نمایشگاه نقوش ایرانی در آثار مجسمه‌سازان مسکو گشایش یافت

مسکو- ایرنا- نمایشگاه «نقوش ایرانی در آثار مجسمه‌سازان مسکو» روز جمعه با نمایش ۸۰ اثر از هنرمندان روسیه در مرکز فرهنگی انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم این کشور گشایش یافت.

این نمایشگاه به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، اتحادیه هنرمندان مسکو، انجمن مجسمه‌سازان این شهر و انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه برپا شده و تا پایان فروردین‌ماه جاری پذیرای بازدیدکنندگان است.

نمایشگاه نقوش ایرانی در آثار مجسمه‌سازان مسکو گشایش یافت

فصل جدید روابط فرهنگی تهران- مسکو
مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه در آیین آغاز به کار این نمایشگاه ضمن سپاس از هنرمندان مجسمه‌ساز این کشور برای خلق آثاری با درونمایه‌های ایرانی گفت: برپایی این نمایشگاه با شرکت ۸۰ اثر از هنرمندان روسیه در آغاز سال نو خورشیدی که پیام‌آور آغازی دوباره است، نشاندهنده فصل جدیدی از توسعه روابط فرهنگی ایران و روسیه به شمار می‌رود.

نمایشگاه نقوش ایرانی در آثار مجسمه‌سازان مسکو گشایش یافت

نوروز در فرهنگ روس‌ها نیز وجود دارد
در ادامه این آیین، رئیس انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه هم فرارسیدن بهار و عید نوروز را تبریک گفت و ادامه داد: این جشن در فرهنگ روس‌ها نیز با آمدن بهار به عنوان زندگی جدید وجود دارد.
علی اکبر علی‌اکبروف ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این نمایشگاه، بر احیای ارتباطات قوی و قدیمی که بین روسیه و هنر و فرهنگ شرق وجود داشته است، تاکید کرد.

ابراز علاقه به برپایی نمایشگاه در تهران
گئورگی اسمیرنوف رئیس دپارتمان مجسمه‌سازی اتحادیه هنرمندان مسکو نیز در این مراسم ضمن ابراز علاقه‌مندی برای برپایی این نمایشگاه در تهران گفت: نمادها و نقوش ایرانی نه تنها در گذشته بلکه امروز نیز الهام‌بخش هنرمندان معاصر مسکو است و این موضوع نشان‌دهنده تاثیر چند صد ساله فرهنگ‌های ما بر یکدیگر است.

نمایشگاه نقوش ایرانی در آثار مجسمه‌سازان مسکو گشایش یافت

نقش آثار بزرگان شعر فارسی بر تار و پود شعر روسی
همچنین پیتر بارانوف عضو هیأت مدیره اتحادیه هنرمندان مسکو با اشاره به اینکه تصاویر خلق‌شده توسط بزرگان شعر فارسی مانند فردوسی، حافظ، سعدی، عطار، مولوی، نظامی و خیام در آثار هنرمندان روسیه از جمله پوشکین، ژوکوفسکی، یسنین، گومیلیوف، تیوتچف و بونین به چشم می‌خورد، گفت: این نقش‌ها مانند نخ‌های زرین در تار و پود گرانبهای شعر روسی بافته شده‌اند و مجسمه‌سازان روس با تاثیرپذیری از این آثار به این نقش‌ها جان تازه‌ای داده‌اند.
در ادامه این مراسم، گروه موسیقی محلی شیلو اعزامی از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد استان بوشهر به اجرای برنامه پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha