۱۳ فروردین ۱۴۰۲، ۱۱:۳۱
کد خبرنگار: 5300
کد خبر: 85064991
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرهادیان: در برگزاری مجامع انتخاباتی رکورد زدیم/ تا حرف می‌زدیم، می‌گفتند تعلیق می‌شویم

تهران- ایرنا- مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در مصاحبه اختصاصی با ایرنا به مناسبت نوروز برای نخستین بار از چالش‌های مدیریتی‌اش در وزارت ورزش و ‌صحبت کرد. رکورددار شدن وزارت‌خانه در برگزاری مجامع انتخاباتی سال ۱۴۰۱ و مشکلات ناشی از اعلام دقیقه نودی تایید صلاحیت‌ها از دیگر محورهای جذاب این گفت‌وگو است.

آرش فرهادیان مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا ضمن تبریک سال نو به مردم عزیز ایران گفت: امیدوارم سال ۱۴۰۲ برای همه مردم سالی سرشار از موفقیت، تندرستی و برکت باشد.

مدیر اسبق تیم‌های ملی تکواندو در تشریح شیوه حضورش در وزارت ورزش و جوانان و قبول پست پرمشغله‌ای چون مدیرکلی امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی، گفت: درخصوص چگونگی حضورم در وزارت ورزش ابتدا باید بگویم که من کارمند صدا و سیما هستم و سال‌ها در حوزه رسانه کار کرده‌ام. از سال ۸۲ سرپرست و سپس رئیس هیئت تکواندوی استان شدم پیش از آن هم در حوزه مربی‌گری و تیم‌داری سال‌ها کار کردم. بعد از پایان دوره ۴ ساله ریاستم در تکواندوی خوزستان، از سال ۸۶ و با درخواست آقای پولادگر با پست ریاست کمیته روابط عمومی وارد فدراسیون تکواندو شدم و سپس در پست‌هایی چون رئیس کمیته استان‌ها و مجامع فدراسیون و نیز رئیس سازمان تیم‌های ملی (به مدت ۴ سال و اندی) فعالیت کردم. زمانی که دوره ریاست آقای پولادگر در فدراسیون تکواندو به پایان رسید، من هم ترجیح دادم به حوزه تخصصی خود در رسانه برگردم.

کارم در دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای نیمه‌تمام ماند

مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان افزود: پس از گذشت چند ماه از حضور پولادگر در پست معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای برای حضور در وزارت ورزش دعوت به کار شدم. متعاقب نامه‌ای در این خصوص از سوی سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان به ریاست سازمان صدا و سیما ارسال شد. بیش از حدود یک ماه و نیم زمان برد تا موافقت سازمان صداوسیما را بگیرم و درنهایت از اسفندماه سال ۱۴۰۰ به وزارت ورزش و جوانان آمدم. در ابتدا قرار بود به اداره کل امور مشترک فدراسیون‌ها بیایم اما اتفاقاتی رخ داد و درنهایت به دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای و امور باشگاه‌ها رفتم. در مدت حضورم در این مسئولیت، بازنگری کلی در لایحه نظام جامع باشگاه‌داری صورت گرفت و درنهایت توانستیم کلیات و مواد این لایحه را تک‌تک به تصویب برسانیم و در حال حاضر در انتظار رای گرفتن از صحن مجلس است. یکی از طرح‌های خوب دیگری که در این دفتر برای نخستین بار پیگیری کردیم، طرح رتبه‌بندی و ارزشیابی باشگاه‌های ورزشی بود ولی عمر مدیریتی من در این حوزه کفاف نداد و از تیرماه سال ۱۴۰۱ بنا به درخواست معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای و با این‌که تمایلی نداشتم به‌عنوان سرپرست و سپس مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی منصوب شدم. علت بی‌میلی‌ام برای تقبل این پست هم آن بود که دوست داشتم کاری که در دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای و امور باشگاه‌ها شروع کرده بودم را به سرانجام برسانم.

فرهادیان: در برگزاری مجامع انتخاباتی رکورد زدیم/ تا حرف می‌زدیم، می‌گفتند تعلیق می‌شویم

تا حرف می‌زدیم می‌گفتند دوچرخه و ژیمناستیک تعلیق می‌شود!

فرهادیان با اشاره به چالش‌هایی که در دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی با آن روبه رو شد، ادامه داد: چندماهی هم‌زمان هم مدیرکل دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای و امور باشگاه‌ها و هم سرپرست دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی بودم که دوران بسیار سختی بود. ضمن این که هم دبیر کمیسیون ماده ۵ بودم و هم دبیر شورای برون‌مرزی. ضمن این‌که بحث بلاتکلیفی برخی فدراسیون‌ها هم مطرح بود و در این بین باید انتخابات فدراسیون‌هایی که دوره ۴ ساله ریاست‌شان به پایان رسیده بود را برگزار می‌کردیم و علاوه بر آن فدراسیون‌هایی همچون دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک را هم داشتیم که بلاتکلیف بودند و تا حرف می‌زدیم، بحث تعلیق را پیش می‌کشیدند و می‌گفتند اگر به این فدراسیون‌ها دست بزنید، فدراسیون جهانی ورود می‌کند یا فلانی به فدراسیون جهانی ایمیل زده. درکل به‌قدری شرایط را سخت کرده بودند که من احساس کردم ورود به چنین فدراسیون‌هایی، نیازمند یک عزم جدی است. از طرف دیگر کمیته ملی المپیک بارها نگرانی خود را از بلاتکلیفی فدراسیون‌ها با توجه به در پیش بودن بازی‌های آسیایی و مسابقات کسب سهمیه المپیک ابراز کرده بود. به همین دلیل عزم جدی برای برگزاری مجامع گذاشتیم.

۴۳ مجمع سالیانه و ۷ مجمع عمومی برگزار کردیم

مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی درخصوص تعداد مجامع انتخاباتی، سالانه و فوق‌العاده‌ای که سال گذشته برگزار شد، عنوان کرد: در سال گذشته، ۴۳ مجمع سالیانه برگزار کردیم و علاوه بر آن ۷ مجمع عمومی و فوق‌العاده برگزار کردیم. البته ممکن بود در برخی فدراسیون‌ها همزمان هم مجمع فوق‌العاده برگزار شده باشد و هم مجمع سالیانه. به‌عنوان مثال با توجه به مشکلاتی که درخصوص فدراسیون بوکس ایجاد شد (پناهنده شدن ناگهانی حسین ثوری رئیس فدراسیون به اسپانیا)، هم مجمع سالیانه برگزار کردیم و هم مجمع فوق‌العاده. در فدراسیون‌هایی چون وزنه‌برداری، کاراته، هاکی، ناشنوایان، هندبال و... هم مجمع سالیانه برگزار کردیم هم مجمع انتخاباتی. زمانی که تصمیم به برگزاری مجامع انتخاباتی گرفتیم و پیش از قبول مسئولیت من در پست امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی، مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های تیراندازی با کمان و فوتبال برگزار شده بود. البته با توجه به اساسنامه متفاوت فدراسیون فوتبال، شرایط این فدراسیون با دیگر فدراسیون‌ها متفاوت است.

طی ۲ ماه در برگزاری مجامع انتخاباتی رکورد زدیم

فرهادیان با اشاره به مجامع انتخاباتی برگزار شده در زمان مدیریت او بر دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی افزود: با توجه به جلساتی که با پولادگر و وزیر ورزش داشتیم، بر برگزاری جدی مجامع انتخاباتی تاکید شد. نخستین مجمع انتخاباتی که برگزار شد، اسکواش بود که متاسفانه با مشکلاتی مواجه شد و جلسه نخست مجمع لغو و درنهایت با هر مسئله و شکلی که بود، مجمع انتخاباتی این فدراسیون در تاریخ ۱۲ دی‌ماه برگزار شد. سپس مجمع انتخاباتی فدراسیون گلف (سوم بهمن‌ماه) برگزار شد و به همین ترتیب براساس برنامه‌ریزی انجام شده و طی مدت ۲ ماه و چند روز، توانستیم ۱۲ مجمع انتخاباتی از جمله مجامع انتخاباتی شمشیربازی، دوچرخه‌سواری، قایقرانی، هندبال، هاکی، وزنه‌برداری، کاراته، جودو و ژیمناستیک را برگزار کنیم و فکر می‌کنم برگزاری ۱۲ مجمع انتخاباتی طی ۲ ماه واندی، در نوع خود یک رکورد در وزارت ورزش بود. ژیمناستیک آخرین مجمع انتخاباتی سال ۱۴۰۱ بود که در تاریخ ۲۴ اسفندماه برگزار شد که حرف‌وحدیث‌هایی هم داشت که انشاا... ختم به خیر خواهد شد و همه فدراسیون‌های ورزشی با آرامش کار خود را در سال جدید پیگیری خواهند کرد.

فرهادیان: در برگزاری مجامع انتخاباتی رکورد زدیم/ تا حرف می‌زدیم، می‌گفتند تعلیق می‌شویم

سقوط بالگرد وزیر تلخ‌ترین اتفاق سال ۴۰۱ برایم بود

مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های ورزشی درحالی در واپسین‌ روزهای سال گذشته برگزار شد که با توجه به حادثه سقوط بالگرد وزیر ورزش، کمتر کسی فکر می‌کرد این مجامع برگزار شود. فرهادیان در این خصوص گفت: ابتدا باید اشاره کنم که یکی از تلخ‌ترین اتفاقات سال ۱۴۰۱ برای من روزی بود که خبر سقوط بالگرد را شنیدم. وقتی خبر را شنیدیم به نخستین فردی که زنگ زدم، شهید اسماعیل احمدی بود. یک نوحه انتظار روی گوشی او بود و همین‌طور که به این نوحه گوش می‌کردم مدام در دلم می‌گفتم گوشی را بردار تا ببینم چه اتفاقی افتاده. بعد که خبر سقوط بالگرد منتشر شد و متعاقب آن خبر شهادت احمدی به گوش‌مان رسید. شهادت او برایمان شوکه کننده بود.

معاونان وزیر نگذاشتند کار روی زمین بماند

وی افزود: این اتفاق ناگوار درحالی رخ داد که پس از آن خیلی‌ها تماس می‌گرفتند و درخصوص برگزاری مجامع انتخاباتی سوال می‌کردند و می‌پرسیدند آیا برنامه‌های وزارت‌خانه مختل می‌شود؟ به نظرم باید از معاونان وزارتخانه تشکر کرد. من نه‌تنها از تلاش‌های شبانه‌روزی آقای پولادگر تشکر می‌کنم بلکه از دیگر معاونان وزارت ورزش از جمله برنا فیروزی (معاونت توسعه مدیریت و منابع)، سینا کلهر (معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی)، مریم کاظمی‌پور (معاون توسعه ورزش بانوان) و میرهادی قره سیدرومیانی (معاون حقوقی، مجلس و هماهنگی امور استان‌ها)، وحید یامین‌پور (معاون امور جوانان) و همه کسانی که اجازه نداند کار وزارت‌خانه روی زمین بماند، تشکر می‌کنم. ارزش کار دوستان در معاونت‌ها اینجا مشخص شد چون همه مدیران وزارت‌خانه تلاش خود را دو چندان کردند تا اجازه ندهند خللی در کار ایجاد شود. هرچند که خلأ عدم حضور وزیر محترم ورزش احساس می‌شد.

فدراسیون فوتبال ۲۲۱درخواست اعزام برون‌مرزی داشت

دبیر شورای برون‌مرزی به دیگر اقدامات مهم انجام شده در اداره کل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی هم اشاره کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های ما در اداره کل امور مشترک فدراسیون‌ها، فعالیت‌های مربوط به شورای برون‌مرزی است. بحث اعزام تیم‌ها به خارج از کشور کار بسیار سنگینی است و در این حوزه همکاران ما زحمات بسیاری می‌کشند. سال گذشته در این حوزه، ۱۷۰۷ درخواست اعزام به مسابقات برون‌مرزی داشتیم که درنهایت با اعزام ۱۲ هزار و ۴۹۲ نفر به سفرهای برون‌مرزی موافقت شد. اگر فدراسیون فوتبال را از سایر فدراسیون‌ها جدا کنیم، بیشترین درخواست اعزام‌های برون‌مرزی به فدراسیون بسکتبال برمی‌گردد که ۸۴ درخواست داشت و بعد از آن فدراسیون والیبال با ۷۴ درخواست و فدراسیون تنیس روی میز با ۵۸ درخواست به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار داشتند. این درحالی است که فدراسیون فوتبال به‌تنهایی ۲۲۱ درخواست برای اعزام به خارج از کشور داشت که با ۲۱۹ درخواست آن موافقت شد.

فرهادیان: در برگزاری مجامع انتخاباتی رکورد زدیم/ تا حرف می‌زدیم، می‌گفتند تعلیق می‌شویم

۱۰ مکاتبه در حوزه استخدام قهرمانان داشتیم

وی افزود: سال گذشته مکاتبات زیادی در حوزه استخدام ورزشکاران و حدود ۱۰ مورد مکاتبه در خصوص قهرمانان داشتیم. ۷ الی ۸ مورد معافیت از سربازی برای قهرمانان داشتیم. در حوزه سرباز قهرمان، ۱۲ مورد پیگیری داشتیم و بیش از ۶۸ تخفیف شهریه قهرمانان به دانشگاه آزاد را صادر کردیم که جای تشکر دارد. معرفی به صندوق قهرمانان بیش از ۲۶ مورد بود و بیش از ۲۶۲ مورد ماموریت ورزشی صادر کردیم. ۱۸۶ اخذ روادید ورود به کشور بود که با همکاری وزارت امور خارجه انجام شد.

تا قبل از بازی‌های آسیایی فدراسیون‌ها تعیین تکلیف می‌شوند

مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان درخصوص تداوم برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها با توجه به در پیش بودن بازی‌های آسیایی در سال ۱۴۰۲ گفت: فدراسیون‌هایی که دوره ۴ ساله ریاست آن‌ها به پایان رسیده، فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند و فدراسیون‌هایی که دوره ریاست آن‌ها در سال ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد در اولویت برگزاری مجامع انتخاباتی هستند. البته مقدمات برگزاری انتخابات فدراسیون‌هایی که دوره آن‌ها در سال جدید به پایان می‌رسد را قبل از سال انجام داده‌ایم. تمام تلاش‌مان این است که تا قبل از بازی‌های آسیایی هانگژو وضعیت تمامی فدراسیون‌ها مشخص باشد و هیچ فدراسیونی با سرپرست اداره نشود. طبیعتا ممکن است استثناهایی هم وجود داشته باشد ولی سعی می‌کنیم آمار را به حداقل برسانیم. ضمن این که هیچ تعطیلی برای خود قائل نیستیم و از نخستین روزهای کاری سال ۱۴۰۲ کار خود را آغاز کرده‌ایم و انشاا... مجامع انتخاباتی را برگزار می‌کنیم تا با قدرت در خدمت جامعه ورزش کشور باشیم.

نشان دادیم که عزم‌ جزمی در برگزاری مجامع انتخاباتی داریم

وی در پاسخ به این‌که برگزاری مجامع انتخاباتی در سال جدید از چه تاریخی استارت خواهد خورد، افزود: اعلام تاریخ مستلزم رعایت موارد اساسنامه است. اما همان‌طور که گفتم مقدمات کار انجام شده. ما نشان دادیم که عزم‌مان برای برگزاری مجامع انتخاباتی جزم است. در حال حاضر فدراسیون‌هایی همچون همگانی، آمادگی جسمانی، کارگری، بدمینتون، بولینگ و بیلیارد، بوکس، سه‌گانه، روستایی و بومی‌محلی در اولویت برگزاری مجامع انتخاباتی هستند.

مشکل تایید صلاحیت‌ها در سال ۱۴۰۲ مرتفع خواهد شد

گرچه فرهادیان بارها تاکید داشت که تایید صلاحیت کاندیداهای حضور در مجامع انتخاباتی در حوزه اختیارات وزارت ورزش نیست اما اعلام شدن اسامی برخی کاندیداهای تایید صلاحیت شده در روز مجمع، حواشی زیادی به دنبال داشت که تبعات آن دامن وزارت ورزش و جوانان را گرفت. کما این‌که بارها شاهد انتقاد تند رسانه‌ها از وزارت ورزش در این خصوص بودیم. مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در پاسخ به این سوال که آیا قرار هست این ایراد در سال جدید رفع شود، گفت: در این خصوص با مرکز حراست وزارت ورزش صحبت‌های زیادی انجام شد. دوستان به نکته‌ای اشاره کردند و رئیس مجلس و رئیس جمهوری در خصوص صلاحیت‌ها در مشاغل حساس بخش‌نامه‌ای ابلاغ کرده‌اند. اما در انتهای این ابلاغیه آمده است که نهادهای ذی‌ربط باید ظرف مدت ۳ ماه از ابلاغ این قانون، آیین‌نامه را تدوین کنند. متاسفانه آیین‌نامه تدوین نشده ولی دوستان حراست وزارت ورزش عنوان کردند که تدوین آیین‌نامه در مراحل نهایی است و من فکر می‌کنم امسال به صورت رسمی ابلاغ خواهد شد. به این ترتیب فکر می‌کنم مشکل تایید صلاحیت‌ها در سال ۱۴۰۲ مرتفع خواهد شد و ما می‌توانیم با شرایط بهتری مجامع انتخاباتی را برگزار کنیم. چون بلاتکلیفی تا لحظات پایانی، مشکلات زیادی برایمان ایجاد کرد و فشار رسانه‌ها و جامعه ورزش روی ما بود و همه گله می‌کردند که چرا دقیقه ۹۰ تایید صلاحیت‌ها اعلام می‌شود که واقعا دست ما نبود.

مجلس، دولت و بخش خصوصی به کمک ورزش بیایند

مدیرکل امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی در واکنش به کوچک گرفته شدن چانه ورزش در بودجه کشور گفت: بحث بودجه در حوزه اختیارات من نیست اما به عنوان فردی که سال‌ها ورزش کردم، مربی‌گری و تیم‌داری کردم، معتقدم ظرف ورزش کوچک است و این مسئله واقعا فدراسیون‌های ورزشی را با چالش مواجه کرده است. ما سال بسیار سختی در پیش داریم. فدراسیون‌ها به طور میانگین رقم بالایی برای حضور یک ورزشکار در اردوها پرداخت می‌کنند و متعاقب آن هزینه‌های زیادی برای اعزام تیم‌های ورزشی به مسابقات، تهیه بلیت، هتل، تغذیه، ورودیه مسابقات، البسه و ... می‌پردازند. باید مجلس، دولت و بخش خصوصی به کمک ورزش بیایند چون با توجه به شرایط سختی که به لحاظ مالی و ارزی در کشور وجود دارد، ورزش دچار آسیب خواهد شد. وزارت ورزش تا جایی که در توان دارد از فدراسیون‌ها و ورزشکاران حمایت می‌کند ولی باید توجه داشت که وقتی وزارت‌ ورزش به لحاظ منابع مالی در محدودیت باشد، نمی‌تواند کمک شایانی انجام شود. بنابراین از همه نهادهای کشور خواهش می‌کنم حامی ورزش باشند.

تدبیر وزیر چالش‌های ورزش را مرتفع کرده است

فرهادیان با تقدیر از عملکرد وزیر ورزش و جوانان و نیز معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت‌خانه گفت: به خاطر اعتمادی که دکتر سجادی و سیدمحمد پولادگر به من داشتند و در سال ۱۴۰۱ هم ابلاغ مدیرکلی دفتر توسعه ورزش حرفه‌ای و امور باشگاه‌ها و هم مدیرکلی دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی را به نام من صادر کردند، تشکر ویژه‌ای از آن‌ها دارم. حضور سجادی به‌عنوان یک فرد ورزشی و متخصص در راس وزارت ورزش فضای متفاوتی ایجاد کرده. ایشان اشراف کاملی به حوزه ورزش دارند و با توجه به تحصیلات عالیه او در این حوزه، بسیاری از مشکلاتی که می‌تواند در حوزه ورزش چالش برانگیز باشد با تدبیر وزیر ورزش مرتفع شده و جا دارد از همه تلاش‌های ایشان و سید محمد پولادگر تقدیر و تشکر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha