گرفتگی صوتی باعث ضایعات خوش خیم بر حنجره و تارهای صوتی ‌می‌شود

تهران - ایرنا - عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افرادی که دچار گرفتگی صدا می‌شوند ممکن است به بروز ضایعات خوش خیم روی حنجره و تارهای صوتی مبتلا شوند و در صورتی که ابتلا به گرفتگی صوتی شدید بیش از ۲ هفته طول بکشد حتما برای ارزیابی‌های تخصصی باید به متخصص حنجره مراجعه شود.

سمیرا آقادوست روز یکشنبه به مناسبت روز جهانی صدا در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: نکته مهم توجه‌ به بروز علائم گرفتگی صدا است و هرگونه آسیب و اختلال صدا مانند گرفتگی صدا، تغییر در زیر و بمی، تغییر زیر بلندی، نفس آلودگی صدا یا هرگونه اختلال دیگری که کیفیت شفاف صدا را تحت تاثیر قرار دهد نیاز به ارزیابی و بررسی بیشتر دارد.

وی یادآور شد: صدا اصلی‌ترین وسیله ارتباطی انسان‌ها است؛ بنابراین داشتن صدای سالم برای تولید گفتار صحیح و مناسب در برقراری ارتباط ابزاری ضروری و مهم است. تن و لحن صدا می‌تواند عوامل فرازبانی مانند حالات روحی و شخصیتی افراد را بیان کند و صدای هر فرد باید بیانگر سن و جنس وی باشد.

آقادوست گفت: ۱۶ آوریل مصادف با بیست و هفتم فروردین؛ روز جهانی صدا نامگذاری شده و اهمیت مراقبت از صدا مورد تاکید قرار گرفته است همچنین هدف از نامگذاری این روز در دنیا، بیان ضرورت مراقبت و حفظ کیفیت صدای سالم در افرادی است که از صدای خود به صورت تخصصی و به عنوان منبع کسب درآمد استفاده می‌کنند و به اصطلاح کاربر حرفه‌ای صوت نامیده می‌شوند، مانند خوانندگان، گویندگان، بازیگران، معلمان و اساتید، فروشندگان و سایر افرادی است که از صدا زیاد استفاده می‌کنند و باید نکاتی را درباره مراقبت صحیح از صدا و شیوه‌های مناسب تمرین و تقویت صدا بیاموزند.

به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفتاردرمانگرانی که در زمینه صوت کار می‌کنند در زمینه بهبود کیفیت صدای افراد دارای اختلالات صوت کار می کنند. آنها با ارزیابی دقیق ابعاد ادراکی و آکوستیکی صوت و بررسی تاثیری که صدای آسیب دیده بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی وابسته به صوت در این افراد گذاشته، به درمان اختلالات صدا می‌پردازند.

آقادوست اضافه کرد: برای داشتن تن صدای سالم، آب زیاد بنوشید، از خوردن غذاهایی که مواد نگهدارنده دارند مانند فست فودها و کنسرو ها خودداری کنید، غذاهای ‌پرادویه و سرخ شده نخورید، بلند و زیاد صحبت نکنید، فریاد نزنید و در صورت داشتن علائمی از ریفلاکس معده حتما به درمان آن بپردازید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha