارستان نور افشار در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت پیر شدن با شیب تند حرکت می کند، و اوج جمعیت ما متولدین دهه های ۵۰ و ۶۰ هستند، احتمال افزایش پارکینسون با توجه به مقوله سالمندی وجود دارد، به همین خاطر باید تسهیلات حمایتی در جهت کنترل و درمان این بیماری از هم اکنون ایجاد شود.

وی اظهار داشت: پیش بینی می شود حدود ۲۵۰ هزار بیمار مبتلا به پارکینسون در کشور وجود داشته باشد و چهار هزار بیمار عضو این انجمن هستند و مشکلات زیادی در تهیه داروهای خود دارند که ضرورت همکاری بیشتر سازمان های بیمه گر را می طلبد، زیرا این بیماران باید مدام العمر دارو مصرف کنند تا بیماری شان کنترل شود.

میرمحمدی خاطرنشان کرد: حداقل ۶ میلیون هزینه درمانی ماهانه یک بیمار پارکینسون است و بیمه‌ها از خدمات کاردرمانی و گفتار درمانی برای بیماران پارکینسون حمایت نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه اولویت ما آگاه سازی در افزایش موارد ابتلا به پارکینسون است، از همفکری با فراکسیون سالمندی در مجلس شورای اسلامی برای توجه به وضعیت بیماران پارکینسون خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم بیماران پارکینسون پیش از موعد بازنشسته بشوند و شهرداری ها نیز باید نسبت به مناسب سازی معابر و فراهم کردن امکانات ورزشی در شهرهای مختلف برای این بیماران اقدام کنند.

نایب رئیس انجمن پارکینسون تصریح کرد: بیماران مبتلا به پارکینسون با مراجعه به سایت این انجمن می توانند ثبت نام کرده و عضو آن شوند تا اقدامات حمایتی برای آنها فراهم شود.

ضرورت پوشش کامل داروهای پارکینسون/ ۶ میلیون تومان هزینه ماهانه درمان بیماران

مهری سالاری متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش نیز در ادامه با اشاره به افزایش شیوع موارد ابتلا به پارکینسون در کشور، اظهار داشت: این بیماری افراد بالای ۵۵ سال را درگیر می‌کند و در مردان شایع تر است، اما هنوز علت بروز آن مشخص نیست و لرزش دست‌ها، کندی حرکت و اختلال در راه رفتن از علایم این بیماری بشمار می رود.

وی ادامه داد: این بیماری خاموش بوده و مبتلایان متوجه بیماری خود نمی شوند، بهتر است با کوچکترین علایم مشکوک از جمله لرزش دست یا کندی حرکت سریع به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود و علل بیماری مشخص شود.

سالاری با بیان اینکه پارکینسون درمان قطعی ندارد، تصریح کرد: با مصرف دارو و انجام جراحی می تواند روند پیشرفت بیماری را کنترل کرد و عمل جراحی در مواقعی انجام می‌شود که بیمار کم کم دچار عوارض شده و دیگر درمان دارویی جوابگو نیست.

به گفته این پزشک، هزینه جراحی پارکینسون در کشور هزار دلار است و بیمه ها این هزینه را پوشش می دهند. اما در مورد داروها بیمه ها پوشش کاملی ندارند در حالیکه بعضی از بیماران به تعداد بیشتری قرص نیاز دارند که مجبورند آنها را آزاد تهیه کنند.

سالاری افزود: به عنوان مثال سهمیه قرص لوودوپا در ماه یک بسته ۱۰۰ تایی است که هر بسته آن خارج از پوشش بیمه‌ای بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان هزینه برای بیمار دارد، از همین رو، بیماران پارکینسون در شهرستان‌های کوچک، با مشکلات زیادی مواجه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha