افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار/ فروش بیش از نرخ مصوب، گران فروشی است

تهران - ایرنا - بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که علی‌رغم وجود و عرضه به میزان کافی گوشت مرغ در بازار، قیمت آن در هفته سوم فروردین ماه سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است به طوری که بیش از نرخ مصوب عرضه می‌شود که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تخلف و گران فروشی است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، در پی اصلاح سیاست ارز ترجیحی و اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها در اردیبهشت ماه سال گذشته، دولت به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کننده نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای پرورشی را ۴۵ هزار تومان و گوشت مرغ را ۶۳ هزار تومان برای مصرف‌کنندگان تعیین کرد که در طول سال گذشته در بیشتر مواقع قیمت مرغ زنده و گوشت مرغ با قیمت‌هایی کمتر از نرخ مصوب نیز عرضه می‌شد.

بر اساس این گزارش، از ابتدای هفته اخیر، قیمت مرغ زنده درب واحدهای پرورشی و گوشت مرغ در بازار روند افزایشی به خود گرفت تا جایی که قیمت هر کیلوگرم از این محصول در بازار بین ۷۲ تا ۸۵ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ البته برخی واحدهای خرده‌فروشی نیز هر کیلوگرم مرغ را تحت عنوان مرغ زربال و ثمین با قیمت‌های بالاتر نیز عرضه می‌کنند که به گفته مسئولان امر گران فروشی است.

قیمت هر شانه ۳۰ تایی تخم مرغ مارک دار نیز بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، هر کیلوگرم ماهی قزل‌آلا بین ۱۰۰ تا ۱۴۶ هزار تومان، هر کیلوگرم گوشت قرمز گوساله مخلوط بین ۳۴۰ تا ۳۶۵ هزار تومان، ران گوساله بین ۳۷۰ تا ۳۹۰ هزار تومان، شقه گوسفندی بیت ۳۶۰ تا ۳۹۵ هزار تومان، ران گوسفندی ۴۰۰ تا ۴۴۰ هزار تومان، راسته گوسفندی بین ۳۷۰ تا ۳۹۰ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۴۴۰ هزار تومان، سردست و راسته گوسفندی بین ۳۸۰ تا ۳۹۰ هزار تومان است.

همچنین هر کیلوگرم گوشت گوساله منجمد به قیمت دولتی ۱۵۰ هزار تومان، گوسفندی منجمد بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی گرم بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار تومان به عرضه می‌شود.

به گفته «مهدی یوسفخانی» رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی افزایش قیمت مرغ بیش از ۸۰ هزار تومان در بازار ناشی از عدم رعایت قیمت‌ها در واحدهای تولیدی است؛ بنابراین فروش مرغ گرم بیش از نرخ مصوب تخلف محسوب می‌شود.

وی می‌گوید: اکنون مرغ منجمد با قیمت هر کیلوگرم ۴۵ هزار تومان در مغازه‌ها به میزان کافی وجود دارد، زیرا توزیع گسترده آن در واحدهای صنفی و میادین میوه و تره‌بار شروع شده است.

این در حالی است که در ۱۶ فروردین ماه امسال، «سید محمد آقامیری» معاون وزیر و رییس سازمان دامپزشکی کشور از صدور مجوز بهداشتی واردات ۵۰ هزار تن گوشت مرغ گرم به‌ منظور تنظیم بازار این محصول خبر داد.

وی، دلیل ناگزیری واردات گوشت مرغ گرم را تقاضای بازار برشمرد و تصریح کرد: از آنجایی که گوشت مرغ گرم در بازار تقاضای زیادی دارد، وزارت جهاد کشاورزی واردات گوشت گرم مرغ را در دستور کار خود قرار داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha