اعزام ۷۵ درصد نیروهای متخصص به مناطق کم برخوردار/رشد ۵۰ درصدی پذیرش رشته‌های فوق تخصصی

تهران- ایرنا- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میزان توزیع نیروی پزشکی و دندانپزشکی در مناطق مختلف کشور در سال ۱۴۰۱ را حدود ۱۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ۷۵ درصد از نیروهای متخصص و فوق تخصص رشته‌های پزشکی به مناطق کمتر برخوردار اعزام شده اند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، بهرام عین اللهی در نشست علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز مبنی بر اینکه چرا توزیع نیروی انسانی به صورت عادلانه و بر اساس نیاز مناطق مختلف کشور صورت نمی گیرد، گفت: بعد از استقرار دولت مردمی آیت الله رییسی اقدامات ارزنده ای در ارائه خدمات بهداشتی در کشور انجام شده است.

وی توضیح داد: طبق قانون، توزیع نیروهای فارغ التحصیل را بر اساس اطلاعات مربوط به تعداد جمعیت تحت پوشش ، تعداد نیروهای متخصص و مراکز درمانی هر منطقه با توجه به اولویت مناطق محروم انجام دادیم.

وزیر بهداشت بیان داشت: تعداد توزیع نیروهای فارغ التحصیل در حوزه درمان در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۸۰۰ نیروی متخصص و فوق تخصص بوده و در سال ۹۸، ۱۷۸۴ متخصص و ۲۲۰۰ متخصص در سال ۱۴۰۰ توزیع شده است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ میزان توزیع به حدود ۲۸۰۰ نفر رسیده است در رابطه با نیروی پزشکی و دندانپزشکی در سال ۱۴۰۱ میزان توزیع حدود ۱۰ هزار نفر بوده است و ۷۵ درصد از نیروهای متخصص و فوق تخصص به مناطق کمتر برخوردار اعزام شده اند.

عین اللهی بیان داشت: علاوه بر توزیع نیرهای متخصص در مناطق کمتر برخوردار باید میزان ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم افزایش پیدا کند و با تلاشی که در سال ۱۴۰۱ انجام شد در شورای حقوق و دستمزد مصوب کردیم که سقف پرداخت کارانه در مناطق محروم برداشته شود و متخصصان این مناطق تمام درآمد خود را داشته باشند این اقدام تشویقی در هیئت دولت به تصویب رسید و در حال حاضر هم اجرا می شود.

وزیر بهداشت در مورد اقدامات زیر ساختی در حوزه بهداشت بیان داشت: ۲.۵ سال قبل از استقرار دولت سیزدهم حدود ۵۲ پروژه در کشور انجام شده بود اما در دولت سیزدهم تاکنون ۱۰۳ پروژه مرکز درمانی در کشور ایجاد شده و رشد دو برابری را در یک سال و نیم گذشته داشتیم.

وی با اشاره به افزایش تخت های بیمارستانی اضافه کرد: در مدت استقرار دولت سیزدهم توانستیم ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید در مدت ۱۸ ماه به بهره برداری برسانیم و با توجه وجود ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور، باید گفت که در یک سال و نیم اخیر نسبت به تخت های بیمارستانی که قبل و بعد از انقلاب ایجاد بود، ۱۰ درصد افزایش ثبت شده است.

وزیر بهداشت در مورد توزیع دستگاه‌ها و تجهیزات سرمایه‌ای حوزه پزشکی در کشور نیز اظهار داشت: آمار نشان می‌دهد که ۱۸۱ دستگاه در ۸۰ درصد مناطق محروم کشور توزیع شده است. عمده این دستگاه‌ها، دستگاه بسیار سنگین پزشکی است که در ۳ سال قبل از دولت سیزدهم تنها ۹۱ دستگاه سرمایه‌ای و تجهیزاتی به مناطق مختلف داده شده بود.

عین‌اللهی با بیان اینکه دو سال قبل از دولت فعلی ۱۴ مرکز درمانی افتتاح شده است، از افتتاح ۵۳ مرکز در دولت جدید خبر داد و گفت: در سال ۹۸، ۳۴۷ دستگاه دیالیز توزیع شد که در دولت رئیسی توزیع دستگاه دیالیز به ۶۴۰ دستگاه رسید که شاهد رشد دو برابری در توزیع دستگاه دیالیز در کشور بوده‌ایم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در دوران کرونا و وجود خطر برای کودکان تعداد تخت آی سی یو (ICU) اطفال از ۵۵۶ تخت به هزار و ۵۰ تخت افزایش یافت.

رئیس دستگاه بهداشت و درمان کشور ادامه داد: کار دیگری که در حوزه تامین نیروی انسانی انجام شد، افزایش ظرفیت جذب نیروهای تحصیلکرده بود به شکلی که افزایش در رشته‌های دستگاهی از سه هزار و ۵۰۰ نفر به ۴ هزار و ۱۳ نفر رسید.

عین اللهی ادامه داد: پذیرش عمومی در سال ۱۴۰۱ نیز افزایش خواهد یافت و همچنین رشد ۵۰ درصدی در پذیرفته شدگان رشته‌های فوق تخصصی از ۲۶۰ نفر در سال ۱۴۰۰به ۴۰۷ نفر در سال ۱۴۰۱ را رقم زده‌ایم.

وی با بیان اینکه در حوزه فلوشیپ افزایش ۲۵ درصدی نیروها را داشته‌ایم، گفت: افزایش ظرفیت در رشته‌های پزشکی، تخصصی، فوق تخصص و فلوشیپ تا به بازار کار برسد زمان می‌برد، امیدواریم سال آینده با حضور متخصصان در بازار کار، بخشی از مشکلات سلامت برطرف شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر فعالیت‌های وزارت بهداشت در حوزه سلامت و محرومیت‌زدایی از مجلس برای تخصیص اعتبار ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه سلامت گفت: ۶ میلیون نفر تحت بیمه قرار گرفته‌اند، همچنین با اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی صندوق بیماران صعب‌العلاج در کشور تشکیل شده است و در وزارت بهداشت هم طرح عدالت و تعالی نظام سلامت را تدوین کرده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha